Echt of vals?

05 07 04 - 09:43

Sinds de komst van de Euro schijnen er meer valse bankbiljetten in omloop te zijn dan ooit tevoren. Het loont nu echt de moeite voor valsemunters omdat het afzetgebied van de valse biljetten groter is dan toen er nog vele muntsoorten waren in Europa. Reden voor De Nederlandsche Bank om ons eens wat beter voor te lichten over de echtheidskenmerken van onze bankbiljetten. Ze hebben daarvoor een CD gemaakt om ons te helpen bij het herkennen van vals geld en een programma dat te downloaden is van de website. Ik wist echt niet dat al die kenmerken op ons geld te vinden waren. Overigens kunnen Macgebruikers de CD niet zondermeer gebruiken omdat er ergens iets niet klopt met een flashbestandje. Kijk even op MacOSX, daar staat een scriptje om deze fout te herstellen. Je kunt de informatie over de kenmerken van de Eurobiljetten in ieder geval sowieso vinden op de ?echt of vals site? van DNB.

twee reacties

sab

Frappant, hoe meer beveiliging met toepast hoe harder er vervalst of gefraudeerd wordt. Het is blijkbaar een uitdaging om er “beveiligingen” te kraken.
Weetje: hoe komt het dat geld niet verpulvert als je het per ongeluk mee wast? Er zit katoen in de biljetten wat maakt dat ze tot op zekere hoogte mee kunnen in de was/water.

sab (URL) - 05-07-’04 10:32
Mieke

En het is duidelijk dat er in papieren zakdoekjes geen katoen zit, bleek mij onlangs bij een donkere was. :-(

Mieke (E-mail ) (URL) - 05-07-’04 20:38


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.