Foute grappen van een foute baas

05 07 04 - 15:15

Ik had er al veel over gehoord maar nu heb ik ook de DVD?s gekocht en bekeken van The Office, de comedyserie van de BBC die de afgelopen maanden te zien was op Nederland 3. Hoofdpersoon in The Office is David Brent, vestigingsmanager van een papierhandel, die zonder enige ambitie in zijn werk vooral de nadruk heeft liggen op leuk gevonden worden. Daarvoor haalt hij de gekste dingen uit. We leren hem kennen als imcompetent, egoïstisch en schijnheilig met een gevoel van eigendunk waar je u tegen zegt. David Brents team bestaat uit zo?n vijftien mensen waarvan de domme, militaristische en oversekste Gareth, de slimmere maar passieve en luie Tim en de lieve en verveelde Dawn de meest markante zijn. Op de foto zie je David en als je er op klikt ook nog Gareth en Tim.

De serie wordt gemaakt in een halve documentairevorm dus je ziet tussendoor steeds commentaren van de karakters op de gebeurtenissen van dat moment. Dat is wel extra aardig omdat je daarmee ook de hoofdpersonen en hun gedachtengoed beter leert kennen. Humor, zowel echte humor als misplaatste humor die zelfs tot pesterij verwordt, speelt een hoofdrol in deze serie. En iedereen die wel eens op een kantoor heeft gewerkt zal de typetjes die worden geportretteerd moeiteloos herkennen uit de eigen praktijk. Kijk voor meer info en download op de The Office site.

vijf reacties

Hans

een soort Het Bureau maar dan in het Engels?
(joker)

Hans (E-mail ) (URL) - 06-07-’04 12:22
Mieke

In zekere zin lijkt het wel op elkaar, met name in de ledigheid en de zinloosheid die in allebei voorkomen. En allebei zijn het karikaturen op werksituaties die voor veel mensen herkenbaar zullen zijn.

Mieke (E-mail ) (URL) - 06-07-’04 12:46
Maaike

Ik heb het nu twee keer gezien en vind het jammer dat het al weer afgelopen is.

Maaike - 07-07-’04 16:33
Mieke

De DVD is dan de oplossing. Errug leuk!

Mieke (E-mail ) (URL) - 08-07-’04 02:38
Amanda

The Office is geweldig ^^. Mijn favoriete aflevering is Training day (seizoen 1).

Amanda - 08-03-’07 18:52


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.