De eindmusical

08 07 04 - 01:39

Gisterenavond was ik bij de eindmusical van mijn neef die daarmee met zijn klas afscheid nam van zijn leven op de lagere school. Veel mensen met schoolgaande kinderen zullen meteen weten waar ik het over heb. Het is een emotioneel moment voor veel kinderen dat met menig traantje gepaard gaat.

Op de school van mijn neef organiseren ze ieder jaar voor de achtste klas een geweldig leuke musical. Daaraan wordt echt aandacht besteed, zowel in de regie als in de aankleding en het is dan ook een waardige afsluiting voor de klas. Op deze specifieke school is er na de musical ook nog een 'optreden' van de leerkrachten die voor ieder kind een persoonlijk gedichtje hebben. Ontroerend en stoer zijn ze, die achtste klassers. Hun echte kindertijd is voorbij en het serieuze leven gaat beginnen. Verder was het er te vol, te warm en te slecht geventileerd zoals bij al dat soort gelegenheden. Maar de goede bedoelingen maken dat alles meer dan goed. Op de foto een beeld uit de musical Griezelig Goed. Tweede van rechts met het zwarte T-shirt is mijn neef. Nooit geweten dat die jongen zo fantastisch kan zingen. Dat gold trouwens voor de hele klas. Geweldig met welk flair ze allemaal op het podium staan. Voor meer foto's klik hier.
Overigens herinner ik me van mijn eigen lagere-school-tijd noch een musical noch die emoties die gisterenavond bij veel kinderen op de gezichtjes te zien waren. Is dat allemaal veranderd vergeleken bij toen?

vijftien reacties

sab

Ik was tijdens mijn afscheidsmusical (ook warm en plakkerig) Cor de Spreekstalmeester van het circus. Ik weet ook wel dat ik het ergens niet leuk vond om weg te gaan maar dat werd voornamelijk ook gecreeerd door de juffen en meesters. Ik wilde te graag naar een andere school denk ik.

sab (URL) - 08-07-’04 07:07
Wim

Ik heb het ook mee mogen maken vorig jaar. Het is ontzettend leuk om die kinderen met elkaar zoiets te zien doen. Maar warm, benauwd…. dat is wel heel erg herkenbaar. Zijn die zaaltjes altijd te klein???

Wim - 08-07-’04 10:45
Mieke

Ik herinner mij ook nog dat wij met 300 man opeengepakt zaten in een zaaltje dat geschikt was voor maximaal 200 man om de jazzballetuitvoering van 1 van de kinderen bij te wonen. En dan zat je daar een hele avond – drie uur lang te kijken naar steeds wisselende groepen kinderen met steeds hetzelfde soort dansje om 3 keer 3 minuten het kind waarvoor jij kwam over het toneel te zien huppelen. Maar goed, dat hoort er allemaal bij ;)

Mieke (E-mail ) (URL) - 08-07-’04 10:49
Daan Stokman

Mooi stukje geschreven mieke over mijn musical en de foto s zijn ook mooi gelukt.

Daan Stokman (E-mail ) - 08-07-’04 10:52
Conny

Mieke, wat heb je mooie foto’s gemaakt. En ook mijn complimenten voor je site. Ik heb de foto’s op CD gebrand. Nu kan ik ze altijd bewaren en aan iedereen laten zien. Dank je wel!!!!
Ik weet nog van mijn eigen lagere schoolmusical. We speelden de tovenaar van Alkmaar en ik was kaasmeisje. Maar dat is al heeeeeel lang geleden. %-)

Conny (E-mail ) - 08-07-’04 19:47
Mieke

Thanks Conny, en wat waren ze leuk he, de kids!
Ik vind jou ook wel een echt kaasmeisje :-D

Mieke (E-mail ) (URL) - 08-07-’04 21:08
berta

Mooie foto’s!
Dit jaar was ik er ook weer bij.
Alleen op een (hele)andere school…

berta (URL) - 08-07-’04 23:34
Joke Lourens

Lieve tante van Daan,

Wat een geweldig, mooie reportage van onze afscheidsavond.
De juf van Daan (Joke Lourens)

Joke Lourens (E-mail ) - 09-07-’04 17:01
Mieke

@ Joke: Thanx :-), het was een ontzettend leuke avond en dat zie je terug op de foto’s!

Mieke (E-mail ) (URL) - 09-07-’04 17:19
Larissa Schouten

Wow, wat veel foto’s en wat zijn ze allemaal mooi!! Ik zit ook bij daan in de klas dus ik heb er zelf aan meegedaan!%-)Echt heel erg leuk dat u dit gedaan heeft!!

Groetjes Larissa;-)

Larissa Schouten (E-mail ) - 09-07-’04 19:12
Erik de Kort

Hoi Mieke
We hebben enorm genoten van de foto’s van Griezelig Goed!
Het verhaal is helemaal te volgen en je kan zien dat er veel aandacht is besteed aan de dekors, kleding en smink. Het achterdoek van het Gruizeltheater zal veel werk geweest zijn. Het ziet er prachtig uit. Het plezier spat eraf.
Onze complimenten voor de spelers en de mensen achter de schermen! En voor de fotograaf natuurlijk.
Met vriendelijke groeten. De schrijvers van de musical.
Erik de Kort & Jac Ros

Erik de Kort (E-mail ) (URL) - 10-07-’04 11:49
Mieke

Wat leuk dat jullie reageren. Het is zeker zo dat er veel aandacht is besteed aan decor maar ook kostuums en schmink. Veel werk van leerkrachten en kinderen. En natuurlijk een spannend verhaal (dank zij jullie!). Wij hebben er erg veel plezier aan beleefd (als publiek) en de achtste klas zeker ook!

Mieke (E-mail ) (URL) - 10-07-’04 12:45
Lianne

heel erg leuk van die foto’s, en zoveel!! Ik zit ook bij Daan in de klas. heel erge mooie foto’s
Groetjes Lianne

Lianne (E-mail ) - 10-07-’04 17:15
Annette

Hoi zusje, Fantastische foto’s van de musical. Daan z’n hele klas is fanatiek aan het downloaden. Leuk hoor. Toch wel handig zo’n digitale zus!
Annette

Annette (E-mail ) - 11-07-’04 18:54
Mieke

:-)

Mieke (E-mail ) (URL) - 12-07-’04 09:41


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.