Iets te enthousiast geschilderd?

09 07 04 - 16:03

Voor mijn huis op het kruispunt is afgelopen week langs alle kanten een onderbroken gele streep verschenen. Deze gele streep betekent dat je er niet mag parkeren (naast de doorgetrokken gele streep mag je zelfs niet stilstaan!). Die strepen waren er voorheen nooit en ik parkeer graag voor mijn eigen huis. Niet dat het zo'n ideale plek is maar er is al lang een parkeerprobleem in onze straat. Dat heeft een aantal oorzaken waaronder het hoge autogehalte per hoofd van de bevolking in onze straat, de studentenflats aan de overkant waarvan de bewoners niet alleen hun eigen auto?s maar ook die van hun bezoekers graag willen parkeren en het feit dat er maar aan één kant van de straat geparkeerd mag worden.

Nou mag ook een gemeente niet zomaar strepen op de straat schilderen. Daar moet een besluit aan vooraf gaan op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht en dat besluit moet dan worden bekend gemaakt. Dat zou dan iets moeten zijn in de sfeer van: ?Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij conform artikel 15 en 18, eerste lid, onder d Wegenverkeerswet 1994 besloten hebben tot het nemen van de volgende verkeersmaatregelen (verkeersbesluiten)??
Ik heb dus eens even de gemeente gebeld en geïnformeerd naar het besluit dat ten grondslag ligt aan die strepen. De ambtenaar die in aan de telefoon kreeg wist mij te vertellen dat er altijd strepen zijn geweest voor mijn huis. Niets is echter minder waar en ik kan dat aantonen met foto?s. Er is dus nu een onderzoek gaande. Wellicht is er iemand ietsje te enthousiast aan het schilderen geweest. Wordt vervolgd ?..

elf reacties

Hans

Ik raak mijn favoriete parkeerplekje daar ook niet graag kwijt ;-)

Hans (E-mail ) (URL) - 09-07-’04 16:22
sab

oh dit is leukkkkk, ik ben benieuwd. leuk burgers met kennis wat ze niet verwachten die relletjes gaan trappen. haha

sab (URL) - 09-07-’04 18:46
Ingrid

Ha, goed dat je foto’s hebt !

Ingrid (URL) - 09-07-’04 22:32
Mieke

Ja, zo zie je maar weer, altijd handig! En natuurlijk de Awb in de hand (gezien rechtenstudie zo voor het grijpen).

Mieke (E-mail ) (URL) - 09-07-’04 23:11
Verbal Jam

Is zelf weer overschilderen met zwart niet simpeler en sneller? Je noemt het gewoon kunst als ze moeilijk doen. ;-)

Verbal Jam (URL) - 09-07-’04 23:37
Mieke

Wel een goed idee. Maar dan zou ik grijs nemen gezien de kleur van de stoep. Een optie om nog even niet te vergeten!!!

Mieke (E-mail ) (URL) - 09-07-’04 23:55
Davis

de gemeente is niet zo Smart.
Het wordt tijd voor actie.

Davis (E-mail ) - 10-07-’04 07:56
sab

wanneer gaan we demonstreren? zal ik alvast een bord gaan maken

sab (URL) - 10-07-’04 08:14
Mieke

Ik kan natuurlijk vast beginnen met een spandoek en met het mobiliseren der buren. Misschien een straatthemafeest? Of gewoon een stoepschildering laten maken door een kunstenaarscollectief. Perspectief genoeg…
Maar ik wacht eerst even een telefoontje af van de gemeente dat mij beloofd is voor a.s. dinsdag. Ik zal jullie op de hoogte houden.

Mieke (E-mail ) (URL) - 10-07-’04 09:46
hans

Dit gaat uit de hand lopen! nog even en politie te paard moet met traangasbommen de demontranten op afstand houden. ik ga wel wat verder in de straat parkeren;-)

hans (E-mail ) (URL) - 10-07-’04 11:51
V@nM@n

Gewoon procesje uitlokken voor laten komen, niet verliezen en weg strepen…..Lijkt me overigens meer iets voor de buren, ik zou ook even wat verder lopen.

V@nM@n (URL) - 11-07-’04 11:04


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.