Spic & span

09 07 04 - 12:46

Om een uur of 12 ging de bel. Voor de deur stond een man in zo'n oranje werkbodywarmer met reflecteren stukken er op. Achter hem een witte bus met draaiende motoren en nog iets dat veel ronkende geluiden voortbracht. 'Is dit uw groenbak?', vroeg hij wijzend op mijn groenbak die naast de ingang stond. 'Heeft u geen andere sticker? Dan kan ik hem niet reinigen!'. Ik gaf toe dat dit mijn groenbak was maar betoogde dat ik alle stickers die ik ooit van het containerreinigingsbedrijf had ontvangen er op had geplakt in de loop der jaren.

Mmm, nu ik er zelf nog eens naar keek zag ik eigenlijk geen jaarsticker van 2004. 'Die van 2004 is er zeker afgevallen', probeerde ik voorzichtig. 'Nou mevrouw', zei de man, 'u bent de enige niet, het is een wonder dat er nog containers gereinigd worden, ze hebben allemaal verkeerde stickers. Ik ben al de hele ochtend aan het bellen.' Pffft, gelukkig was ik de enige niet. Ik vroeg de man wat te doen. Stelde voor om te bellen met het kantoor van het bedrijf. Dat leek een goed plan. Hopelijk sturen die dan de goede sticker zodat mijn groenbak weer gereinigd wordt in de toekomst.
Ik bedankte de man dat hij mij op deze kwestie had gewezen en wilde al weglopen toen hij mij terugriep: 'mevrouw', zei hij plechtig, 'ik moet uw container nu nog wel even officieel reinigen nu u gaat bellen'. Nou, dat was helemaal fijn natuurlijk dus ik bedankte de man omstandig en hij ging enthousiast aan de gang met de ronkende machine in de bus (die een hogedrukreiniger bleek te zijn). Mijn groenbak staat er weer helemaal spic & span bij en de nieuwe sticker rolt binnenkort in mijn brievenbus. Ik ben weer helemaal op orde!

twee reacties

Hans

Wat je toch allemaal niet mee kan maken op een dag ;-)

Hans (E-mail ) (URL) - 09-07-’04 16:25
Mieke

Nou zeker, het is wat!

Mieke (E-mail ) (URL) - 10-07-’04 08:33


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.