Huifkarvakantie

10 07 04 - 11:35Ik ga een midweekje op huifkar vakantie met mijn dochter van 12 en haar vriendin. Alleen al de voorbereidingen zijn een beleving op zich. Je moet natuurlijk aan van alles denken en voorbereid zijn op wisselende omstandigheden. Zo zijn de weersvoorspellingen niet al te best maar dat mag de pret niet drukken ?Bad weather is only in your mind? merkte de moeder van het vriendinnetje wijs op en gelijk heeft ze.
Voldoende spelletjes, warme kleding, laarzen en regenkleding verdienen dan wel extra aandacht. Verder hebben we lijstjes gemaakt zodat we niks kunnen vergeten. Gelukkig is mijn dochter vertrouwd met paarden. Alles wat het paard betreft valt onder haar takenpakket en verder is zij verantwoordelijk voor het huishoudbudget en haar vriendinnetje voor de route, toezicht op huishoudtaken en zorgen dat alles een vaste plaats blijft houden. Uiteraard is mijn taak, behalve het bereiden van voedsel, eindverantwoordelijk te zijn en mijn veto uit te spreken bij onenigheid. Er zijn drie slaapplaatsen in de huifkar dus geen gedoe met tentjes, doorweekt grondzeil en andere ontberingen.
Mieke die jaren terug ook al eens op huifkarvakantie is geweest komt met allerlei attributen, tips en gadgets. Ze had behalve fleecedekens nog een lange waxcoat voor mij liggen met riempjes voor om je benen zodat de jaspanden niet terug kunnen waaien en dus je knieen ?op de bok? droog blijven. Uiteraard is er geen stroom in de huifkar maar gelukkig had ze ook nog een GSM-lader liggen die op zonne-energie werkt. De kans dat we dankzij lege batterijen niet meer met het thuisfront kunnen communiceren is daardoor ook geƫlimineerd. Verder nog iemand tips??
We kijken er alle drie naar uit om maar 'te schommelen en te kijken naar de kont van het paard' (vrij naar Annie MG).

veertien reacties

Peter

hinnik, hinnik, hinnik, hhuuu.

Peter (URL) - 10-07-’04 15:05
Hans

Het spijt me Peter, je kunt NIET als reservepaard mee ;-)

Hans (E-mail ) (URL) - 10-07-’04 15:18
Rick Hoen

En als het paard niet meer wil, wat dan? Tja Hans dan is er dus geen Peter om te duwen :-p

Rick Hoen (E-mail ) (URL) - 10-07-’04 18:13
Hans

Een suikerklontje schijnt wonderen te doen… :-\

Hans (E-mail ) (URL) - 10-07-’04 18:58
nicole

hoi hans
bedankt voor de tips en het leuke mailtje;-)
tot zondag
groetjes nicole

nicole (E-mail ) - 10-07-’04 19:09
Hans

:-)

Hans (E-mail ) (URL) - 10-07-’04 19:55
Scriptkipje

Gaaf dit willen wij misschien een keertje in Ierland doen met een echte woonwagen….maar het is erg duur geloof ik.

Scriptkipje (E-mail ) - 10-07-’04 23:36
Mieke

Ja, dat lijkt me ook zo leuk en staat ook nog aldoor op mijn wensenlijstje maar idd duur duur.

Mieke (E-mail ) (URL) - 10-07-’04 23:43
amanda

heey hans
ik heb er zo’n zin in het is vandaag al joepieeeeee!!!!!!!!!!! ik heb een anderen tas nu maar mijn kompas wil ik wel graag terug :-):-p

amanda (URL) - 11-07-’04 10:57
V@nM@n

Kun je aan zo’n huifkar ook een trekhaak zetten, en daar een caravan aan hangen, ik wil ook mee…

V@nM@n (URL) - 11-07-’04 11:06
Hans

Volgend jaar gaan we met een hele caravaan webloggers, bezoekers en aanverwanten, Wie zin heeft kan dan mee :) op eigen kosten uiteraard:-D Kan nog gezellig worden. Hoewel… nog even afwachten hoe dat is, een week zonder conputer ;)

Hans (E-mail ) (URL) - 11-07-’04 14:02
sab

ik wil dan ook mee!!! met zijn allen, voordeel hoef je niet te webloggen want alle mensen die elkaars log lezen gaan al mee dan

sab (URL) - 11-07-’04 17:16
Rick Hoen

Dus… dan blogt men zeg maar een weekje mondeling?

Rick Hoen (E-mail ) (URL) - 11-07-’04 17:45
Mieke

Mloggen (joker)

Mieke (E-mail ) (URL) - 11-07-’04 18:03


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.