North Sea Jazz Festival

11 07 04 - 15:14

Dit jaar zijn we niet van de partij op NSJ maar we volgen natuurlijk wel zoveel mogelijk op de televisie en in de bladen. En dat is op zich ook al leuk. Bovendien heb ik wel weer de CD ?Your Guide to the NSJ? die ieder jaar wordt uitgegeven. Dit jaar een verzameling met een paar van mijn favorieten zoals Diana Krall, Michiel Borstlap, Elvis Costello, Jamie Cullum en John Scofield (zie plaatje).

Zondagavond wordt om 22.39 uur op Nederland 3 een verslag uitgezonden van de derde en laatste festivaldag. Soullegende James Brown is één van de topnummers op deze laatste festivaldag. Daarnaast treedt ook de Amerikaanse soulzangeres Alicia Keys op (bekend van nummers als 'Fallin' en 'If I ain't got you'). Eddie Palmieri kan gerekend worden tot één van de grondleggers van de Salsa en met zijn band La Perfecta II blaast hij zijn invloedrijke band la Perfecta uit de jaren '60 nieuw leven in. En verder crossovermuziek van Big From Curaçao met o.a. zangeres Izaline Callister, de opvallende bassiste Meshell Ndegeocello èn jazzgitarist Mike Stern. Kijken dus.

zeven reacties

Rick Hoen

Darn Jamie Cullum en Alicia Keys, zooo mooi, maar helemaal uitverkocht is het :-(

Rick Hoen (E-mail ) (URL) - 11-07-’04 17:50
Mieke

Jammer he? Ik had Elvis Costello ook graag gezien en Trijntje.

Mieke (E-mail ) (URL) - 11-07-’04 18:01
Hans

mmm Diana Krall is er niet bij maar komt binnenkort naar Nederland. Wie twijfelt moet haar DVD Live in Paris maar eens bekijken.

Hans (E-mail ) (URL) - 11-07-’04 20:22
sab

Diana Rulezzzzzzzz
Trijntje blijft een genot om naar te kijken, maar die ga ik gewoon wel weer ergens anders bekijken
Elvis heeft toch een link met Diana want ze zijn getrouwd met elkaar. Maar had graag mijn verlekkerd aan Alicia Keys en Macy Gray.

sab (URL) - 12-07-’04 11:33
supernena

Ik heb er gewoon voor de tv al heel erg van genoten;)

supernena (URL) - 12-07-’04 12:02
Mieke

De Volkskrant schrijft vandaag: “Adembenemende Keys toont wat ware soul is”. En daar ben ik het helemaal mee eens.

Mieke (E-mail ) (URL) - 12-07-’04 13:49
LadyBass

Ik ben er dit jaar helaas ook niet bij. Heb James Brown gekeken op tv, en ook van het baswerk van Stanley Clark was ik erg onder de indruk. Zaterdagavons de Jaco Pastorius Big Band gezien, toen baalde ik pas echt dat ik er niet was, sjit dat was gaaaaaf…..

LadyBass (E-mail ) (URL) - 12-07-’04 13:50


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.