Blijburg aan Zee

14 07 04 - 00:03

Gisteren uit eten geweest in Amsterdam of eigenlijk daar waar Amsterdam ophoudt op het schiereiland in het buiten-IJ vlakbij de plek waar de Zeeburgertunnel onder het water verdwijnt. Ik heb eerst Sab opgehaald bij de Telefoongids (waar zij werkt) en we zijn in mijn open cabriootje naar IJburg gereden. Omdat het nog een beetje te vroeg was om te gaan eten reden we eerst even richting IJburg om te kijjken hoe ver het daar ondertussen was. Wat een naargeestigheid daar zeg. Eén grote bouwput waar vaag de suggestie van het moderne wonen aanwezig is op de vele billboards die adverteren voor de fantatische woonomgeving die daar wordt gemaakt.

Daarna even naar Blijburg aan Zee : Oranjevrijstaat aan het water anno 2004. Het was er rustig en relaxed. Een handjevol mensen met kleine kinderen lag lekker te luieren in de late middagzon of te soezen op de met dikke kussen bekleedde ?tafels?. Twee kinderen waren zelfs in het water aan het spartelen alsof het volop zomer was en op de schommel wiegde een vader zijn baby. Een jongetje van een jaar of zes had alleen maar oog voor zijn vlieger. ?Wat een onschuld nog?, zeiden wij vertederd tegen elkaar.
Ondertussen was het borreltijd en streken we neer bij Kaap Kot. Heerlijk gegeten in een prettige ambiance maar daar kun je op de weblog van Sabdesigns meer over lezen.

drie reacties

sab

Kaap Kot en Blijburg Rulez, volgende keer weer. Toch het gevoel even uitgewaaid te zijn.

sab (URL) - 14-07-’04 07:11
brigitte

En dat gevoel ken ik ook en is heerlijk en zo nu en dan bittere noodzaak ;-)

brigitte (E-mail ) (URL) - 14-07-’04 08:46
Maaike

Leuk he, Blijburg. Ik ben daar met mooi weer een paar keer geweest. Erg gezellig en wat je zegt: relaxt.

Maaike - 16-07-’04 12:41


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.