Ballonnentijd

20 07 04 - 17:36

Het is - ondanks het zeer matige weer - ballonnentijd in Nederland. Maandagavond toen het eindelijk een droge avond was zagen we er een paar voorbij komen vanuit de tuin. Of liever gezegd, eerst hoorde ik dat geluid van de vlam die wordt opgestookt om de ballon te laten stijgen. Vwoooeeee..., vwoooeeee..., een paar keer heel hard en dichtbij. Altijd als ik dat geluid hoor moet ik denken aan Dora. Dora was onze hond (RIP) en bang voor twee dingen: soms voor het donker en altijd voor ballonnen. Ze was niet alleen bang voor het geluid van ballonnen maar ook een ballon in de verte zichtbaar in de lucht was al genoeg om Dora te laten trillen als een riet en letterlijk met de staart tussen de benen naar huis te laten rennen. En daar bleef ze dan trillend achter het raam zitten kijken naar de lucht totdat nergens meer een ballon te bekennen was en had tot die tijd geen aandacht voor iets anders, zelfs niet voor lekkere hapjes.

Maar goed, dat geluid klonk dus een aantal keren achter elkaar en even later kwam er inderdaad een mooie rode ballon vlak over mijn huis voorbij. Kennelijk waren ze zojuist opgestegen van het grasveld in het bos hierachter. Ik kon nog net deze foto maken voordat ze met een vaart uit ons blikveld verdwenen. Pffft, Dora zou weer gerust zijn.

zeven reacties

Kaatje

Ah arme Dora. Mijn paard (rip) was ook bang voor ballonnen.

Wat heb je trouwens een prachtige log!

groet,

Kaatje

Kaatje (E-mail ) (URL) - 20-07-’04 19:26
Mieke

Thanx Kaatje. Had jij een eigen paard? Ik heb jarenlang paardgereden (o.a. veel op dameszadel) maar nooit een eigen paard gehad wegens gebrek aan ruimte. Als ik nog eens buiten ga wonen, dan neem ik een mooie Fries om op te rijden. Maar dat kan nog ff duren. :-)

Mieke (URL) - 20-07-’04 20:38
berta

Driebergen!!!

Vlak bij Doorn!!!

Mijn ouders hebben eens een seizoensplaats op een Camping daar gehad. Op die camping werden dergelijke balonnen opgelaten. De meisjes waren toen nog kleuter. Wat een indruk heeft dat achtergelaten…

Mooie foto!!!

berta (URL) - 20-07-’04 21:19
Menno Nicolai

Onze hondjes keffen zich helemaal schor als er een ballon overkomt. We zitten op een mooie vliegafstand van Joure, dus het gebeurt regelmatig dat ze hier vlakbij landen.

Menno Nicolai (URL) - 20-07-’04 22:10
Mieke

@ Berta: was het Het Grote Bos of De Bonte Vlucht? Leuke herinneringen kennelijk!

Mieke (URL) - 21-07-’04 01:16
Mieke

@ Menno: en is Joure de lokale opstijgplaats van ballonnen?

Mieke (URL) - 21-07-’04 01:17
berta

Het grote Bos!!!:-D

berta (URL) - 21-07-’04 17:14


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.