Diana Krall al uitverkocht

21 07 04 - 12:42

Op 29 november a.s. treedt de Canadese jazz-zangeres/pianiste op in het Amsterdamse Concertgebouw. We wilden er dolgraag naar toe, en een aantal vrienden met ons, maar het blijkt al lang te zijn uitverkocht. Degene die ik aan de telefoon had bij het concertgebouw vertelde mij dat het concert in een abonnementenserie was opgenomen en er bovendien zoveel schriftelijke bestellingen waren dat er helemaal geen kaarten meer zijn. En dat terwijl de kaartverkoop officieel nog moet beginnen. Het beste advies dat zij mij kon geven is vanaf een maand voor het concert af en toe nog eens bellen. Ik ben hier heel onblij mee want de kans is klein dat we er nog in kunnen.

Ik heb Diana Krall ?ontdekt? toen ik haar DVD Live in Paris zag. Zij treedt daar op in Olympia en weet daar in die enorme concerthal een sfeer te scheppen alsof ze in een jazzclub zit op te treden. Vanaf dat moment is de collectie CD?s en nummers van Diana Krall in mijn muziekbibliotheek explosief gegroeid. Ook het laatste album The girl in the other room heb ik uiteraard. Velen vinden dat het beste en meest volwassen album tot nu toe en die mening deel ik wel. Op deze CD naast eigen werk van Krall ook nummers van Tom Waits, Joni Mitchell en Mose Alison. Ze blijft een fantastische performer die beslist een eigen en lekker ongepolijst geluid laat horen. Hans schreef al eens eerder over haar in zijn artikeltje Jazzy female singers op onze oude weblog. Als iemand ons nog aan kaarten kan helpen houden we ons zeer aanbevolen!

vier reacties

hans

Ik ken haar al vrij lang, maar vond het altijd een nogal arrogante tante, totdat ik haar zag optreden bij Jools Holland’s programma ‘Later’ op de BBC. Toen merkte ik dat die bepaalde trek op haar gezicht geen arrogantie is. Later kocht ik de ‘Later” DVD waar Diana ook op stond en nog later genoot ik van de ‘Live in Paris DVD die Mieke inmiddels had. Op onze oude weblog heb ik nog een stukje over Jazzy zangeressen geschreven waaronder met name over Diana. Heel opmerkelijk was ook haar huwelijk onlangs met Elvis Costello. Ik hoop echt dat we nog aan kaarten kunnen komen.

hans (E-mail ) (URL) - 21-07-’04 13:22
Kaatje

Ze is geweldig. Jammer van die kaarten, ik had ook wel gewild. Ken je Jamie Cullum ook al?

Kaatje (URL) - 21-07-’04 16:29
Hans

Ja inderdaad Kaatje, Jamie behoort ook tot onze favorieten. Op hetzelfde label als Diana overigens: http://www.vervemusicgroup.com)

Hans (E-mail ) (URL) - 21-07-’04 16:41
Nijntje

Niet opgeven, wij zijn ooit eens de avond van een optreden binnengekomen en tot onze beider grote verbazing konden we binnen om te kijken naar een optreden van Madredeus dat al maanden was uitverkocht. Op het laatste moment belden enkele mensen af wegens ziekte. Een geluk voor ons, we zaten bovendien voorin en konden het spectakel zo op een prima manier volgen. Dus niet opgeven…

Nijntje (E-mail ) (URL) - 22-07-’04 14:28


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.