Onbewoond eiland CD

21 07 04 - 00:51

Het uitstekende Belgische popmagazine Heaven besteedt veel aandacht aan muzikanten die niet zo bekend zijn bij een groot publiek. In de uitgave van juli/augustus een overzicht van ?best kept secret? John Martyn. Martyn, van oorsprong een Engelse folk muzikant in de singer/songwriter traditie, heeft een stijl ontwikkeld die zeer eigen en eigenzinnig is en meer een jazzy karakter heeft dan dat het nog aan folk doet denken. Het artikel in Heaven is een goed geschreven verhaal door Hans van den Berk, iemand die fan is, een eigen John Martyn site onderhoudt en Martyn al sinds 1978 volgt. Sinds die tijd volg ik Martyn ook zij het wat minder intensief.

Het artikel heeft als titel ?John Martyn al 35 jaar een mysterie? en dat brengt me dan meteen bij het album ?Grace and Danger? uit 1980, met daarop de song ?Sweet little Mystery?, naar mijn smaak het beste John Martyn-album en ook kandidaat voor de tien CD?s die ik (mocht het zich ooit voordoen) meeneem naar een onbewoond eiland.
Een aantal mensen bij wie ik de CD introduceerde beschouwen hem nu nog altijd als een kostbaar bezit en ik heb ergens gelezen dat het album ook tot John's personlijke favovieten behoort. Het album is geproduceerd door Phil Collins die ook slagwerk voor zijn rekening neemt en heel bepalend is de glijdende akoustische bas van John Giblin. In Heaven staat een keurig overzicht met afbeeldingen van meer dan 20 van zijn CD?s en een daarbij behorende waardering met sterretjes. Vreemd genoeg deelt Van den Berg mijn mening niet geheel, want Grace and Danger krijgt bij hem ?slechts? vier sterren in plaats van de maximale vijf. Ik ga ook snel eens luisteren naar zijn onlangs uitgebrachte studio album 'On the Cobbles'
Welke CD zou jij meenemen naar een onbewoond eiland? Ik ben benieuwd....

zes reacties

Ingrid

1 cd is te weinig, dus ik neem er minimaal 3 mee:
TV-2 – HITS (best of)
Air – Talkie Walkie
Tina Dickow – Notes

Ingrid (URL) - 21-07-’04 10:26
Hans

Zeker Ingrid ik neem er ook zeker minimaal tien mee, maar Grace and Danger is zeker kandidaat (voor die lijst van 10)
:-)

Hans (E-mail ) (URL) - 21-07-’04 11:04
Storm

Als ik er maar ??n mee mag nemen, dan neme ik er g??n mee vrees ik. Krijg ik vast en zeker spijt van als ik een keuze moet maken.
Oh ja en in John Martin moet ik me nog steeds verdiepen van een maatje van me. Maar ja tijd tijd tijd :-( Dom ik weet het.

Storm (E-mail ) (URL) - 22-07-’04 14:35
Henk

Wordt idd tijd dat je je eens gaat verdiepen in de man heer Storm. :-)
Maarre… Vier sterren voor Grace & Danger vind ik toch te veel eer. Het is een redelijk goede doorsnee plaat van ‘m maar geen absoluut hoogtepunt. Vijf sterren zou ik uitdelen aan Solid air. Imo z’n beste. On the cobbles is trouwens prachtig. Z’n beste plaat in jaren en voorlopig nummer 1 op mijn jaarlijst over 2004.

Henk - 22-07-’04 14:44
Hans

Storm: Gwoon een CD opzetten op de achtergrond of in de auto. Dat kost nauwelijks tijd.

Henk: Zo zie je maar de meningen en ook de smaken zijn verdeeld. wat voor de een een topper is is voor de andere middelmaat. maar Solid air is inderdaad ook erg goed.

Hans (E-mail ) (URL) - 22-07-’04 17:53
sab

ik neem gewoon mijn iPod mee. scheelt weer moeilijke keuzes maken

sab (URL) - 22-07-’04 23:12


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.