Tuin vol dieren

23 07 04 - 01:05

Mijn tuin is een levendig stukje grond met allerlei dieren die daar leven en wonen. Een paar onderdelen van de populatie van mijn tuin vallen extra op. Er zitten hier buitengewoon veel slakken en ook buitengewoon veel kikkers en padden. Die twee typen bewoners horen bij elkaar omdat de ene soort zich voedt met de andere. Sinds een aantal jaren geleden - vooral sinds de buurvrouw een mooie natuurlijke vijver heeft - is het aantal kikkers en padden behoorlijk gegroeid en dat merk je dan weer in de afname van de verwoesting die de slakken plegen aan te richten.


Het is een gezellig geluid dat ze produceren die kikkers. Vooral â??s avonds, als de mensen zich terugtrekken in hun huizen roeren de dieren zich en hoor je de vogels fluiten in de bomen van het bos en de kikkers kwaken er op los. Soms hoor je zelfs een soort brommen of knorren. Het enige is dat je je soms rot schrikt als er ineens eentje wegspringt voor je voeten. Deze bruine kikker op de foto maakte zich uit de voeten toen ik er aan kwam lopen maar bleef net lang genoeg stil zitten om even vastgelegd te worden.

vier reacties

Scriptkipje

Wat een scheetje! Wij hebben ook prachtige dieren in de tuin(hoewel niet zo mooi als deze), vraag maar aan Sab…..op verzoek wil ik wel een foto sturen!

Scriptkipje (E-mail ) - 23-07-’04 08:10
sab

Food for Binky!!!

sab (URL) - 23-07-’04 11:15
Mieke

Snoepie he? Ze zijn echt prachtig die kikkers. Er zijn ook veel padden en die zijn ook nog een stuk groter maar echt veel minder mooi. Hoewel, als die helemaal onder het kroos voorbij scharrelen, vind ik ze ook wel aandoenlijk.

Mieke (URL) - 23-07-’04 11:16
Mieke

Binky eet dat niet. Die gaat vooral voor zalm, tonijn, biefstuk en eventueel kip. Garnalen houdt hij niet van, daar trekt hij zijn neus voor op. En kikkers…. die zijn om mee te spelen. Maar dat is voor die kikker weer niet zo gezond dus als ik kan probeer ik dat te voorkomen.

Mieke (URL) - 23-07-’04 12:03


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.