Virtuele kunst niet verbrand

24 07 04 - 14:11

Au Natural van Sarah Lucas uit 1994
Ook al is de Saatchi-kunstcollectie gedeeltelijk verloren gegaan door brand toch kan het publiek sommige kunstwerken nog bekijken via het internet. Een aantal van de 100 werken van de Britart-kunstcollectie van Charles Saatchi, die eind mei door brand verloren zijn gegaan, zijn nog aanwezig in de virtuele galerie. Van legendarische werken als Tracey Emins Everyone I have ever slept with 1963-95 en schilderijen van Patrick Caulfield, is niks anders overgebleven dan as. Ook werken van Damien Hirst, Sarah Lucas en de broers Jake en Dinos Chapman zijn verloren gegaan.

De nieuwe Saatchi Gallery op de zuidoever van de Theems is pas vorig jaar geopend en biedt 10.000 vierkante meter hedendaagse kunst van Britse bodem. Je moet er van houden en om in een haai op sterk water of in een met rommel omgeven bed kunst te zien is ook niet iedereen gegeven. Maar virtueel kunnen we de topstukken van de collectie, waarvan er een aantal feitelijk niet meer bestaan, nog steeds bewonderen op de website van de Saatchi Gallery.

Eén reactie

berta

Dankje, ik ga kijken!

berta (URL) - 24-07-’04 14:51


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.