Dagje dierentuin

25 07 04 - 21:40

Het was miezerig weer en nadat een voorstel om te gaan fietsen om die reden was weggestemd, besloten we naar Burgers� Zoo te gaan. We waren allemaal al een tijdje niet in de dierentuin geweest en het was � ondanks het hemelwater � een leuke middag. In Burgers' Zoo zijn een aantal eco-displays ingericht (bush, desert, mangrove, ocean en safari. De bedoeling is een zo natuurlijk mogelijke presentatie van de dieren en planten. Het is fantastisch om daar door heen te lopen en je te vergapen aan al het moois dat de natuur te bieden heeft aan leven. Bijkomend voordeel was dat het er - hoewel sommige hallen behoorlijk vochtig waren -niet regende. Gek was wel dat het publiek om 17.00 uur uit de mangrovehal werd gedreven terwijl op de website van Burgers' Zoo aangegeven staat dat het park tot 19.00 open is. Gelukkig waren er ook nog droge momenten zodat we ook de dieren buiten nog konden bezoeken. Uiteraard konden we ons ook met fotograferen lekker uitleven; bijgaande foto is van Hans.

vijftien reacties

berta

Lang niet meer bij Burgers geweest…

Mooie foto!!!

berta (URL) - 25-07-’04 23:14
brigitte

Leuk, wij zijn vorig jaar bij Burgers geweest. Wij vonden het ook erg mooi allemaal en vooral ook het aquarium en de vlindertuin.

brigitte (E-mail ) (URL) - 26-07-’04 07:52
Hans

hey de vlindertuin heb ik gemist of was het te nat voor die vlindertjes… Ik zag wel vlinderstruiken. Die planten waar vlinders op af komen.

Hans (E-mail ) (URL) - 26-07-’04 10:10
sab

Het nieuwe aquarium van Burgers moet helemaal je-van-het zijn. Met zelfs een tussenruimte voor de camera’s om de overgang niet te groot te maken zodat je lens niet helemaal dichtslaat van vocht.

Wij gaan ons eerst maar eens vermaken in de Apenheul komende week

sab (URL) - 26-07-’04 12:03
Mieke

Dat laatste zouden ze dan bij de mangrove ook wel mogen hebben want daar moest ik echt wel tien minuten wachten voordat mijn lens weer normaal was. Bij het aquarium had ik trouwens nergens last van. En ze hebben idd warme lucht blowers bij de ingang van de bush.

Veel plezier bij de Apelheul trouwens.

Mieke (URL) - 26-07-’04 12:44
LadyBass

Is de vlindertuin niet in Emmen? Blijf de Burgers Zoo een belevenis vinden. Twee jaar geleden waren mijn ouders hier met mijn verjaardag en ik was niet fit genoeg om te fietsen, dus ik wilde graag naar de Zoo. Mijn vader vond het belachelijk dat volwassenen naar de dierentuin gingen. We hebben hem niet uit het aquarium en de bush gekregen. Zucht, volwassenen……

LadyBass (E-mail ) (URL) - 26-07-’04 13:44
Mieke

Je hebt gelijk LadyBass, die is in Emmen. We waren ook al in verwarring omdat we dachten dat we iets essentieels gemist hadden.

Mieke (URL) - 26-07-’04 14:29
Nijntje

Wie van de drie is Hans? ;-) Of bedoelde je toch door Hans genomen…

Nijntje (E-mail ) (URL) - 26-07-’04 19:49
Mieke

LOL Neintje, of pardon Nijntje, ik bedoelde inderdaad ‘door Hans genomen’. In het spraakgebruik in NL zegt men dat zo al weet ik niet of het officieel wel helemaal correct is. Maar jullie in BE zeggen dat natuurlijk heel anders. Maar nu je het zegt, die ene lijkt ergens wel een beetje in de verte ….

Mieke (URL) - 26-07-’04 19:53
Hans

Ik heb alleen minder bulten :-)

Hans (E-mail ) (URL) - 26-07-’04 19:57
brigitte

En minder haar ook ;) toch Hans?? En jullie hebben gelijk, vlinders waren in Emmen. Ik zou toch kunnen zweren dat ik ze in Burgers’ ook heb gezien…:-\

brigitte (E-mail ) (URL) - 26-07-’04 20:42
sab

Bij de Apenheul is in het nabij gelegen bos ook een vlindertuin wie weet kom ik daar wat kleurrijks tegen :) Vind trouwens dat je op bijgevoegde foto niet kunt zien dat Hans een jaartje ouder is geworden.

sab (URL) - 26-07-’04 21:20
Hans

Voor degenen die mij niet (her)kennen… Ik ben de knapste van die drie;-)

Hans (E-mail ) (URL) - 26-07-’04 21:32
Nijntje

Tuurlijk Hans, daar twijfelden we niet aan ;-)

Nijntje (E-mail ) (URL) - 26-07-’04 22:36
hans

Jo hans hahahahahahahahahahhah

hans - 07-01-’05 09:16


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.