Wespen vroeg dit jaar

26 07 04 - 16:44

Als wespen zich vervelen gaan ze mensen pesten. Als de voortplanting is geregeld, er geen larven meer zijn om te verzorgen, de mannetjes en de koninginnen uitvliegen om te paren, dan vervelen de wespenwerksters zich helemaal suf. Wij zouden op vakantie gaan en het er eens even lekker van nemen na gedane arbeid maar zij gaan op zoek naar glucose en eiwitten bij de mensen. En ze doen dat op nogal agressieve manier. Dit jaar zijn ze er vroeg bij vergeleken met andere jaren. Wellicht komt dat door de zachte winter. Meestal is het in de loop van augustus dat er veel wespen in de omgeving van de mensen zijn.

Zo?n wespensteek is een pijnlijke kwestie en soms zelfs gevaarlijk (als iemand allergisch is of een steek in de keel krijgt. En je vindt ze niet alleen overdag rondom je drankje maar ook op andere momenten. Ik had er vorig jaar eentje die kennelijk in mijn bed lag te slapen en mij als een ongenode gast beschouwde. Hij liet dat meteen weten door mij met een snelle beet aan te vallen. Gelukkig heb ik zo?n slim apparaatje, een soort vacuumpompje waarmee je het gif snel uit de beet kunt zuigen. Scheelt echt enorm.

negen reacties

sab

Ik ben semi-panisch voor deze geelzwarte beestjes. Ooit gestoken en wooeeps onderuit. Je laten behandelen met een anti-wesp-allergie kuur doet wonderen. Nu alleen nog spul voor mijn haar vinden waardoor ze minder rond mijn hoofd zoemen want blijkbaar ruikt het erg lekker :)

sab (URL) - 26-07-’04 19:12
Mieke

Als je allergisch bent dan moet je misschien zorgen dat je Claritinepillen bij je hebt. Zie bijvoorbeeld deze link, daarmee wordt de allergische reactie bestreden.

Mieke (URL) - 26-07-’04 19:51
brigitte

Gelukkig ben ik zelf nog nooit gestoken en waarschijnlijk daarom ook niet zo bang van wespen. Maar het exemplaar op deze foto krijgt erg veel eer om zo prachtig vereeuwigd te worden ;-)

brigitte (E-mail ) (URL) - 26-07-’04 20:28
sab

Hey goede tip, dat heb ik namelijk standaard in huis liggen voor andere dingen. Astrid had dit weekend een muggenbult van ca. 10 cm doorsnede die door haar hele been trok. Ooit heb ikook twee keiharde kuiten gehad met dank aan muggen. Ik vind insecten echt vreselijk (ze zullen vast nuttig zijn) maar vooral diegene die steken.

sab (URL) - 26-07-’04 21:19
berta

Ik heb ooit een steek in mijn hals gehad!!!
Niet te geloven!!!
Maar…ben nog niet echt bang ofzo…
Rustig blijven zitten.:-)

berta (URL) - 26-07-’04 21:38
Mieke

Zo’n vacuumpompje in je tas is wel een goed ID hoor. Dan hebje ook veel minder pijn en die Claritinepillen als je allergisch reageert. Dan kun je alle wespen trotseren. (h)

Mieke (URL) - 26-07-’04 21:55
Nijntje

Wij lieten hier twee jaar geleden een wespennest weghalen door de brandweer, de lieverdjes hadden zich in ons huis genesteld. We hebben graag gasten in huis, maar dat was een beetje van het goede teveel.

Nijntje (E-mail ) (URL) - 26-07-’04 22:47
Anne-Floor

Ze zijn inderdaad vroeg dit jaar! Laten we dan ook maar hopen dan ze snel het hoekje omgaan. Na twee wespennesten van dichtbij meegemaakt te hebben heb ik het wel gezien met die zwart-gele zoemers. Ik ga deze week nog kijken of ik ergens een hor-achtige oplossing kan vinden, want ik hoef ze echt niet binnen te hebben. Dan is het doorgaans ‘Zij eruit, of ik eruit!’ Je wil liever niet weten hoe vaak ik al in een ander vertrek heb staan wachten tot zo’n beest naar buiten vliegt. De meeste insecten doen mij weinig, maar alle zwart-gele stekers en alle vlinderachtigen geven mij de bibbers…

Anne-Floor (URL) - 26-07-’04 23:23
Hans

ff kijken, heb ik nog een sterk verhaal over wespen.. nee ik geloof het niet;-)

Hans (E-mail ) (URL) - 26-07-’04 23:30


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.