Een leuk spelletje

03 08 04 - 10:37

Als het aan Marco van Basten, de nieuwe bondscoach van Oranje, ligt wordt voetbal weer leuk. Daar kun je toch alleen maar achter staan! Gisteren op de perskonferentie stelde hij zijn collega/vrienden voor die hij goed kent, waarmee hi op vakantie gaat en die (Rob Witschge) wel van een geintje houden. Sommige doen daar smalend over maar ik vind het wel charmant. Ze zijn - zoals Van Basten zegt - op voetballen gegaan omdat ze het spelletje leuk vonden. Het zijn vrienden en dat is een goede start voor een goed resultaat. Van Basten wil dat het volk Oranje weer omarmt maar - waarschijnlijk belangrijker nog - dat Oranje zich weer identificeert met het Nederlandse volk. Dominant, aantrekkelijk en initiatiefrijk spel zo, staat er in zijn contract, zal het voetbal van Oranje worden. Als hij zijn rol als bondcoach met net zo veel charme, ontwapend enthousiasme en lef neerzet als zijn rol als spits, dan komt het helemaal goed met het Nederlands elftal. En dat zou dan voor het eerst zijn in hele lange tijd.

drie reacties

Willem

Ik heb een klein stukje van de perskonferentie gezien maar ik vond het wel verfrissend zoals dat ging. Weinig bla bla zoals we dat gewend zijn van trainers en coaches dus wie weet… misschien wordt het echt allemaal anders bij het Nederlands elftal.

Willem - 03-08-’04 12:29
Walter

Ik vond het amateuristisch geklets!

Walter - 03-08-’04 17:03
berta

@walter

Leve de amateur!!!

berta (URL) - 03-08-’04 23:15


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.