Feminisme gevaar voor gezin

03 08 04 - 07:43

Gisteren in de Volkskrant stond er een artikel over een geschrift van het Vaticaan waarin de RK-kerk uithaalt naar feminisme. De biologische bijzonderheid van vrouwen staat centraal en â??... de diepgewortelde intuïtie dat het beste van haar leven daarin bestaat zich voor het welzijn van de ander in te zettenâ??. In het artikel worden de Vaticaanse opvattingen vergeleken met die van TV-figuur Archie Bunker en met die van een conservatieve imam. En het is natuurlijk ook te gek voor woorden en ook hilarisch dat het Vaticaan anno 2004 dit bericht de wereld in meent te moeten slingeren. Misschien hoopt het Vaticaan op deze manier weer een deel van de manlijke wereldbevolking (dat deel dat hinder heeft van feminisme) binnenboord te halen. Maar ik vrees dat het gaat mislukken. Jullie zijn een kleine halve eeuw te laat jongens!


Op de foto 'Black Madonna' van Elisabeth Sunday en je kunt klikken voor een grotere foto.

dertien reacties

Hans

Feminisme… Bestaat dat nog?

Hans (E-mail ) (URL) - 03-08-’04 07:53
Mieke

Je kunt misschien beter vragen: Vaticaan…. Bestaat dat nog?

Mieke (URL) - 03-08-’04 08:25
Hans

Het Vaticaan zal altijd blijven bestaan;-)

Hans (E-mail ) (URL) - 03-08-’04 08:32
Simone

Zeg Hans, Italie is gevoelig voor aardbevingen,dus het is maar de vraag of het Vaticaan een blijverdje is!

Simone - 03-08-’04 14:54
jan

als inwoner van het room-katholieke brabant en als veelvuldig bezoeker van Italie kan ik jullie vertellen dat het instituut Vaticaan nog bestaat, maar dat de leer al lang niet meer serieus wordt genomen door het gros van de goegemeente. In Brabant noch in Italie.

jan (URL) - 03-08-’04 19:22
Rickosss

Uhhh Hans, of het vaticaan altijd blijft bestaan betwijfel ik, zelfs onder katholieken beginnen al mensen te roepen dat dit wel eens de laatste paus zou kunnen zijn en Nostra Dames zei ook zoiets hoorde ik van iemand laatst…(en er kwam meer uit van wat hij zei).

Rickosss (E-mail ) (URL) - 03-08-’04 21:13
Rickosss

Dames=Damus, denk ik

Rickosss (E-mail ) (URL) - 03-08-’04 21:14
berta

Black Madonna! Go!(angel)

berta (URL) - 03-08-’04 23:30
Anne-Floor

Ja, het lijkt alsof het Vaticaan z’n langste tijd gehad heeft (tenminste in het Westen dan). Ik ben er niet echt rouwig om, maar persoonlijk vind ik het wel jammer dat er een hoop cultureel erfgoed mee verloren zal gaan. Dat hele gedoetje in Rome is toch maar mooi voor een deel de basis van onze cultuur. Alleen jammer dat zij in de tijd van de gebroeders van Eijck zijn blijven steken en wij door ge-evolueerd zijn…

Anne-Floor (URL) - 03-08-’04 23:58
Tonny

Die man is toch shockerend? Eergisteren hoorde ik trouwens dat in een bepaaldde restaurant na hoofddoekdragers ook getatoe?erde mensen ook niet meer welkom zijn. Zijn straks mensen met krulletjes of brilletjes niet meer welkom?? Wanneer komen we in actie? Wat moeten we nog dulden?

Tonny (E-mail ) (URL) - 04-08-’04 07:40
Mieke

Lees ook het volgende artikel over het vrijheidsbeeld: echte vrijheid versus het symbool van vrijheid. Door het laatste te beschermen, beknotten we het eerste.

Mieke (URL) - 04-08-’04 08:04
Simone

Bij Bieslog ontdek ik net dat het Vaticaan nog springlevend is, tijdens het lezen van het logje Katholieke sport. Jaja, je moet toch wat doen om te overleven!

Simone - 04-08-’04 18:38
Sylvia

Het feminisme bestaat zeker nog!! Weliswaar niet meer heersend, maar we geven niet op tot we gelijk zijn tot op de laatste haar!

Sylvia - 13-12-’06 15:25


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.