Sprookjeskasteel

04 08 04 - 08:00

Afgelopen zondag hebben we een bezoek gebracht aan Kasteel De Haar in Haarzuilens, één van de mooiste kastelen in Nederland. Het is een indrukwekkend en monumentaal gebouwencomplex in een schitterend aangelegd park omringd door allerlei tuinen. Het kasteel ziet er echt uit als in een sprookje en is geheel gerestaureerd en gedeeltelijk herbouwd. Aan de tuinen en de buitenomgeving van het kasteel wordt nog gewerkt. Het schijnt dat de rondleiding in het kasteel ook zeer de moeite waard is, maar dat bewaren we voor een dag dat het minder mooi weer is. Het is per slot van rekening maar een half uurtje rijden hier vandaan.

zeven reacties

Anne-Floor

Dat ziet er heel interessant uit! Even een studentenvraagje. Is dat ook met het openbaar vervoer te bereiken?!

Anne-Floor (URL) - 04-08-’04 12:51
Mieke

Tja, daar vraag je me wat.

Op de site lees ik: ‘Vanaf Utrecht Centraal Station neemt u streekbus 127 in de richting Breukelen/Kockengen (deze bus vertrekt ??n keer per uur). Stap uit in Haarzuilens op halte ‘Kasteel’ of ‘Brink’. Vanaf hier is het nog zo’n 20 minuten lopen naar het kasteel.’

Dus ja!

Mieke (URL) - 04-08-’04 13:17
Kaatje

Als ik naar zo’n kasteel ga probeer ik me altijd in te beelden hoe ze daar vroeger leefden.

Misschien hing er wel een prinses uit het torenraampje….

Kaatje (URL) - 04-08-’04 15:51
Mieke

Die riep dan naar haar echtgenoot: ‘Archibald, o Archibald, als je maar niet van je paard af valt”. Uit: Vier Redeloze Gezangen – Albert De Klerk – Archibaldus van Oostzaan. ;-)

Mieke (URL) - 04-08-’04 16:03
Nijntje

Oude kastelen zijn heerlijk om te bezoeken. Onlangs logeerden wij nog in de schaduw van het kasteel van Laarne, ook een prachtig exemplaar.

Nijntje (E-mail ) (URL) - 05-08-’04 08:52
sab

Tjeemig nou daar wil je dus niet met het OV naar toe. Jammer, toch maar even wachten tot mijn vrouw haar rijbewijs heeft, dan moet ik haar maar eens lief aankijken voor een ritje met de auto. Wie weet kom ik Guinevere nog wel tegen daar of de Witte Vrouwe (oh nee die zitten overzees)

sab (URL) - 05-08-’04 13:58

Een of meer reacties staan in de wachtrij om goedgekeurd te worden.(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.