Vrijheid met beperkingen

04 08 04 - 00:28

Je moet er wat voor over hebben als je het Vrijheidsbeeld in New York wilt bekijken. Dat kan weer met ingang van gisteren. Je wordt van onder tot boven onderzocht en gefouilleerd en dan mag je alleen nog maar onderin het beeld (in de sokkel) een kijkje nemen. De kroon van het beeld (vroeger toegankelijk) is off limits. Het heeft iets geks om zoâ??n strenge beveiliging los te laten op het symbool van de vrijheid. Het is niet de vrijheid zelf die hier in het geding is, het is alleen maar een symbool ervan. Nou zijn die Amerikanen altijd wel heel erg gesteld op hun symbolen maar het ware beter als we als we alles in het werk zouden stellen om vrijheid te waarborgen voor alle mensen, waar ook ter wereld in plaats van zoâ??n big deal te maken van een symbool.

vijf reacties

Wim

Je zult toch wel iets aan beveiliging van ‘targets’ moeten doen. Anders hebben terroristen helemaal vrij spel.

Wim - 04-08-’04 08:07
V@nM@n

Aan de andere kant is het opblazen van het vrijheidsbeeld voor terroristen natuur de kroon op het werk en voor Amerika een afgang pur sang. Ik kan me dus voorstellen dat ze daar heel voorzichtig in zijn geworden.

V@nM@n (URL) - 04-08-’04 09:49
V@nM@n

sorry natuur = natuurlijk

V@nM@n (URL) - 04-08-’04 09:50
Mieke

Ja ik ook hoor maar wat ik bedoel is dat je moet oppassen dat je niet juist het omgekeerde bereikt van wat je eigenlijk wilt: vrijheid! En dat angst gaat regeren en je daarmee je eigen onvrijheid organiseert als westerse vrije wereld.

Mieke (URL) - 04-08-’04 16:26
...

het is in ieder geval wel heel hoog dat gebouw hoor

... - 24-01-’11 20:36


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.