Met welk boek moet ik beginnen?

06 08 04 - 19:30

Op de foto mijn zelfgekozen 'opdracht' voor deze vakantieperiode (klikken voor grotere foto). Dit is een selectie van de boeken die ik nog niet heb gelezen maar waar ik me wel op verheug. En nu is mijn dilemma: welke neem ik eerst? Zeker is dat ik ze niet allemaal uit krijg. Wie heeft er een advies voor mij?

veertien reacties

brigitte

Ik heb je stapeltje zien liggen gisteren. Ik ken er maar een van. Ikzelf kies altijd een boek naar gelang mijn stemming. Als ik wat down ben zal ik eerder een grappig boek kiezen, dat compenseert tenminste. ik kan ook rustig in zeven of acht boeken tegelijk aan het lezen zijn, dus aan mij heb je niet veel ;-)

brigitte (E-mail ) (URL) - 06-08-’04 19:39
Mieke zelf

Ik ben al begonnen in het bovenste boekje: the curious incident of the dog in the night-time. Dat is erg leuk moet ik zeggen. Een aanrader! En welke ken je trouwens?

Mieke zelf - 06-08-’04 19:46
brigitte

De Da Vinci Code is het boek dat ik ken. Maar het boek van Kluun staat bij mij ook op de verlanglijst. Ik heb er al veel over gehoord en gelezen. Van Voskuil en Enquest heb ik nog nooit iets gelezen.

brigitte (E-mail ) (URL) - 06-08-’04 20:37
Kaatje

mijn lief heeft de da vinci code in twee dagen uitgelezen dus die moet wel goed zijn.

Kaatje (URL) - 06-08-’04 20:45
Anne-Floor

Ik moet eerlijk toegeven dat ik geen enkel boek van dit stapeltje gelezen heb. Maar als Neerlandica voel ik mij verplicht om te roepen: ‘Neem de Voskuil! Neem de Voskuil!’ ;-)

Anne-Floor (URL) - 06-08-’04 22:44
berta

Ik weet niet!!!!

berta (URL) - 07-08-’04 00:09
Mieke

Heb je zelf Het Bureau gelezen Anne-Floor? Ik heb ervan genoten! Dus de Voskuil staat idd hoog genoteerd.

Mieke (URL) - 07-08-’04 01:37
LadyBass

Ik heb momenteel alleen de Da Vinci Code op mijn stapeltje staan. Heb alleen de eerste vier pagina’s gelezen, en die vond ik goed, nu maar hopen dat ze maatgevend zijn voor de rest van het boek….

Ben zelf geen Voskuil-liefhebber, dus die zou bij mij blijven liggen. Ben benieuwd naar je ervaringen.

LadyBass (E-mail ) (URL) - 07-08-’04 01:53
Anne-Floor

Nee, ook nog niet. Maar ik heb wel met deel I in mijn handen gestaan toen ik in de bibliotheek was afgelopen week. Waarom zijn er dan ook zoveel boeken? Zucht…

Anne-Floor (URL) - 07-08-’04 02:27
Mieke

Dat snap je wel als je alle zeven delen uit hebt! ;-)

Mieke (URL) - 07-08-’04 02:33
Mieke zelf

Ben dus begonnen met het ‘wonderbaarlijke voorval…’ (staat op de foto in Engelse versie) en daarover binnenkort een logje. Tweede staat de Da Vinci Code.

Mieke zelf - 08-08-’04 17:09
Hans

En wat nu als je er maar eentje uit krijgt ;-)

Hans (E-mail ) (URL) - 08-08-’04 22:28
Mieke zelf

Ik heb er al eentje uit en ben begonnen in de tweede dus heb goede hoop! :-)

Mieke zelf - 08-08-’04 22:48
Pascalle ten Heuvel

Vat je ook eens zou moeten lezen?

Okee, Ik was dus uitgedaagd om dit boek te gaan lezen en daarna wilden ze graag weten wat het boek mij deed. Ik had het me in een gesloten envelope mee gekregen en ik moest beloven het pas thuis open te maken als ik alleen was en even de tijd aan mezelf had. Het uitpakken had daardoor al iets extra, een beetje spannend dus. De omslag zeg soms wel wat over een boek en bij dit boek roept de omslag in ieder geval iets op wat ik in het boek herken. Mijn kommentaar is dan ook positief!
Het is eeen gedurfd boek, zeker geen dertien in een dozijn en gescheven met een openheid en eerlijkheid die me aanspreekt. Soms wat ruw taalgebruik, maar dat past heel goed bij de sfeer. Het gaat over dingen die ik in mijn fantasieen voor een deel misschien wel zou willen proberen, maar om het ook echt te doen? ieks! Het is duidelijk dat de hoofdpersoon zich flink ontworsteld heeft aan vooroordelen en een duidelijke keuze heeft gemmaakt in haar leven om zaken anders te doen. Ze gaat uit, gaat daten, maakt fouten, heeft lol, is soms vreselijk opgewonden, Heeft het ook soms vreselijk benauwd en raakt ook hier en daar hevig teleurgesteld. Ze neemt het zoals het komt omdat het er naar haar gevoel bij hoort. Ze schijft over de rest van haar leven voor de keuze, haar jeugd, de leuke en de verschikkelijke dingen die ze mee gemaakt heeft, maar ze schrijft ook vol warmte over haar kinderen en dierbaren waar ze voluit voor gaat.
De leesbaarheid is heel goed. Zeer toegankelijke taal en gemakkelijk te volgen. Boeiend is het boek zeker. Het blijft trekken als je even stopt met lezen en ik heb het nu al een tweede keer met veel plezier gelezen. Wat mij aan gaat Chapeau!! En ik ben blij dat ik de uitdaging aangenomen heb. Voor mij dus een dikke 9! En zeker een brutale chick
Mijn advies: Als je een boeiend boek zoekt wat lekker leest, zeker kopen.

Pascalle ten Heuvel - 13-10-’06 13:49


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.