Mag het een beetje meer zijn?

07 08 04 - 01:54

Het hangmappenbedrijf Smead, producent van ondermeer Atlanta kantoorartikelen, heeft het personeel voorgesteld om 40 uur te gaan werken voor het loon van 36 uur. De meeste medewerkers zijn er mee akkoord gegaan omdat ze bang zijn anders hun baan kwijt te raken, hoewel de CAO het verbiedt om meer uren per week te werken. De vakbonden zijn naar de rechter gestapt omdat hiermee een middel zou worden gecreëerd waarmee bedrijven het personeel met economische motieven onder druk kan zetten. De rechter stelde de bonden in het gelijk zo bleek uit de uitspraak die vandaag werd gedaan in kort geding dat de bonden hadden aangespannen.

Het mag dus niet een beetje meer zijn en dat is maar goed ook! De oplossing die Smead had bedacht voor de mindere tijden die het bedrijf doormaakt zou de deur open zetten naar oplossingen die de verworvenheden van het collectieve arbeidsrecht op de helling zetten.

drie reacties

V@nM@n

Dit is inderdaad niet geheel zoals het hoort, als het bedrijf winst maakt krijgt de werknemer dit toch ook niet. Dan gaat het richting baas. Als het slechter gaat moet de werknemer het betalen….Beetje erg krom

V@nM@n (URL) - 06-08-’04 22:04
berta

Niet te geloven, toch?

berta (URL) - 07-08-’04 00:08
Willem

Prima dat de bonden gelijk hebben gekregen. VanMan heeft helemaal gelijk. We hebben lang moeten vechten voor onze arbeidsvoorwaarden. Het zou heel vreemd zijn als een werkgever zomaar onder druk andere afspraken zou kunnen afdwingen.

Willem - 08-08-’04 17:11


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.