La Capanna

08 08 04 - 17:13

De Universiteit Utrecht heeft een nieuw studentenhuisvestingsproject, La Capanna, waar voor rond de 300 euro per maand een spacebox wordt aangeboden als woonruimte. De boxen zijn 6,44 bij 2.85 meter dus totaal iets van ruim 18 vierkante meter. In die ruimte bevindt zich een badkamer en keukenblok dus dat is helemaal niet slecht. De boxen zijn gemaakt van composiet, materiaal dat voornamelijk gebruikt wordt in de luchtvaart en scheepsbouw. Het zijn zelfstandige woningen (dus er wordt niet gehospiteerd) en er is zelfs huursubsidie mogelijk Kijk vooral ook even naar het filmpje van de plaatsing van de woningen dat op de site staat. Het lijkt allemaal een fluitje van een cent en is een creatieve en kleurige manier om de woningnood onder studenten op te lossen.

acht reacties

Jane

Die kamers lijken me met dit weer wel een soort stapelbare oventjes. Maar verder is het niet slecht voor iemand die nergens anders iets kan vinden. Alleen vraag ik me wel af hoe je er bij de bovenste inkomt? Zit er aan de achterkant een galerij of een trappenhuis?

Jane - 08-08-’04 19:05
Mieke zelf

Geen idee hoe je er in komt. Ik denk inderdaad dat er aan de achterkant wel iets zal zijn van een galerij of trap maar dat vertelt het verhaal niet. Althans ik heb het niet kunnen vinden.

Mieke zelf - 08-08-’04 20:54
sab

Ik heb ze laatst in de krant zien staan, en er zijn een soort brandtrappen gemaakt voor de bovenverdiepingen. Verder zijn ze vreselijk gehorig en vreselijk warm met dit weer. Maar bovenal vind ik het wel erg slim bedacht als oplossing :)

sab (URL) - 08-08-’04 22:02
Mieke zelf

Dus je moet wel afspreken met elkaar welke muziek je leuk vindt ivm de gehorigheid ;-)

Mieke zelf - 08-08-’04 22:46
Anne-Floor

Ik vind dat nog knap duur, zo’n kamer. Maar ja, ik betaal het zelf ook in Nijmegen, alleen is die van mij wel iets groter (ik schat zo’n 24 vierkante meter). Ziet er wel fleurig uit, ik hou wel van kleurtjes…

Anne-Floor (URL) - 08-08-’04 23:19
mart

Vreselijk gehorig en vreselijk warm, hoe kom je daarbij? Ze hebben een hogere isolatiewaarde als een normaal huis, en houden dus ook warmte uitstekend buiten de deur. Wat betreft gehorigheid: ze zijn niet voor niets los van elkaar geplaatst: geen contactgeluid. Het enige wat nog verbeterd kan worden is het geluid van het door de gangen lopen. Weet je wat gehorig is? Het gemiddelde studentenhuis. Voor meer informatie, zie http://www.spacebox.info

mart (E-mail ) - 03-09-’04 00:21
Mieke

Oh sorry Mart, we veronderstelden wellicht dingen die niet waar zijn. Maar dat geeft jou dan weer de kans reclame te maken voor deze vorm van studentenhuisvesting. Zo zie je maar weer: ieder nadeel hep zijn voordeel (vrij naar JC).

Mieke - 03-09-’04 00:33
mart

Tja, je mot schieten om te scoren he (ook JC).

Het schijnt dat er op 9 oktober een artikel in het AD komt waarin bewoners van Spaceboxes zelf aan het woord komen, ook studenten die er al een jaar in wonen (Delft). Laten we afwachten wat ze erover te zeggen hebben. En, morgen dus de officiele opening!

mart (E-mail ) - 27-09-’04 22:40


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.