Vaste woon- en verblijfplaats?

09 08 04 - 11:14

Misschien denk je wel: wat een saaie foto, wat is hier te zien? Nou dat zal ik je vertellen. Iedere avond om een uur of acht is het een drukte van belang in deze klimop in de tuin bij vriend P. Dan komt namelijk de vogelfamilie thuis. Ze komen, lijkt het, van heinde en ver aan vliegen en strijken dan eerst neer in de bomen of struiken van de tuin. Sommige verzamelen zich op het dak van de schuur. En een minuut of tien nadat de eerste zijn gearriveerd brandt de strijd om de plaatsjes in de klimop los. Dan is het een drukte van belang terwijl deze en gene zich nestelt in de klimop of een ander van het favoriete plaatsje verjaagt dat zij of zij op het oog had. Sommige vogels zitten in één keer goed en anderen doen er wel een kwartier over voordat ze een goede plek hebben. Maar een goed half uur nadat de huisvestingsceremonie is gestart is de rust weergekeerd in de klimop en hoor je niemand meer. De familie slaapt!

Het is echt bijzonder om mee te maken. Wie weet hoe dit zit en of dit verschijnsel bekend is bij mussen.

twee reacties

jan

‘t is net als bij mensen: de ene woelt een beetje voordat hij/zij in slaap valt, de ander valt in slaap als een blok. het enige verschil is dat bij mensen meestal vaststaat op welke plaats:-)

jan (URL) - 09-08-’04 18:52
Mieke zelf

Ik bedoel: wie kent het verschijnsel dat een groep vogels gewoon zo’n klimop confisceren en dat ze zo’n vast patroon ontwikkelen dat ze iedere avond op dezelfde tijd thuis zijn.

Mieke zelf - 10-08-’04 15:06


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.