Grisham meets Mulisch

12 08 04 - 00:06

Wil je weten waarom de Mona Lisa lacht? Ben je ook benieuwd naar de heilige graal? Vond jij de relatie tussen Jezus en Maria Magdalena altijd al intrigerend? Weet jij wat een pentakel is? Ooit gehoord van de Tempeliers? Een Fibonacci-reeks? Van de 'mens van Vitruvius' en de Gulden Snede? Ben je een liefhebber van 'De ontdekking van de hemel' van Harry Mulisch? Ben je altijd wel in voor een spannende thriller?

Dan is de Da Vinci Code misschien een boek voor jou. Het boek gaat over een zoektocht naar de heilige graal na de moord op de curator van Het Louvre. Bij het lijk worden boodschappen gevonden die verwijzen naar het werk van Leonardo Da Vinci. Het is een bloedspannend boek (à  la Grisham) waarin de geschiedenis zoals wij die kennen in een ander perspectief wordt gezet (à  la Mulisch). Ik heb het in één ruk uitgelezen.

vijf reacties

Maartje

Een geweldig boek. Ik heb er een week over gedaan maar het was een echte ‘pageturner’.

Maartje - 12-08-’04 00:33
Anne-Floor

Okee, nou gaat ie er echt komen! Ik heb er al veel goeds over gehoord, maar ik ben een scepticus. Hoe jij het echter beschrijft lijkt het me echt een onwijs intrigerend boek. Ik surf even naar bol punt com!

Anne-Floor (URL) - 12-08-’04 02:30
Anja

Ik hoor er iedereen over. Ik ga pas in september op vakantie maar ik zie wel kans om er voor die tijd nog eentje te lenen. Ik vond De ontdekking van de hemel in ieder geval een prachtig boek.

Anja - 12-08-’04 19:00
LadyBass

Heb hem in 1,5 dag gelezen. Was “gezellig” op bezoek bij mijn ouders. Gelukkig waren zij met de voorbereidingen voor de vakantie bezig en lieten ze mij rustig met mijn boek. Heerlijk boek, zal er één dezer dagen ook nog wat over schrijven en De ontdekking van de hemel eens gaan halen.

LadyBass (E-mail ) (URL) - 14-08-’04 12:59
IngKey

Hij komt op mijn zeer lange verlanglijst. :-)

IngKey (URL) - 16-09-’04 21:22


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.