Hardnekkige allrounder

12 08 04 - 13:59

Mijn tuin die al een aantal malen op foto's te zien was zit vol met zevenblad. Dat is een plantje dat enorm woekert en waar je niet zo een-twee-drie vanaf bent. Ik heb al van alles geprobeerd maar steeds komt het weer terug. Toen ik op het internet zocht naar zevenblad toen vond ik dat vroeger, zevenblad één van de bekendste en belangrijkste groenten was, juist omdat het overal voorkomt. Het zit boordevol vitamine C, provitamine A en kalium, calcium, magnesium, kiezelzuur). In de volksgeneeskunde gebruikte men zevenblad bij de behandeling van jicht en reuma, pakkingen van gekneusde zevenblad bladeren werken pijnstillend op pijnlijke gewrichten.Gedroogd is zevenblad te gebruiken als "peterselie", daar smaakt het ook naar.

Ik vond ook een site van een tuinderscomplex waar het zich uitbreidende zevenblad werd opgevat als een teken van een hogere macht waar ze iets mee moesten doen. Zij hebben er daar een olie van gemaakt die gebruikt wordt tegen angsten. Een allround helper dus dat plantje!

Maar ik heb nu iemand gevonden die mij gaat helpen het voor eens en voor altijd weg te halen uit mijn tuin door een heel stuk van de aarde af te graven. En ik treur er niet om dat ik dan al die heilzame en gezonde dingen niet meer kan.

vier reacties

Willem

Oh, zevenblad! Daar ben je mooi klaar mee. Zelfs al je het afgraaft kan het het nog terug komen. Ik weet het want ik heb het ook gehad.

Willem - 12-08-’04 14:52
Mieke zelf

Ja, ontneem jij me maar even de illusie die ik had dat het zou worden opgelost. Wat heb jij gedaan om er af te komen dan?

Mieke zelf - 12-08-’04 15:01
Willem

Verhuizen! (joker)

Willem - 12-08-’04 15:04
Tonny

Als je ook van plan bent om van dit plantje te gaan knagen of het tot peterselie wilt omdopen.. kom gerust in mijn tuin om alles weg te halen. You’re so welcome :-)

Tonny (E-mail ) (URL) - 13-08-’04 07:26


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.