Ontboezeming: uiting van een gemoed*

13 08 04 - 00:11

Pffft, ik moest echt even uitblazen toen ik de laatste pagina van het boek 'Komt een vrouw bij de dokter' van Kluun (foto) omsloeg. Heftig! Herkenbaar en vol oprechte emotie zonder waar dan ook maar in het valse sentiment te schieten.

Het boek gaat over het (hippe, healthy en wealthy) stel Stijn en Carmen. Het gaat hen goed, ze hebben alles wat hun hartje begeert en zijn apetrots op hun dochter Luna. Dan blijkt de mooie Carmen een zeer agressieve vorm van borstkanker te hebben. Stijn is - zoals hij het zelf noemt - een hedonist met zware monofobie. Hij gaat trouw met Carmen mee naar alle kuren en bestralingen maar zodra het even kan rukt hij zich los en stort zich in het nachtleven en op de vrouwen. Dat dit spanningen oplevert laat zich raden.

De beschrijving van wat Stijn en Carmen met elkaar en hun vrienden meemaken en doormaken gedurende de ziekte en het sterven van Carmen is erg herkenbaar. Het is een manier van kijken naar en omgaan met ziekte en dood waarin diepe dalen afgewisseld worden met veel gelukkige en dierbare momenten. Dit boek weet je diep te ontroeren (ik hield het niet droog) terwijl je op andere momenten ondanks jezelf hardop zit te lachen. *klik

vijf reacties

Maaike

Het aantal boeken per week is op deze weblog explosief gestegen! ;-)

Maaike - 13-08-’04 01:17
IngKey

Dat klinkt wel als een boek dat de moeite waard is!

IngKey (URL) - 13-08-’04 11:42
brigitte

Nu weet ik in ieder geval zeker dat ik het ga aaschaffen :-)

brigitte (E-mail ) (URL) - 13-08-’04 15:31
Kluun

jo ‘Miwiam’ (?),

Dank voor je recensie, vond ‘m na wat Googelen. Als je t leuk vind, stuur ik je nog wat ouwe columns toe, o.a. twee aanvullingen op t boek. zeggutmar. mochten je andere reageerders dat ook willen, doe ik t graag, maar ik wil ze niet zelf lastig vallen per mail, dus dan maar zo.

grtz, kluun

Kluun (E-mail ) (URL) - 17-08-’04 14:59
Mieke zelf

@ Kluun: Graag maak ik gebruik van je aanbod om wat oude columns te sturen. Ik stuur ook nog ff een mailtje. Mijn andere reageerders kunnen dat uiteraard ook doen.

Mieke zelf (E-mail ) - 17-08-’04 16:23


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.