Maak kennis met J.

14 08 04 - 13:24

Zij woont tegenover mij. Daar staan studentenwoningen, waar ze er - al zolang ik hier woon - eentje van bewoont. Ze tobt al jaren met haar gezondheid en dat is ook de reden dat zij een rolstoel heeft. Nu zit ze er in maar vaak loopt ze er achter als ze door het dorp gaat. Haar rolstoel is versierd met allerlei knuffels en opleukspulletjes. J. is een kleurrijke verschijning en dat komt niet alleen door haar rolstoel. Omdat haar gezondheid niet goed is heeft zij zo'n noodgevallenbelletje van het verpleeghuis. Ik heb haar sleutel en als het verpleeghuis belt dan ga ik bij haar kijken of alles wel goed is. We maken altijd even een praatje als we elkaar op straat tegen komen.

Heel wat jaartjes geleden toen haar gezondheid nog veel beter was was zij mascotte/verzorgster van het plaatselijke rugbyelftal (ze is ook Reiki-therapeute). Het programma De Stoel van Rick Felderhof wijdde ooit een programma aan haar en haar rugbyteam.

Nu is ze bezoekster van de Speelweek. Mensen zijn OK met haar aanwezigheid. Ze is aardig, belangstellend en zit niemand in de weg. Ik had een kerstboompje met van die glasfiberlichtjes voor de ramen staan de afgelopen kerstperiode. Dat staat nu bij haar in de kamer. Ze vond het zo mooi. En zonde dat het alleen met Kerst kon branden. 'Lichtjes branden het hele jaar', zei ze. En zo is het maar net!

drie reacties

Maartje

Het is goed dat er nog burenhulp op die manier bestaat. Veel mensen die weinig familie hebben zijn daarop aangewezen willen ze een verpleeghuis vermijden.

Maartje - 14-08-’04 18:28
Mieke zelf

Ja dat is waar Maartje. J. kan met haar rolstoel, hulp van dorpsgenoten en aanleunfaciliteiten van het verpleegtehuis onder normale omstandigheden gewoon in haar eigen woninkje blijven. En ze voelt zich daar prima bij.

Mieke zelf - 14-08-’04 18:41
sab

Kippevel… dit is mooi en ik vind het mooi om te horen dat je je zo “beschikbaar” stelt voor iemand die bijv geen familie is of al een levenslange vriend. Er zou meer van dit moeten zijn in de wereld, een mooi symbool van je bent samen op wereld.

sab (URL) - 15-08-’04 21:11


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.