Kastelentocht

15 08 04 - 15:34

Ieder jaar in augustus vindt in Doorn de Kastelentocht plaats. Zo'n honderd antieke rijtuigen met paarden en passagiers verzamelen zich voor een tocht langs de vele kastelen in de omgeving van Doorn. Tussen de middag is er lunchpauze bij Huize Doorn en kan het publiek de rijtuigen en koetsiers van dichterbij bekijken. De bedoeling is trouwens dat de inzittenden van het rijtuig en de koetsier zich kleden in de stijl van het rijtuig qua tijdperk en land. Dat leidt tot de meest bijzondere en prachtige uitmonsteringen. De mevrouw op de foto heeft bijvoorbeeld een hoofddeksel met veren die prachtig kleuren bij de manen van de Friese paarden achter haar (klikken voor vergroting). Mijn favorieten zijn trouwens altijd de Friese paarden. Zo prachtig deze zwarte sierlijke dieren met hun golven manen en hoge knieactie. Op dit filmpje kun je zien wat ik bedoel.

Ik heb nog altijd een droom om zo'n Fries te kopen en daar dan aangespannen of onder het zadel mee te gaan rijden. Maar dan wil ik wel dat die Fries binnen handbereik in weiland en stal kan staan zodat ik ook op andere momenten van de pracht en de kracht van het paard kan genieten. Mmm, nou ik er over nadenk, wil ik er misschien wel twee. Koop ik ook een leuk hoedje en een rijtuigje en.... in durrrrrafffff!

zeven reacties

Arjan

Uit welk land en welke periode zou dat hoedje komen? (joker)

Arjan - 15-08-’04 18:00
Mieke zelf

Geen idee, ik vond het zelf nogal een raar ding alleen zo mooi ton-sur-ton met die Friezen. :-)

Mieke zelf - 15-08-’04 19:54
Anja

Prachtig zijn ze die Friezen. Ik heb er een aantal jaren eentje gehad (rijpaard). Ik vond het echt erg dat hij weg ging maar ik verhuisde en kon hem niet meer houden. Maar het blijven mijn all-time favorites.

Anja - 15-08-’04 21:04
sab

Ehm je hebt een weiland achter je huis, is dat genoeg binnen handbereik :)

sab (URL) - 15-08-’04 21:07
Mieke zelf

Ja, maar dat is geen weiland voor een paard LOL.

Mieke zelf - 15-08-’04 21:12
V@nM@n

Prachtige foto van die vrouw. Niet alleen de veren, ze zit helemaal in haar rol als kasteeldame die een ritje maakt.

V@nM@n (URL) - 15-08-’04 22:21
Mieke zelf

Ik ben er eigenlijk van overtuigd dat het een kasteelvrouwe IS die een ritje maakt. :-)

Mieke zelf - 16-08-’04 00:52


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.