WieFie of WaaiFaai?

18 08 04 - 21:55

In Egmond had ik een PowerBook bij (ja bij Apple heet het nu eenmaal geen Notebook). Maar internetten in het hotel is belachelijk duur. Nu wist ik van de vorige keer dat je gewoon naar het dorpsplein kon gaan om daar mee te liften op een draadloos netwerk. Alleen deze keer werkte dat niet. Het netwerk was inmiddels beveiligd met een WEP wachtwoord. Ik besloot rond te wandelen in het dorp met de PB half geopend om een ander netwerk te vinden. Het progje MacStumbler geeft dat feilloos aan. Het is alleen niet handig en ook een beetje een raar gezicht om zo rond te lopen. Gelukkig vond ik al vrij snel een ander draadloos netwerk in de buurt van hotels. Precies bij een bushalte was het signaal het sterkst. Zo keerde ik regelmatig terug naar het bushokje om daar mijn mail op te halen en sites te bezoeken. Vandaag had ik voor het eerst de beschikking over een zogenaamde WiFi Sniffer. Een klein apparaatje van Kensington ter grootte van een credit card, met drie lampjes en een drukknop. Met dit apparaatje kun je gewoon rondlopen in een straat, stadskern of in de buurt van kantoren of publieke gebouwen. Zodra er een netwerk of hotspot beschikbaar is lichten de lampjes op. Als ze alle drie branden is het net werk het sterkst. Ideaal om te kijken of je onderweg even in kunt loggen, zonder de powerbook (of notebook) uit te pakken of open te klappen. En nu de hamvraag.. Is het WieFie of WaaiFaai? Het laatste natuurlijk net als HaaiFaai (HiFi). Ik blijf het echter eigenwijs uitspreken als WieFie. Gewoon omdat ik dat leuker vind klinken.

acht reacties

brigitte

Leuk die gadget wil ik ook wel hebben. En als echte Nederlander ga ik natuurlijk vragen: Wat kost dat ding? ;-)

brigitte (E-mail ) (URL) - 18-08-’04 22:30
Mieke

@ Brigitte: Hij kost net iets onder de 30 euro, maar dan kun je er ook het hele land mee door. ;-)

Mieke - 18-08-’04 22:45
Hans

Misschien ook een leuke tip voor je Brigitte: Er is een modemerk genaamd Hebbeding. Daar hebben ze ook leuke mutsen;-)

Hans (E-mail ) (URL) - 18-08-’04 22:46
Ingrid

Wauw, da’s handig. Zou die ook in het buitenland werken ?

Ingrid (URL) - 18-08-’04 23:28
Hans

Ik denk het wel Ingrid. WiFi is een internationale standaard.

Hans (E-mail ) (URL) - 19-08-’04 00:26
brigitte

Ik heb even de website van http://www.hebbeding.com bekeken en de website zelfs spreekt mij meer aan dan de kleding :-D

brigitte (E-mail ) (URL) - 19-08-’04 07:18
Mieke

Ik was vanavond in een herenmodezaak in Utrecht en daar was netwerk :-)

Mieke - 20-08-’04 01:57
Bernard

Nog meer info. over wifidetectors vind je op http://www.wifisniffer.nl en http://www.wifiseeker.nl

Bernard (E-mail ) - 28-08-’04 23:20


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.