Kippenvel

19 08 04 - 00:28

Ik was twee dagen niet in de tuin geweest en dan is het oppassen geblazen. Ik baan mij dan zwaaiend met een bezem van boven naar onder en terug een weg naar achteren. Dat doe ik omdat ik ooit een keer in een spinnenweb liep en een enorme joekel zich uit de voeten maakte in mijn haar en daarna via mijn T-shirt. Ik zorg overigens wel dat de dames en heren veilig in de heg landen van waaruit ze weer kunnen gaan bouwen aan een nieuw web. Ook onder de parasol waren een paar kunstwerken ontstaan en daar had de kanjer op bovenstaande foto domicilie gekozen. Ik ben altijd wel onder de indruk van de prachtige structuren die ze bouwen en ze zijn ook nuttig hoor die spinnen! Maar toen ik hem/haar op de foto had gezet en het plaatje op mijn schermpje even vergrootte kreeg ik spontaan kippenvel. Spinnen zijn vooral mijn vrienden op veilige afstand.

zes reacties

Tonny

Ik vind spinnen zo geweldig dat ik zelfs 1 op mijn arm heb laten tatoëren. Misschien is het wel het tegenovergestelde van mijzelf… who knows :)

Tonny (E-mail ) (URL) - 19-08-’04 01:34
sab

Helemaal met Mieke eens. Recent stond ik in een verlaten bushokje te wachten en daar was een kolonie neergestreken en hard bezig zich te huisvesten maar ik heb van een paar meter afstand aandachtig staan kijken, het blijft intrigerend, dat wat je angstig maakt.

sab (URL) - 19-08-’04 07:10
brigitte

Schitterende foto. Ik roep mijn zoon Koen er meestal even bij, die zorgt wel voor een beter onderkomen, liefst op zijn eigen hand oid. En dan kijkt hij gebiologeerd naar de spin en zegt: Aaaah lief spinnetje!!!

brigitte (E-mail ) (URL) - 19-08-’04 07:12
LadyBass

Ik ben zeker geen spinnenfan, maar ben er ook niet bang voor. Deze is wel heel erg mooi (zowel de foto als de spin). Fascinerende beesten zijn het.

LadyBass (URL) - 19-08-’04 10:20
Anne-Floor

Twee dagen geleden zat er nog een erg fraai exemplaar op mijn slaapkamer. Ik heb hem rustig laten zitten. Wat vanzelf komt, verdwijnt ook wel weer vanzelf…

Anne-Floor (URL) - 19-08-’04 11:41
Mieke zelf

Als ik zeker weet dat ze bij mij uit de buurt blijven mogen ze van mij ook blijven zitten: leven en laten leven. Maar als ze gaan rennen dan pak ik onmiddellijk mijn spinnenvanger en wordt de heer of dame onherroepelijk buiten gezet.

Mieke zelf - 19-08-’04 13:18


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.