Huisvuil II

20 08 04 - 09:54In mijn nieuwe woonplaats hebben ze een aparte manier van huisvuil ophalen. Het gewone huisvuil gaat in de bekende grijze plastic afvalzakken op de stoeprand. Kranten zet je er in een doos bij. Ongeregeld grof afval er in een berg naast en glas zoals lege potjes en flessen zet je er in een zelf te kiezen krat of emmer bij. Verschillende soorten ophaalwagens doorkruisen vervolgens op vrijdag de straten om alles te verzamelen. Inwoners uit omringende gemeenten die dit systeem niet kennen komen nog wel eens 's nachts stiekem hun afval erbij zetten. Verder is er nog een groen container waarvan ik nog niet weet wanneer die nou precies opgehaald wordt.

Het leuke van dit systeem is dat je je eigen mini-onderzoekje kunt doen naar de drinkgewoontes van je buren. Het echtpaar van bovenstaande foto geven wel om een goed glas wijn. Rood en wit, goedkoop en duur en zo nu en dan toch maar een pilsje. Vanwege het warme weer denk ik. (klik foto voor vergroting)

acht reacties

Hans zelf

Ik bedenk me nu ineens dat de genereuze manier waarop de gemeente grof-vuil ophaalt zou kunnen zijn om te voorkomend dat er allerlei ongeregelde zooi in deze bosrijke omgeving wordt gedumpt.

Hans zelf (E-mail ) (URL) - 20-08-’04 12:15
Nijntje

Of ze hadden een feestje…

Nijntje (E-mail ) (URL) - 20-08-’04 14:28
Hans zelf

Dacht het niet Nijn Volgens mij ziet het kratje er iedere week zo uit. ;-)

Hans zelf (E-mail ) (URL) - 20-08-’04 15:14
Tonny

Ik ben een partij blij dat ik daar niet woon.. sjonge jonge.. al mijn rum- en wiskeyflessen.. hahaha.. ‘s niet erg netjes :-)

Tonny (E-mail ) (URL) - 20-08-’04 18:06
Mieke

Het is een soort publiek display van je drinkgedrag waar de buren als ze dat willen allerlei conclusies uit kunnen trekken.

Mieke - 20-08-’04 19:53
V@nM@n

Mmm, ik als amateur milieudeskundige zie daar enige statiegeldflesjes bijliggen….

V@nM@n (URL) - 20-08-’04 22:19
Hans zelf

amateur econoom zul je bedoelen;-)

Hans zelf (E-mail ) (URL) - 20-08-’04 22:54
V@nM@n

Dat is maar hoe je dat opvat. Die flesjes hoeven anders niet gerecycled te worden. Een beetje van het ene en een beetje van het andere. Oke dan :-S

V@nM@n (URL) - 21-08-’04 11:55


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.