Slangenpelikaan

20 08 04 - 17:39

Als je ouder wordt word je ook stijver. Wij zijn in onze familie niet echt lenig, dat zit niet in onze genen. Toch is er een tijd geweest dat ik een spagaat kon maken en met gemak mijn voeten (één voor één) in mijn nek kon leggen. Dat is overigens al tamelijk lang geleden en was in de periode dat ik door de schooldokter 'voor een betere houding' naar heilgymnastiek of ballet werd gestuurd. Het spreekt vanzelf dat ik ballet koos en daar leerde ik die dingen.

Tegenwoordig zit dat er niet meer in en daar heb ik me bij neergelegd. Toch kan ik af en toe ademloos blijven kijken naar mensen of dieren die zich op wonderbaarlijke wijze weten op te vouwen en rond te draaien 'just for show' of om iets te bereiken. Wat vind je bijvoorbeeld van deze pelikaan in Burgers Zoo? Ik moest echt even goed kijken voordat ik kon ziet hoe het zat (klik voor grotere foto).

acht reacties

Maaike

Ik denk dat het zoiets is als dat ik met mijn tanden in mijn linkerelleboog krab. :-)

Maaike - 20-08-’04 19:39
Maaike

Pardon, rechterelleboog natuurlijk!

Maaike - 20-08-’04 19:40
berta

Ongelofelijk…

Ik dacht dat ‘ie niet meer leefde!!!

berta (URL) - 20-08-’04 20:24
IngKey

Dat is wel iets om jaloers op te zijn! ;-)

IngKey (URL) - 20-08-’04 21:07
Mieke zelf

Met zo’n lang snavel en lange nek kun je natuurlijk wel overal vrij gemakkelijk bij.

Mieke zelf - 20-08-’04 21:14
LadyBass

Heel indrukwekkend. Heb je ooit het ballet Perfect Skin van Ed Wubbe gezien? Op de poster (http://www.scapinoballet.nl/act.php?mid=1313) staan 3 dansers. Ik heb er vrij lang over gedaan voordat ik wist dat het er drie waren en nog steeds weet ik niet precies welk lichaamsdeel bij wie hoort. Daar moest ik aan denken bij deze foto.

Perfect Skin is overigens één van de allermooiste balletten die ik ooit gezien heb, op muziek van Bach. Kwijl, zo mooi….

LadyBass (URL) - 20-08-’04 23:02
Mieke zelf

Nee, ik heb het niet gezien maar er wel over gelezen indertijd. Mooie foto trouwens ook van Perfect Skin. Ik ging vroeger best vaak naar ballet maar de laatste jaren schiet dat er een beetje bij in.

Mieke zelf - 20-08-’04 23:32
Anne-Floor

Ik vraag me af hoe stijf ik in de toekomst nog ga worden. Toen ik tien was kon ik al niet meer de grond aanraken zonder door mijn knieën te gaan. Dat belooft nog wat…

Anne-Floor (URL) - 20-08-’04 23:46


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.