Nòg wat harder blazen!

24 08 04 - 17:29

Toen we de lange smalle zak uitpakten vroegen een paar jongetjes die op het grasveld aan het spelen waren: 'gaat u vliegeren?' Ik zei dat we dat inderdaad van plan waren maar dat ik hun hulp misschien nog nodig zou hebben om even hard te blazen, er stond namelijk wel erg weinig wind. Toen we van huis gingen leek het heel wat maar toen we eenmaal op het veld stonden was er weinig van het briesje over. Toch maar proberen. Dus de vlieger uitgepakt en alles gemonteerd. T. was van mening dat je moest rennen met zo'n vlieger. Ik had de instructies gelezen en daar stond wat anders in herinnerde ik me. Wat wist ik niet meer. Even kijken dus maar:

1. 'Hou uw handen voor de borst met de bovenarmen naast het lichaam.

2. Doe een stap achterwaarts en breng tegelijkertijd uw handen in een ferme beweging naast uw heupen.

3. De vlieger zal nu opstijgen.

4. U zult snel de controle verliezen als u uw armen spreidt of boven uw hoofd houdt.'

De stappen 1 t/m 3 zagen er veelbelovend uit en lukten redelijk, zij het dat er toch wel erg weinig wind stond om de vlieger naar grote hoogte mee te voeren. Waar we echter voortdurend op vast liepen is stap 4. Het bleek erg moeilijk om de reflex te onderdrukken heftig met de armen te gaan maaien om het gebrek aan wind of het op handen zijnde ter aarde storten te compenseren. Toch lukte het A. op een gegeven moment redelijk goed. We moeten nog maar eens oefenen. Maar dan vooral op onze eigen reflexbeheersing. Wordt vervolgd...

tien reacties

Simone

Joepie…..vliegeren. Goede windverwachting nodig? Kijk bij Weeronline of KNMI……veel vliegerplezier!

Simone - 24-08-’04 18:32
berta

Vliegeren, kan ZO leuk zijn!!!

berta (URL) - 24-08-’04 20:12
V@nM@n

Vliegeren, ik heb ook nog zo’n ding ergens liggen. Ooit van mijn baas gekregen en nooit gebruikt. Ik zal hem eens gaan zoeken.

V@nM@n (URL) - 24-08-’04 20:16
Rickosss

hehe, nam de vlieger T. niet mee?

Rickosss (E-mail ) (URL) - 24-08-’04 21:15
Mieke zelf

Nou, Rickoss bij een beetje meer wind zou dat ongetwijfeld het geval zijn geweest. Maar nu stond T. met zijn beide benen nog stevig op de grond hoor en waren wij geen moment bang dat hij zou opstijgen.

Mieke zelf - 24-08-’04 21:25
sab

Ik heb van mijn vriendin vernomen dat het beste vliegerseizoen in de herfst is gezien de wind. Helaas is er dan ook wat meer regen maar een regenjas doet wonderen. Wat wonderbaarlijk fijn moet zijn is met een flinke bries op een vrij strand de touwtjes in handen hebben. Dat wordt dus mijn doel deze herfst.

sab (URL) - 24-08-’04 22:19
Mieke zelf

Goed ID, ik neem datzelfde doel! Let’s go….

Mieke zelf - 24-08-’04 23:02
Tonny

Ik ga mee met dat doel! (prachtfoto btw.. vooral de kleuren doen het hem!)

Tonny (E-mail ) (URL) - 25-08-’04 08:51
Hans

Mooie meid ook op die foto! (trotse vader;-))

Hans (E-mail ) (URL) - 25-08-’04 18:04
Pasula

Ja leuk dat vliegeren! Vrienden van me doen dat ook maar als ik een kwartier gekeken heb is het wel leuk. Zelf vliegeren vind ik niet veel aan, ieder z’n hobby. Maar wel een leuk gezicht!

Pasula (URL) - 25-08-’04 19:45


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.