Kip zonder kop

25 08 04 - 12:49

Zo luidt de title van de column van CAMU vanmorgen in de Volkskrant. De LPF is het onderwerp en ik vond de vergelijking wel treffend. Sinds de LPF zonder PF in de Tweede Kamer belandde is het ze, althans in mijn ogen, niet gelukt om er echt iets van te maken. Het rommelt altijd in LPF-gelederen. Is het niet in de fractie dan wel in het bestuur of bij de geldschieters. Wethouder Pastoors van Rotterdam legt de vinger precies op de zere plek door te constateren dat het de partij niet eens lukt om failliet te gaan. Het is een aaneenschakeling van louche verhalen, grijze circuits, ranzige ruzies en machtsstrijdjes. Gisteren hebben de fractieleden van de LPF weer hun lidmaatschap opgezegd en stapten uit de partij. Dus, zoals CAMU terecht constateert: 'de Lijst Pim Fortuyn is nu een kip zonder kop geworden. Jammer voor wijlen de haan'.

twee reacties

Hans zelf

Pim zou zich omdraaien in zijn graf ;-)

Hans zelf (E-mail ) (URL) - 25-08-’04 13:12
brigitte

Op zich is het niet zo vreemd natuurlijk. Pim was een krachtig leider en zonder hem is het bootje stuurloos aan het dobberen en als er geen nieuwe leider komt zal het bootje op den duur zinken.

brigitte (E-mail ) (URL) - 26-08-’04 08:23


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.