Zie je er 1 dan is nr 2 niet ver weg

25 08 04 - 23:32

Wie kent het verhaal dat als je één zo'n huisspin ziet er meestal kort daarna nog een tweede verschijnt? Hans had er nog nooit van gehoord. We zaten van de week bij hem thuis te eten en ik denk net bij mezelf: 'daar beweegt iets', als Hans zijn voet met kracht op de vloer stampt. Oeps... een joekel van een huisspin die ergens achter mij vandaan kwam en onderweg was naar de CD-kast. Hij had haast zo te zien. Daarom had ik hem ook waargenomen uit mijn ooghoek.

Vaste lezers zullen weten dat ik geen echte vriend van de spinnen ben. Ik vind ze OK maar op afstand. En zo'n zwart monster dat over de vloer rent vlakbij waar ik zit is echt te zeer in mijn space. Maar terug naar het topic: hoe zit dat met het verhaal dat er na 1 spin vaak een tweede te zien is. Wie kent dat verhaal? Oh en als je bang bent voor spinnen, klik dan niet op het plaatje. Ik kreeg helemaal kipppenvel toen ik het aan het plaatsen was.

29 reacties

Anne-Floor

Spinnen zijn hele leuke en nuttige vriendjes…als ze buiten zitten. Maar gelukkig zie ik er altijd maar een. Ik ken het gezegde wel, maar heb zelf nog niet proefondervindelijk vast kunnen stellen dat het ook waar is.

Anne-Floor (URL) - 26-08-’04 00:40
brigitte

Nu wij zo fors aan het verbouwen zijn en het huis een grote bouwput is zijn er natuurlijk ook regelmatig spinnen. Alleen die echte forse exemplaren zoals op deze foto krijgen mij nog aan het slikken met de gedachte: Shit hoe krijg ik die engerd hier weg :-)

brigitte (E-mail ) (URL) - 26-08-’04 08:26
sab

Ik moet eerlijk zeggen, dat het plezier van deze weblog mij steeds meer vergaat naarmate er meer spinnen op komen. Ik vind deze al van te dichtbij gefotografeerd. Kun je niet een ander huisdier nemen??? (cow)

sab (URL) - 26-08-’04 09:48
LadyBass

Ik vind het echt een supermooie foto. Eigenlijk vind ik spinnen geloof ik gewoon mooie beesten…..

LadyBass (URL) - 26-08-’04 10:30
Mieke

@ Sab: dat is de laatste voorlopig hoor! Maar weet wel, deze jongens en meisjes wonen ook in jouw huis. Ik wilde alleen even checken of dat verhaal klopt van die tweede.

Mieke - 26-08-’04 11:23
Hans zelf

Die tweede spin is NEVER komen opdagen! Ik denk dat het een zogenaamde ‘alleengaande’ spin was.

Hans zelf (E-mail ) (URL) - 26-08-’04 12:11
IngKey

Ik ken het verhaal niet, maar de spinnen wel. Ik woon op de begane grond, met heel veel struiken om mij heen….

Ooit heb ik eens gehoord hoeveel spinnen er in ieder huis zitten. Ik zal het je maar niet vertellen! :-)

IngKey (URL) - 26-08-’04 17:17
Mieke

Dit trof ik ergens aan al googelend op huisspin:

“Huisspinnen doen hun best om de woning van hun gastheer zo schoon mogelijk te maken en zullen menig insect verorberen. Wees daarom maar blij met deze gratis hulp in de huishouding. Ter geruststelling, huisspinnen zijn voor mensen niet gevaarlijk. Zij zullen ook altijd op de loop gaan als ze mensen zien. De gene die wel eens door de huiskamer rennen zijn meestal mannetjes op zoek naar een partner. De grootste kans om deze zoekende mannen te zien is in de herfst. Als ze een partner gevonden hebben dan is de kans ook het grootst dat je ze met zijn twee-en ziet.”

Mieke - 26-08-’04 17:45
sab

Ha het mysterie is ontrafeld. Maar ik ben van mening dat deze achtpotigen maar gewoon buiten op zoek moeten gaan naar een partner.

sab (URL) - 26-08-’04 20:53
V@nM@n

Als er alleen maar vrijgezellen spinnen overblijven verdwijnen ze vanzelf

V@nM@n (URL) - 26-08-’04 23:11
LadyBass

Bij mij zijn ze welkom: single en stelletjes. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. De stoep voor mijn voordeur wordt des nachts ook al gebruikt voor slakkenconferenties, dus spinnen zijn ook van harte welkom.

LadyBass (URL) - 27-08-’04 01:25
huisspinhaatster

Ik ben al een uur aan het zoeken naar meer info over die huisspin… ik zat een paar weken geleden op de bank en dacht een muisje (niet eng!) door de kamer te zien rennen.. bij nader onderzoek was het een giga spin! Ik heb mijn vriend wakker gegild, want ik vond dat hij mij moest redden, ik durf zo’n groot beest niet eens dood te maken! Schijtluis die ik ben. Ik nog even tv kijken, zie ik een kwartier later die bekende 2e spin ook ronddartelen, grrrrr! Deze was iets kleiner, dus ik heb de schoen van mijn vriend gepakt en dat beest zelf gekilld. En ging maar uit van dat verhaal van dat ze altijd met z’n 2en zijn… Ik ben 2 weken weg geweest en gister liep ik naar de keuken en wat zag ik in mijn ooghoek?!?!?!!! Een grote zwarte vlek en ja hoor, dat was er weer 1!!! Ik weer gillen, vriendlief weer in actie, ik wou dat ik zijn onverschrokkenheid had! Maar nu mijn vraag: weet iemand of er ook zoiets bestaat als spinnengif, net als mierengif en muizengif enzo? Of waar ik de ‘moeder’spin zou kunnen traceren? Ik wil verhuizen als ik nog veel vaker deze joekels tegenkom, ik heb wel vaker spinnen gezien, maar nog nooit zo groot en zoveel in een paar weken! En we wonen hier pas zo’n 2 maanden…grrrr en help aub/svp!!!!!!

huisspinhaatster (E-mail ) - 01-09-’04 17:28
Mieke

Wow, jij hebt het echt goed te pakken he? Hier is een link met info over die spinnen en voor de rest gaat het geloof in na het najaar wel beter omdat ze dan niet meer op zoek zijn naar een vrouwtje. Ander advies dat ik je kan geven is: koop een spinnenvanger. Ik heb zelf ook zo’n ding en een hele geruststelling is dat je daarmee zelf afstand kunt houden en dat je dan iet hoeft dood te maken omdat dat zo eng is en zo knappend geluid geeft. Je hebt hier contact met een ervaringsdeskundige zoals je merkt. Voor meer vragen: reageer gerust nog een keertje. Of stuur ff een mailtje.

Mieke - 01-09-’04 17:53
huisspinhaatster

Hoi Mieke en anderen,

Bedankt Mieke,

Ik ga 2 van die spinnenvangers kopen, mijn zus (in Den Haag) wil er ook graag eentje… Afgelopen weekend trainingsweekend gehad dus even kunnen ontsnappen aan het huis, oftewel aan de spinnen…

En toen ik gister thuiskwam dacht ik toen ik de auto aan het parkeren was, dat ik in mijn ooghoek weer iets zag bewegen en zei toen tegen mezelf, doe niet zo paranoïa zeg! Ik stap uit (het is een oldtimertje, een cabrio, daarom kon ik dus ver naast me op de grond iets zien, dit ter verduidelijking) en denk, ik kijk toch ff bij dat muurtje! En ja hoor, een zeer grote dikke spin was recht op weg naar het muurtje dat voor ons huis staat en hij (of zij) klom gedecideerd naar boven, wilde al door naar beneden tot ik enigszins gillend met mijn schoen in de aanval ging. Het is me zowaar gelukt deze spin hierdoor buitenshuis te houden! Maar ik was er niet blij mee. Nu hoorde ik ook nog van de buurvrouw dat zij er ook last van hebben (en dat het blijkbaar heerst, op haar werk ook allerlei enge verhalen), zij wou gaan douchen en er zat zo’n zeer groot harig ding op de shampoo die zij wilde pakken, nu vraag ik je??!!!! Vorig jaar hadden ze hier totaal geen last maar dit jaar dus ook… snik!

Mieke, ik wilde jou wel mailen maar ik weet je email niet, ben niet zo bekend met dit fenomeen nl.

Ik ben dus ook erg bang voor die 50 eitjes die een huisspin krijgt, alle kleinere spinnen die eruit zien of ze zo’n bakbeest kunnen worden, moeten er ook aan geloven nu! Vandaag weer 2! Enig idee hoe snel die beestjes zo gigagroot worden?

huisspinhaatster (E-mail ) - 06-09-’04 15:12
Mieke

Wat ook goed helpt, spinnenhaatster, is een kat of hond. Al mijn katten en honden tot nu toe waren verzot op spinnen. Zeker van het bewegend soort. Mijn laatste hond zat er gebiologeerd naar de kijken en liep er met haar neus 1 cm boven achterna en op een gegeven moment: HAP. En de katten speelden er altijd eerst mee tot die spinnen stierven aan een hartaanvalletje. Als jij het allemaal zo verschrikkelijk vindt, is dat best een optie: een kat of een hond (wel een soort uitzoeken met enig jachtinstinct). Mijn mailadres kun je in deze reactie aanklikken maar ik zal je zelf ook ff mailen.

Mieke (E-mail ) - 06-09-’04 15:23
anna

We hebben net zo,n huisspin in huis gehad,maar de uitdrukking klopt wel want een paar dagen ervoor hadden we ook zo,n grote huisspin gevangen in de schuur,dus heb je er een dan komt nummer twee een paar dagen later wel op duiken.

anna (E-mail ) - 07-09-’04 22:21
Mieke

Ik wil je niet bang maken Anna maar in ieder huis wonen een heleboel van die huisspinnen. Alleen ze zijn banger voor ons dan wij voor hen. Normaal gesproken althans. Behalve in de herfst, dan zoeken de mannetjes een vrouwtje en daarom komen ze dan uit hun schuilplaats te voorschijn.

Mieke - 07-09-’04 23:02
carlo

geloof me,…..ik heb er deze week precies 2 ontmoet. Op Maandag nummer 1 en op Woensdag nummer 2. Helaas voor de spinnen hebben ze deze close encounter niet overleeft. Ze hebben wel mijn vriendin aan het schrikken gebracht zodat zij niet meer de voetjes op de vloer heeft als ze op de bank zit.

carlo - 09-09-’04 10:52
Mieke

@ Carlo: ‘t Is wel drastisch om de spinnen dood te maken. Ze vangen en eten heel wat andere insecten in je huis dus zijn ook heel nuttig. Misschien is een spinnenvanger ook iets voor jou?

Mieke - 09-09-’04 13:23
bob

weetge huispinnen zijn precies beestjes die ni kunne bijten?dik mis,ik dacht dat ook omdat ik dat ier op internet ad geleze dat die geen vlieg kwaad doen,allee een vlieg nog wel,ma voorde mens nikske,zelfs assem u wilt bijte zoude et ni voele?weer mis,die huisspin die ik oppakte met men hand om buite te zette had me zo hard gebete dat men vinger bloeide en ik zever dit niet et was zo hard asseen bijesteek en ik kan et wete men vader had vroeger bijen.meschien die kleine baby huispinnen doen geen pijn asse bijte maar deze was een middelmatige huispin kwa grootte.ge moe ni afvrage zo ne kei grote huisspin.wie me ni gelooft dat die flink kunne bijte pak er is ene in je vingers en je zult wel merke dat ik gelijk had.

bob (E-mail ) - 12-09-’04 18:10
bob

en ja et was een huisspin ik ben namelijk insectenkenner:)jo

bob (E-mail ) - 12-09-’04 18:12
Miranda

Nadat ik al een week of 3 enorme spinnen in de keuken vond, met name vastgelopen in de spoelbak van de keuken, en ik er zelfs 1 (per ongeluk!) geplet had met een blote voet, trof ik afgelopen donderdagavond een enorm exemplaar aan in de keuken. Hij was echt te groot en ik heb hem lekker laten zitten. De 2e supergrote (of was het dezelfde?) trof ik uren later in mijn slaapkamer, nota bene aan de binnenkant van de klamboe naast mijn hoofdkussen. Of hij was me gevolgd of ze reizen inderdaad met z’n tweeen maar ik vond het echt afschuwelijk! :-/

Miranda (E-mail ) - 04-10-’04 20:17
Mieke

@ Miranda: een spinnenvanger klinkt als een oplossing voor jou. En de brutaliteit zeg, hoe durft hij (of zij) in je klamboe naast je hoofdkussen! Nog een goed ding dat je hem/haar zag en niet zomeer je bed in tuimelde, denkend dat je veillig was.

Mieke (URL) - 04-10-’04 20:42
miranda

Mieke bedoel je ook de bug-away site? Deze werkt nu even niet. Maar bedankt voor de tip ik zal de site later nog eens proberen. Het is vast een prettig gevoel om zo’n diervriendelijke oplossing in huis te hebben voor die momenten dat je alleen thuis bent. Zodat ik nooooooit meer in mijn bed 5 minuten apatisch naar zo’n griezel hoef te kijken omdat ik niet meer kan bedenken hoe ik het durf op te lossen! ben er nog niet helemaal overheen geloof ik.

miranda (E-mail ) - 04-10-’04 21:59
Mieke

@ Miranda: ja, dat is een goed oplossing. Ik heb zelf een voorganger er van en die heet spinnenvanger maar is wellicht niet meer verkrijgbaar. Het ID is echter hetzelfde: veel afstand tussen jouzelf en de griezel in kwestie, een zekere grip op het monster en toch niet verpletterend en dodelijk voor deze nuttige beesten () Je kunt ze gewoon met zachte hand buiten dumpen en dan moeten ze een nieuw huis gaan zoeken of wachten tot ze weer bij jou naar binnen kunnen sneaken.

Mieke (URL) - 04-10-’04 22:10
bang meisje

Heey almaal!

Kom ik net me kamer uitlope, zit er zo’n (devil)gruwelijk(devil) ding op de muur!

Normaal ben ik niet bang voor spinnen ma deze waz egt abnormaal GROOT,

iets van 10cm met die poten erbij!

Ik helemaal in paniek want alsie wegrent slaap ik de hele nacht niet,

wetend dat ie strax nog op me gezicht kampeert.

Dus ik potje pakken en dat ding er in, Springt ie in eens weg.

ik van schrik 5 meter naar achter.

Kortom dat ding zwemt nu ergens in et riool.

Naja mijn boeiende ervaring duz,

dikke KuSz!!!

bang meisje (E-mail ) - 23-10-’04 03:13
Hans

Het blijft de gemoederen bezig houden die wilde spinnen;-)

Hans (E-mail ) (URL) - 23-10-’04 04:55
Dennis

Het is weer spinnen tijd en ja het verhaal klopt twee dagen terug 16-09-2007 ik sta vroeg op en loop naar beneden in het donker zie ik iets bewegen op de grond ik doe de gang licht aan en ja gadver een grote zwarte spin gelukkig lag er een slipper op de grond en ik gaf hem en klap zo die was dood opeens zie ik nog wat bewegen nog een ik gaf een mep mar die was mis en dan krijg ik de kriebels hij kroop snel achter de verwarming ik zag hem nog wel en pakte de stofzuiger pffff
Kom ik vanmorgen weer beneden zit ik op de bank kijk ik naar de stenen muur verdorie weer 1 maar nog iets groter ik weer mep met me slipper maar nu viel die naar beneden achter de tv ik dacht brrrr laat maar ik ga zo naar me werk sta ik in de keuken zie ik weer een spin een kleintje dit keer stof zuiger erbij.
Kom ik thuis zeg ik tegen me vrouw we moeten even achter de tv kijken en daar lag die mos dood even de stofzuiger erbij en ik kon weer rustig op de bank zitten even op de laptop vliegt er een grote mug langs schrok me de plu….is groeten Dennis

Dennis (E-mail ) - 18-09-’07 21:06
pamela

Nou, de verhalen over waar er 1 is zijn er twee, die kloppen wel.
Vorige week nummer 1, vanmorgen nummer 2 en vanmiddag nummer 3. Dus, nummer 4 nog hier ergens in huis. Ik durf ze niet dood te maken ook niet met die spinnenvanger. Dus wachten tot vriendlief thuis is, maar zul je net zien, is die weg.
Gelukkig wel allemaal in de kelder. Zullen eerst twee trappen omhoog moeten voor ze in de woonkamer komen, maar toch.

groetjes Pamela.

pamela - 17-10-’07 16:24


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.