Poppen op zolder

01 09 04 - 18:25

Mijn moeder maakte poppen en schonk die aan mensen waar ze om gaf en van wie ze hield. Toen ze overleed hoefden we ook alleen maar te kijken wie er van haar een pop had gekregen om te bepalen wie bij de beperkte kring hoorden die ze bij haar crematie wilde. Toen mijn vader hertrouwde kregen mijn twee zusjes en ik de poppen die er nog in ons ouderlijk huis stonden. Mijn vader nam er drie mee naar zijn nieuwe huis. Toen hij overleed gingen kwamen ook die drie poppen naar ons toe.

Mijn moeders poppen hebben altijd een mooi plaatsje in mijn huis gehad. Eerst in de kamer en daarna boven in de slaapkamer. Een dierbare herinnering aan haar en de liefde waarin ze ze aan ons gaf. Op mijn laatste verjaardag bracht mijn zwager de poppen mee van mijn zusje die een aantal jaren geleden verongelukte. Hij en zijn vriendin zijn het huis aan het verbouwen en hij had er geen plek meer voor. Weer drie poppen er bij.

Mijn leven gaat ondertussen ook door en mijn huis verandert mee. Voor de poppen heb ik geen goede plaats meer. Ik heb ze nu allemaal in een doos gedaan, het deksel gaat er op en de doos gaat naar zolder. Weg doe ik die poppen nooit. Ze vertegenwoordigen voor mij zoveel dat te maken heeft met vroeger, met veiligheid, geborgenheid en onbezorgdheid. Maar ik wil ze wel graag vastleggen in het Museum van de Herinnering dat ik ontdekte bij Downer.

Heb je ook iets dat je wilt vastleggen in het Museum van de Herinnering maak dan een foto en help het museum te vullen met mooie herinneringen.

negen reacties

han

als je je bedenkt hoeveel tijd, liefde en energie je moeder in de poppen heeft gestoken, kan ik me voorstellen dat je ze nooit weg doet.

prachtige herinneringen zorgen voor levendige herinneringen, zodat jij altijd met liefde aan je moeder terug kunt denken…

han (URL) - 01-09-’04 18:31
Dante

Als conservator van het Museum van de Herinnering kan ik u verzekeren dat ze zijn bijgezet en vereeuwigd. Dank.

Dante (URL) - 01-09-’04 19:04
V@nM@n

Maar mooie poppen zijn het wel….

V@nM@n (URL) - 01-09-’04 20:16
Downer

Het zijn van die dingen die je nooit ├ęcht wegdoet, maar door in een doos te doen en wegstopt op de zolder, neem je toch een beetje afscheid. Mooie bijdrage voor in het museum :-)

Downer (URL) - 01-09-’04 20:56
berta

Heel mooi ‘het Museum van de Herinnering’…

Ik kan niet kiezen, heb teveel!

berta (URL) - 01-09-’04 22:12
eisema

veel herinneringen, maar nog geen foto…

eisema (URL) - 01-09-’04 23:06
sab

Wow mooi zeg wat een mooie manier om te laten zien dat je om mensen geeft.

sab (URL) - 02-09-’04 08:03
IngKey

Wat een goed idee!!

IngKey (URL) - 02-09-’04 12:39
Kaatje

Een heel goed idee, m’n complimenten.

Kaatje (URL) - 02-09-’04 13:12


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.