Zittend plassen

01 09 04 - 00:15

Ik schreef niet zo lang geleden een logje over 'plassen als een kerel'. Het onderwerp plassen blijkt populair bij webloggers. Bij VanMan zag ik dit bordje dat mannen gebiedt zittend ipv staand te plassen. Ik wil ook zo'n bordje in mijn WC thuis! In mijn omgeving zijn (gelukkig) wel mannen die al zittend plassen. Zeker bij mij thuis vind ik dat erg prettig omdat ik daar zelf ook de WC moet schoonmaken. Het is ook wel zo hygiënisch trouwens. Bovendien heb je dan niet dat gedoe met die bril. Maar er zijn ook mannen die er niet aan denken om zittend te gaan plassen. Dat is ver beneden hun (macho)stand. Hieronder een kleine enquête: klik om je stem uit te brengen en vertel in de reacties hoe jij er over denkt of wat jouw omgeving gewend is op dit punt.acht reacties

LadyBass

Wat mij een ideale oplossing lijkt in openbare gebouwen: zittoiletten en urinoirs i.p.v. het onderscheid dames en heren. Zou het werken of is het een utopie?

LadyBass (URL) - 01-09-’04 00:54
Anne-Floor

Ik raak geïnspireerd om eens een keer een onderzoek te doen naar het plasgedrag van de gemiddelde man in mijn omgeving. Een waardige opvolger van eerdere onderzoeken, zoals bijvoorbeeld ‘Wat doet u met het WC-papier, bent u een propper of een vouwer?’

Trouwens even helemaal off-topic: Hebben jullie gezien dat ook ik het doe in de blogroll? Ik heb er even aan zitten prutsen en meestal levert dat nog wat op ook!

Anne-Floor (URL) - 01-09-’04 08:10
brigitte

Mannen moeten thuis maar gaan zitten. Ook ik maak veel WC’s schoon en het is idd niet fris. Tot ruim een meter hoogte zit echt alles onder de spetters. Op andere plaatsen lijkt het me voor hen wel zo hygienisch om te blijven staan. Op een vreemd toilet ga ik ook nooit zitten, goed voor je beenspieren ;-)

brigitte (E-mail ) (URL) - 01-09-’04 08:25
Hans

Komt daar de term toilettraining vandaan? ;-)

Hans (E-mail ) (URL) - 01-09-’04 10:13
Kaatje

Ik heb zelf weten aangeklikt. Al heb ik liever dat mijn zwager van 2 meter 8 gaat zitten. Dat is te erg voor woorden, elke keer als hij geweest is denk ik ‘waar komt die stank vandaan’ en dan blijkt de hele wc onder te zitten. Vreselijk, te meer omdat ik hem als persoon al niet zo waardeer.

Kaatje (URL) - 01-09-’04 10:28
IngKey

Misschien moet er een extra lang plasgootje voor mannen op de markt gebracht worden?! ;-)

IngKey (URL) - 01-09-’04 12:19
chris

Ze moeten gewoon stoppen met WC’s met zo’n plateautje. Gewoon zoals in Zweden, recht neer een gat in met wat water op de bodem. Dan klettert dat water niet zo op de rand en de vloer.

chris (URL) - 01-09-’04 12:41
Vampire

Ik zie dat het petje wel altijd richting de deur moet staan. Leuk detail :-)

Vampire (E-mail ) (URL) - 04-09-’04 10:59


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.