Blue Note Trip

02 09 04 - 00:09

Stel je voor dat je als DJ eens mag grasduinen in de archieven van Blue Note om daaruit je favoriete mix van nummers te selecteren en die selectie vervolgens uitgebracht te zien als dubbel CD. Dat overkwam DJ Maestro, geboren als Martijn Barkhuis uit Amsterdam. Het werd een ware rage. Ik kocht mijn eerste 'blauwe' versie vorig jaar in een vliegtuig. en niet lang geleden kwam de derde 'gele' versie uit. Uiteraard gaat de 'Trip' ook op tournee langs de verschillende clubs in Nederland. De verschillende kleuren hebben hun eigen thema. Blauw bevat 'funky, intoxinating beats en soothing sexy tunes'. Rood heeft als thema Zon met titels waarin sunshine, sunset en sunrise voorkomen. De derde gele dubbelaar heeft als thema Goin' Down, 'Gettin' Up, en bevat zeer dansbare muziek. Voor degenen die het nog niet weten Blue Note is een Jazz Label sinds 1939 en gaat nog steeds goed met zijn tijd mee met successen als Norah Jones, Diana Reeves en onlangs nog onze eigen Trijntje (Oosterhuis). De Trip toevoeging is voor zover ik weet een Nederlands concept en heeft een eigen Nederlandse site Bluenotetrip.nl waar je meteen verrast wordt door een jukebox die meteen begint te spelen.

zeven reacties

LadyBass

Klinkt leuk, zal er eens naar op zoek gaan. Had nog nooit van deze serie gehoord. Leuk!

LadyBass (URL) - 02-09-’04 00:27
sab

Haha geinspireerd Hans :)))

sab (URL) - 02-09-’04 07:59
Hans zelf

Tja Sab, we hadden het erover en ik was al eens eerder van plan om er iets mee te doen. Temeer daar ik nu merk dat het heel populair aan het worden is. Jij gaf me het laatste zetje;-)

Hans zelf (E-mail ) (URL) - 02-09-’04 08:54
Kaatje

Die serie is top. Wij hebben hem ook. Hoezo dezelfde smaak?

Kaatje (URL) - 02-09-’04 13:15
Hans zelf

Ja grappig Kaatje. Ik vind de laatste de gele trouwens de beste!

Hans zelf (E-mail ) (URL) - 02-09-’04 15:14
Maestro

Hola,

zo nu en dan ff checken wat er over je geschreven wordt. Grappige discussies over welk deel de beste is. Jazzpuristen die over de piss gaan. Altijd top. Actie=Reactie.

Gr, Martijn/Maestro.

ps. Keep the Jazz alive!

Maestro (E-mail ) (URL) - 06-09-’04 03:03
Hans

Hey leuk Martijn om een reactie van de ‘Maestro’ himself te krijgen. We doen op onze manier ons best om Jazz onder de aandacht te brengen. Helaas zijn veel oude (Blue Note) artikeltjes met het switchen van weblogsysteem verloren gegaan.

Hans (E-mail ) (URL) - 06-09-’04 08:28


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.