Bram Vermeulen

04 09 04 - 22:44

Vanmorgen vroeg overleed Bram Vermeulen in Italië waar hij op vakantie was. Hij was nog maar 57 jaar. Ik herinner me Bram Vermeulen nog heel goed van Neerlands Hoop, het duo dat hij vanaf 1968 vormde met Freek de Jonge. Ik vond het fantastisch wat die twee deden en had al hun platen die ik grijs draaide. Toen hij later alleen verder ging maakte hij veel indruk op mij met zijn liedjes en prachtige teksten. Ik wilde nog naar zijn programma Zonder Titel dat volgens de aankondiging 'begint bij het kind zijn en verder gaat met de onzekerheden van volwassenen en eindigt bij de dood, het onvermijdelijke einde.' Ik ben te laat.

tien reacties

sab

wow daar sta ik wel even van te kijken. 57 is echt veel te jong. Hij zit achter meer teksten dan dat wij denken. Pfft weer een “icoon” van ons heen.

sab (URL) - 05-09-’04 09:39
LadyBass

Ik hoorde het gisteren ‘s middags op de radio en ik dacht “hè?”, ‘s avonds hoorde ik het weer op de radio en ik dacht “hè?”, vervolgens zag ik het bij de herhaling op het journaal en ik had weer dezelfde reactie. Ik ben bang dat dat ook een beetje mijn reactie blijft. Hij heeft met en zonder Freek geweldige muziek gemaakt, maar de muziek blijft. Misschien dat voor de komende tijd de intentie van de muziek verandert, maar uiteindelijk blijft het gewoon goede muziek met scherpe teksten.

LadyBass (URL) - 05-09-’04 12:12
LadyBass

NB Hij is nú op Ketnet

LadyBass (URL) - 05-09-’04 13:39
Nijntje

Dit is schrikken, ik lees het hier voor het eerst. Wij zijn al verschillende keren gaan luisteren naar zijn optredens en waren van plan dat nog te doen, zal dus niet meer kunnen… jammer…

Nijntje (URL) - 05-09-’04 20:45
Mieke

Ja, iedereen is ontdaan over de dood van Bram. Het is veel en veel te jong.

Mieke - 05-09-’04 21:23
berta

Ja dat is schrikken!!!

Freek staat deze week op de cover van de VPRO-gids…

en HeLLa de Jonge staat in de staat op allerlei posters ’25 jaar met Freek’

Wij, thuis, hadden het er twee dagen geleden nog over…

Bram & Freek!

berta (URL) - 05-09-’04 21:33
Mieke

Ik heb pas nog nummers gedraaid van Neerlands Hoop in Panama. Ken je ‘Elsje’ nog? Of ‘Wie weet waar de uitweg is?’ Of ‘Kijk dat is Kees’. Brengt bij mij herinneringen terug van goede tijden.

Mieke - 05-09-’04 21:42
the curse

en ook hier zeg ik: ja, bram, die stem hè. vrijdag nog in een mooi tv-prog over cabaret op NL3. Hij heeft 1 mooi stempel gedrukt op onze cultuur. dat dan weer wel.

the curse (URL) - 05-09-’04 21:45
Arjan

Zo’n twee jaar geleden belande ik bij toeval op een (mini) concert

van hem in het vondelpark.

Heb een paar cd’s van hem maar toen ik “de steen’ voor het eerst live

hoorde kreeg ik toch wel een brok in m’n keel.

Arjan (URL) - 06-09-’04 21:55
Mieke

Prachtig nummer is dat he. Het ontroerde mij ook toen ik hem dat hoorde zingen.

Mieke - 06-09-’04 22:27


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.