Interessante films

06 09 04 - 08:39

Gelukkig het filmaanbod lijkt weer wat interessanter te worden. Ik kreeg gisteren de nieuwe Preview binnen en al bladerend viel mijn oog op de drie films waarvan ik denk dat ze de moeite waard zijn.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind met o.a. Jim Carrey en Kate Winslet is de eerste (zie foto). Preview schrijft: â??Gelukkig, ze bestaan nog! Intelligente en originele films waarover je lang kunt nadenken. Dit is er zo een.â?? Eternal Sunshine of the Spotless Mind draait vanaf 16 september in de bioscoop.

Before Sunset met Ethan Hawke en Julie Delpy is een vervolg op Before Sunrise (1995). Preview: â??Wie heeft genoten van Lost in Translation mag deze film niet missenâ??. Draait vanaf 23 september in de bioscoop dus heb ik gelukkig nog even de tijd om Before Sunrise op DVD te kijken.

Gegen die Wand over de cultuurbotsing van tweede-generatie Turken in Duitsland. Preview: â??Heftig, ontnuchterend maar ook intens mooi. Een film met de impact van een frontale botsing.â?? Draait nu al.

Wie heeft er nog meer tips of aanbevelingen voor films? Of misschien heb je al wat te vertellen over de films die ik noem.

vijf reacties

IngKey

Ik ben een trouwe bezoekster van het Filmhuis. De films die daar draaien vind ik over het algemeen zeer indrukwekkend. Tips voor films? Pfff, te veel om op te noemen.

IngKey (URL) - 06-09-’04 11:12
Mieke

@ IngKey: Tips altijd graag dus ga je gang. Al zullen we het e.e.a. al wel gezien hebben hoor!

Mieke - 06-09-’04 11:25
Mieke

Morgen plaats ik het filmarchief van onze oude weblog. Daarin ook wat -toen-nieuws dat ondertussen de DVD-fase bereikt heeft.

Mieke - 08-09-’04 01:40
IngKey

Films die mij wel goed lijken: Ae fond kiss, Godsend, The mototcycle diaries en 2 nederlandse films: Stille nacht en Cool.

IngKey (URL) - 12-09-’04 00:04
Mieke

He leuk. Ik ga daar ook eens naar kijken. Dank voor de tips. :-)

Mieke - 12-09-’04 10:47


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.