In beweging!

07 09 04 - 11:52

Zo ik ben van start gegaan met mijn project om wat gezonder te gaan leven en vanmorgen voor het eerst in lange tijd weer naar de sportschool geweest. Ongeveer anderhalf jaar geleden ging ik met regelmaat. Sindsdien zijn er maanden verstreken zonder dat het 'er van kwam'. Ook het werk nam mij dermate in beslag dat regelmatig naar de sportschool gaan er niet zo vanzelfsprekend meer in zat. Gevolg: conditie daalt en gewicht stijgt. Allebei ongewenst. In de vakantiemaanden heb ik moed lopen verzamelen en ik heb me voorgenomen om met ingang van deze week minstens twee keer maar liefst drie keer per week te gaan sporten 's morgens vroeg. Het idee is om 's morgens om 7.30 of 8.00 uur de sportschool in te duiken en dan iets van anderhalf uur sporten, naar huis om te douchen en om een uur of 10.00 ben ik dan klaar voor de start voor mijn afspraken en verplichtingen van de dag. Hier blijkt dus maar weer wat een voordeel het is als je je eigen tijd kunt indelen als zelfstandig ondernemer.

Nou het viel me niet tegen. Ik heb zo'n sleutel van Technogym Systems waarop mijn laatste schema geprogrammeerd staat. Dat heb ik niet helemaal afgewerkt. Ik heb gefietst, gelopen, gekajakt en gestept totaal ruim een uur. Het leek me beter om niet meteen te voortvarend van start te gaan mede in verband met eventuele spierpijn. En het ging best goed eigenlijk. Het viel me mee hoeveel zweetdruppeltjes er te voorschijn kwamen. Vrijdag neem ik een paar programmaonderdelen er bij en misschien laat ik wel voor 'the time being' even een nieuw schema opstellen.

Het voordeel van overdag sporten is dat je in het huisvrouwen en VUT-ters segment valt. Weinig jonge strakke lijven dus maar vooral middelbare en oudere mensen die hun conditie op peil willen brengen en houden. E�©n man herkende ik nog van twee jaar geleden. Het is een man van zeker 75 jaar oud die door de sportschool heen schuifelt alsof hij ieder moment om kan vallen maar die twee keer per week komt trainen voor zijn conditie. Fantastisch! Daar kan menigeen een voorbeeld aan nemen.

tien reacties

Peter

Ja ik moet eigenlijk ook weer opnieuw beginnen, niet zozeer om af te vallen maar meer om bepaalde klachten voor te blijven. Maar aangezien ik sinds gisteren vrijwel dagelijks een takke-eind moet fietsen heb ik mezelf nog uitstel gegeven tot januari.

Peter (E-mail ) (URL) - 07-09-’04 12:42
Brigitte

Oeps dat was Brigitte ipv Peter…:) (verkeerde laptop :))

Brigitte (E-mail ) (URL) - 07-09-’04 12:43
LadyBass

Goed hoor! Bewegen vind ik oké, maar bij de martelwerktuigen zal je mij niet snel tegen komen.

Heb wel besloten dat ik de danstrainingen van de musical-club mee ga doen. Dus dat betekent dat ik tot januari in ieder geval 1,5 uur per week dans. Verdere activiteiten zullen volgen. Wat dat betreft zou ik een voorbeeld moeten nemen aan mijn opa: hij heeft tot zijn 83e wekelijks getennist.

LadyBass (URL) - 07-09-’04 12:59
Mieke

Tennissen staat bij ons ook nog op het programma. Ik was van plan wekelijks een baan te huren in de tennishal samen met Hans maar hij twijfelt nog of we dat wel trekken. Voor mij is het feit dat ik er voor betaald heb juist wel een stimulans om gewoon te gaan ook al heb ik geen zin. Maar misschien gaan we ook wel gewoon losse avonden. Dat is nog is overleg. Je ziet: ook hier volgen verdere activiteiten.

Mieke - 07-09-’04 13:02
Kaatje

Ik doe nu die dagelijkse oefeningen thuis. En eigenlijk vind ik dat wel lekker. Ik ken mezelf, als het regent heb ik geen zin om naar de sportschool te gaan. Als het warm is heb geen zin om te gaan en zo verzin ik voor elke situatie een excuus.

Kaatje (URL) - 07-09-’04 14:43
Nijntje

Samen met een vriendin sporten is ook ideaal. Wij zien elkaar iedere week tijdens het uurtje zwemmen. Anders raken we zelden bij elkaar, ieder druk met het werk en gezin. Zo zie je maar, van de nood een deugd maken en eigenlijk is het best leuk zo’n uurtje sporten.

Nijntje (URL) - 07-09-’04 18:50
berta

Echt!!!

Ik bewonder je!!!

Heb het ook eens geprobeerd…

Maar na een paar keer had ik het gezien…

Sportschool niks voor mij (sporten zowiezo niet)

Vond het zonde van mijn (spaarzame)vrije tijd.

Maar ja, bewegen moet!!!

Heb de auto weggedaan en nu alles op de fiets…

(maar niet genoeg hoor!)

berta (URL) - 07-09-’04 19:05
IngKey

Sporten om 7.30 uur in de morgen?!! Nee, dát zou mij niet lukken. Doe mij maar lekker na 11-en. :-)

Complimenten dus!

IngKey (URL) - 07-09-’04 19:53
V@nM@n

Twee keer per weer squashen is voorlopig voldoende om de conditie op peil te houden. Als het te gek wordt kan ik nog altijd op dieet.

V@nM@n (URL) - 07-09-’04 19:55
Downer

Zo fanatiek hoor en dan zo vroeg al ‘sochtends!

Eerlijkgezegd vind ik de sportschool erg duur, voorlopig hou ik het maar bij wandelen en fietsen ;-)

Downer (URL) - 08-09-’04 21:52


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.