Creditcardgemak?

09 09 04 - 08:50

Pas at ik ergens met vriend P. Hij zou betalen en gebruikte daarvoor zijn creditcard. Het meisje dat ons bediende kwam terug met rekening, creditcard en het creditcardbonnetje dat door P. moest worden getekend. Het bonnetje had kennelijk een beetje klem gezeten in de printer en het bedrag was niet meer te lezen in de vlek die daardoor was ontstaan. P. wilde een nieuw bonnetje omdat hij er niet veel voor voelde iets te tekenen waar geen bedrag op leesbaar was. Dat kan niet, zei het meisje.

Dan maar even naar de bedrijfsleider die ons wist te vertellen dat de creditcardbetaling al gedaan was op het moment dat het bonnetje was geprint. Een tweede bonnetje wensen zou P. derhalve op kosten jagen. En die handtekening dan, vroeg P. Oh, dat is een formaliteit, zei de man, dat betekent niks. Ik zei dat P. dan met een gerust hart de handtekening achterwege zou kunnen laten op het vermorzelde bonnetje. Als de bedrijfsleider gelijk zou hebben, zou hij gewoon zijn geld krijgen ook zonder P.'s handtekening.

Oeps, zag je de man denken, dit gaat niet goed. Ik maakte mij net op voor een debat met de bedrijfsleider over de kwestie toen P. mij er op wees dat onze film over vijf minuten zou beginnen. P. zette alsnog zijn handtekening en we gingen filmwaarts. Maar het zette mij wel aan het denken. Hoe zit dat nou met zo'n creditcard?

zeven reacties

Puur Kaat

Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn. Voortaan maar weer cash in de portemonnee?

Puur Kaat (URL) - 09-09-’04 10:00
berta

Jaah…

berta (URL) - 09-09-’04 11:00
Willem

Ik denk dat die man gelijk heeft dat de transactie al plaatsvindt op het moment dat het nummer wordt doorgegeven aan de creditcardmaatschappij. Met betalingen over het internet heb je toch ook geen handtekening nodig?

Willem - 09-09-’04 12:48
Brigitte

Handtekening is natuurlijk om te kijken of je wel de eigenaar bent van die kaart. Maar ik vraag me af of zo’n winkel de kaart zou durven achterhouden als ze zouden ontdekken dat de handtekening niet klopt. Ik gebruik hem in ieder geval voornamelijk voor internet gebruik of als ik een keer een onaangename verrassing heb in een winkel aan het einde van de maand ;-)

Brigitte (E-mail ) (URL) - 09-09-’04 12:56
Anne-Floor

Ik vind creditcards enge dingen…

Anne-Floor (URL) - 09-09-’04 14:29
LadyBass

Waarschijnlijk wordt de transactie voltooid op het moment van het nummer, maar kan is je betaling alleen gedekt als je je handtekening gezet hebt. Als er afschrijvingen gedaan worden die je volgens eigen zeggen niet gedaan hebt en jouw handtekening staat niet op de bond, dan zit de winkelier fout en zou het bedrag terug geboekt moeten kunnen worden.

Ik zou een onleesbare bon inderdaad niet ondertekenen, want het blijft allemaal toch erg fraudegevoelig. Ik heb wel een creditcard, maar ik geloof niet dat ie werkt, heb hem nooit geactiveerd. Dat scheelt ook weer een heleboel impuls aankopen. Gister had vbird een aanbieding van 24 euro’s per enkele reis. Ik blijf nu dus gewoon thuis. pfew.

LadyBass (URL) - 09-09-’04 17:10
IngKey

Beetje vreemd…

IngKey (URL) - 10-09-’04 21:09


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.