Varia bij elkaar gezet - deel I

11 09 04 - 21:46

Vandaag posten we de archieven onder de titel Varia. Dat zijn er heel wat. Ik ben er een groot deel van de avond mee bezig geweest maar het is wel heel erg leuk om alles weer tegen te komen. Ik heb met plezier veel van onze oude logjes gelezen. Ik hoop dat jullie er ook van genieten! En het kan natuurlijk zijn dat er een plaatje ontbreekt (komt van de hack) of dat er wat rare opmaakfouten in zitten. Bij voorbaat onze excuses. Gewoon over heen lezen, dat is mijn advies!


15 januari 2004

Das leuk!

Webloggen, zou ik dat volhouden? Das natuurlijk wel het centrale thema hier. Het is leuk om een blog te beginnen maar volhouden.... das de kunst.

We zullen zien. Ondertussen vast het 'Beaufortje van de dag' om er in te komen.

De wegen naar je hart zijn korter dan het verstand.

Wil je ook het Beaufortje ontvangen mail dan je emailadres dan even naar het Beauforthuis te Austerlitz op info@beauforthuis.nl o.v.v. 'mailinglist Beaufortje van de dag'.
Geplaatst door Mieke
ff tussendoor

Hoe hou je dat vol zo'n weblog??? In ieder geval door het jezelf niet te moeilijk te maken. Het moet gewoon even tussen de bedrijven door kunnen. Vooral als je niet veel tijd hebt.

Als je er dan een keer een hele zondag aan wilt besteden kan het altijd nog. In ieder geval ga ik het samen met Mieke een tijdje vol zien te houden.

Nog even mijn site van de dag en nog even een foto-tje:


Geplaatst door Hans
16 januari 2004

Agressie toegedekt?

Het nieuws van vandaag gaat vooral over twee dingen: de situatie in Iran en de slachtoffers van de aardbeving daar en over de herdenkingsbijeenkomsten die overal in Nederland zijn gehouden voor de dinsdag doodgeschoten Hans van Wieren.

Allebei zijn het indrukwekkende gebeurtenissen. De ene omdat er zoveel mensen huis en haard en dierbaren kwijt zijn. De andere omdat het in Nederland nog niet is voorgekomen dat er een docent werd doodgeschoten door één van zijn leerlingen.

Hoewel, Maria van der Hoeven, de minister van onderwijs , zei vandaag tijdens een vraaggesprek dat ze de indruk had dat er door schooldirecties veel werd toegedekt. En eigenlijk is dat wel heel erg verontrustend als dat waar is.

Het zal over een paar maanden blijken want in april komt er een rapport uit van het Ministerie over de veiligheid van leraren op scholen.

Ook Balkenende zei vandaag in zijn perskonferentie dat de moord op Hans van Wieren niet op zichzelf staat. Overigens over diezelfde Balkenende schampt menig columnist dat hij over de moord zelf had gezegd: "dit is dus een voorbeeld van hoe we NIET met elkaar om moeten gaan" (zie ondermeer column Martin Bril in de Volkskrant van vandaag).

En dan nu een minuut stilte.


Geplaatst door Mieke
17 januari 2004
Website

Wat doe je als webdesigner als je dochter van 12 op een gegeven moment zegt 'Pap ik wil een eigen website maken' en dan 'hoe moet dat?'

Je gaat haar natuurlijk niet achter Golive of Dreamweaver zetten. Die drempel is nog net even te hoog. Dit nog afgezien van het Engels. Echte simpele html generators ken ik niet voor de Mac en Pagemill werkt niet onder OSX...

Toen kwam de oplossing heel simpelweg voorbij in de vorm van deze web-log. Het succes daarvan was onverwacht groot.

Het was nog in de nachtelijke uren dat ik haar heb aangemeld en de log voorbereid inclusief oogverblindende kleuren stippellijnen en veel smilies. Het moeilijke wachtwoord versimpeld en haar een maailtje gestuurd zodat ze het 'smorgens zou zien. Vanaf 06:00 uur werd ik gewekt door het eerste SMS-je en er volgden er nog 3 binnen een uur.

Sindsdien ben ik gepromoveerd tot wandelende helpdesk.

Waar ben ik aan begonnen....????

Gelukkig wordt dit gevoel ruimschoots gecompenseerd door haar aanstekelijke enthousiasme.

Het enige dat ik haar nog niet duidelijk kan maken is dat je een weblog 'dagelijks' maakt en NIET IEDER UUR!!!


Geplaatst door Hans
18 januari 2004

Koopziek?

Er zijn hele tijden dat ik het niet heb maar af en toe slaat het toe. De koopziekte. Dat is gebonden aan een jaargetijde (de uitverkoop), mijn bankrekening (die moet beslist een ruim positief saldo vertonen) en aan het soort winkel. Een aantal winkels hebben een buitengewone aantrekkingskracht op mij. Zoals daar zijn:

â?¢ een kantoorboekhandel en trouwens ook de gewone boekhandel

â?¢ een kookwinkel

â?¢ een delicatessenzaak

â?¢ een muziekwinkel

en sommige schoenenwinkels.

Ik kan uren in die winkels doorbrengen en alles bekijken, in mijn handen nemen, kijken welke nieuwe snufjes er zijn om tenslotte het pand te verlaten met tenminste één artikel dat ik echt niet nodig heb maar toch wel graag wil hebben. Zo zijn Hans en ik vandaag in een kookwinkel geweest in Maarssen. Ik kwam er vandaag met van die kunststof â??pannenlappenâ?? (van die handige houdertjes als het ware), een houten knijper voor gebruik bij de barbecue en twee stuntelstokjes (dat zijn handige eetstokjes voor hen die dat met die losse stokjes nog niet onder de knie hebben).

Een volstrekt overbodig artikel waar ik eenvoudig voor zou kunnen bezwijken is bijvoorbeeld deze Midas IJspan:Ik val dan op een aantal eigenschappen van deze ijspan. Hij is van metaal. Misschien wel roestvrijstaal en dat vind ik mooi. Verder zegt de beschrijving:

De Midas ijspan is een revolutionair concept. Een ijsmaker die niet-electrisch is en geen bewegende onderdelen heeft. De culinaire ontdekking van Potten en Pannen.

In 15 minuten maakt u 1 liter ijs. Daarna is de pan zeer makkelijk schoon te maken, omdat het geen onderdelen heeft.


Zoâ??n systeem dat met verbluffende eenvoud een geweldig resultaat teweeg kan brengen dat spreekt me dan ook wel aan. Een culinaire ontdekking, iets nieuws. En geen onderdelen. Ik ben bij wijze van spreken al verkocht. Totdat ik de prijs ontdek: â?¬ 89. Valt wel mee, denk ik dan nog optimistisch terwijl mijn geweten e.e.a. gauw omrekent naar guldens: fl. 195,80!!!! En dan schrik ik me rot en snel de winkel uit zonder Midas IJspan. Pffft nog op nippertjes ontsnapt aan weer een overbodig apparaat in mijn toch al zo volle kelder.

Maar het blijft leuk, zoâ??n kookwinkel. Mijn favoriete kookwinkel is trouwens

Potten en Pannen in Utrecht.


Geplaatst door Mieke
21 januari 2004

The Not Found Haiku

Een haiku is een Japans drieregelig vers met een vastgestelde maat: de eerste en derde regel bevatten vijf lettergrepen, de middelste bestaat uit zeven lettergrepen. Er zijn veel haikuâ??s te vinden op het internet bijvoorbeeld op de site van Guus Martens of op Haiku Feelings.De Universiteit Utrecht heeft kennelijk een webmaster met een Haiku interesse want ipv de overbekende melding 404 page not found hebben zij â??The Not Found Haikuâ?? op het web gezet:

The web page you seek

Cannot be located, but

Countless more exist


Het is weer eens wat anders!

Geplaatst door Mieke
23 januari 2004

Nieuwe cc of een 2de hands coupé?

Gisteren zagen jullie al een animatie van de nieuwe Peugeot 307 CC op deze weblog. Dat was niet voor niks want morgen gaan we een proefrit maken in die auto. Al heel lang is hij aangekondigd en afgelopen week kwam ik er achter dat mijn garage er eentje heeft staan waar je gewoon een proefritje mee kunt maken.

Mijn huidige auto is een Peugeot 306 cabrio die erg lijkt op die van het plaatje hiernaast behalve dan dat mijn auto de kleur Prune (aubergine) heeft en ikzelf ook niet echt lijk op die dame die er naast staat. Die auto is me zeer dierbaar en ik stap er nog iedere dag met zeer veel plezier in. Hij heeft echter nu zoâ??n 140.000 km op de teller en is 7 jaar oud dus ik moet wel eens een keer gaan nadenken over een andere auto. En nu zit ik met een dilemma. Ik twijfel tussen een Peugeot 307cc en een Peugeot 406 coupe of nog heel iets anders. De eerste zien jullie hieronder.

De tweede zie je hiernaast en ik weet niet eens of die nog nieuw te leveren is. Wel verwacht de garage binnenkort een mooie tweedehandse uit 2001. Noir obsidiaan volgens mij dus dat spreekt me ook wel aan. Afijn de keuze gaat dus tussen geld uitgeven aan een nieuwe Peugeot 307 cc (vooropgesteld dat ik een beetje aardige prijs krijg voor mijn huidige auto), een tweedehands Peugeot 406 Coupé (uit 2001) of nog even in mijn eigen 'oude' cabriootje blijven rijden.

Morgen de proefrit in de cc. Ben benieuwd. Ik laat jullie weten hoe het was.


Geplaatst door Mieke
Even druk

Weinig bijdragen van mij recentelijk. Dat komt omdat ik druk ben met een presentatie van een site voor mediators. Ik moet hard werken om de deadline te halen.

Mijn volgende bijdrage gaat over de festivals die gaan komen dit jaar en daarbij festival foto's van Mieke en mij van het afgelopen jaar.

Het wordt eind van de dag of morgen dat ik de festival log plaats.
Geplaatst door Hans
Straatliedjes

Vandaag werd in Den Haag een website gepresenteerd met teksten en deels ook gezongen versies van straatliederen van weleer. Straatzangers, vaak landlopers en zwervers, brachten eeuwenlang een scala aan liederen ten gehore om aan geld te komen. Ook werden deze liedjes in gedrukte vorm op straat verkocht door sommige zangers.

Twee verzamelingen oude straatliederen die in het bezit waren van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag en het Meertens Instituut in Amsterdam (ja inderdaad: Het Bureau!) zijn nu toegankelijk gemaakt. Op de website Geheugenvannederland zijn de teksten van zoâ??n 15.000 liederen te bekijken.

Van de populairste liedjes zijn nieuwe opnames te horen waaraan is meegewerkt door ondermeer Bob Fosko, De Lulloâ??s (Jiskefet), Freek de Jonge, Joost Prinsen en Maarten van Rozendaal. Van deze opnames is ook een CD gemaakt.

Op de top 30 van de straatliederen staan op de eerste drie plaatsen:

1. Wie Nederlands Bloed

2. Al is ons prinsje

3. Wilhelmus/Prinsenmars

Geplaatst door Mieke
24 januari 2004

Wow!

Wat een heerlijke auto die 307 CC! Ligt lekker op de weg, vlot, direct in de bediening en voorzien van alle snufjes die je maar kunt bedenken. Je kunt merken dat ook in de techniek zeven jaar is verstreken sinds ik mijn huidige auto kocht. Ook qua styling is hij prachtig met die aluminium details op het dashboard en mooie design. In feite ben ik eigenlijk meteen al verkocht. Ik heb nu een hele stapel brochures thuis en prijslijsten en moet het allemaal eens even op een rijtje gaan zetten wat er allemaal mogelijk is en wat dat allemaal kost. Hij is verkrijgbaar in die mooie donkerrode kleur 'Prune Montecristo'. Kortom een hele voor de hand liggende opvolger die mij in alle opzichten een zeer positief gevoel geeft. Maar voor de zekerheid ga ik toch nog even verder kijken. Je weet maar nooit.Het linkse fotootje is gemaakt voor de deur in de stromende regen. In het midden één van de prachtige alu details. Rechts: toch nog maar een plaatje gemaakt in de showroom want het weer liet niet toe om het dak open te doen.


Geplaatst door Mieke
26 januari 2004

Restaurant Fifteen

Fifteen, zo heet het restaurant dat Jamie Oliver ruim een jaar geleden opende in London East End. Het is niet alleen een restaurant maar ook een project voor kansarme jongeren die hier een opleiding tot kok krijgen. Ieder jaar selecteert Jamie vijftien werkeloze jongeren tussen de 16-24 jaar en leidt ze op tot professionele koks. Inmiddels is Jamie (beter bekend als The Naked Chef) bezig aan zijn derde 15-tal jongeren en zijn restaurant is razend populair. Het restaurant zit al bomvol tot en met de zomer en de opbrengst gaat regelrecht naar de opleiding voor de kansarme jongeren via het fonds 'Cheeky Chops'. Volgende week sluit de aanmelding voor de vierde lichting aanstaande koks op de website van Fifteen. Jamie heeft trouwens ook een weblog.Zijn succes dankt Jamie Oliver volgens hemzelf aan zijn doodgewoonheid. Ontwapenend laat hij zien dat er niks leuker is dan koken en dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om een mooi gerecht te maken. Dat je geen ingewikkelde attributen nodig hebt en gewoon met je handen een lekkere salade in elkaar draait. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk, vooral bij mannen. Het overkomt hem regelmatig dat jongens op hem afkomen om te vertellen dat ze voorheen nog geen diepvriesmaaltijd opengescheurd kregen, maar nu zelf achter het fornuis staan.

Ik vind leuk aan hem dat hij niet alleen een gewone jongen is maar ook moeite en geld steekt in zo'n opleiding voor jongeren die niet zoveel talent of geluk hebben als hij zelf.

Het laatste nieuws dat ik vandaag hoorde (op de TV volgens mij) is dat Jamie Oliver ook van plan is om in Amsterdam een restaurant te openen. Ik ben benieuwd.


Geplaatst door Mieke
28 januari 2004

Op Elba

Vandaag ben ik in vrijwillige ballingschap. â??Op Elbaâ?? zal ik maar zeggen (als Napoleon, alleen die was gedwongen balling). Morgen heb ik tentamen Arbeidsrecht en moet ik verstandige antwoorden geven op vragen die betrekking hebben op zaken zoals arbeidsovereenkomsten (en het einde ervan), CAOâ??s, medezeggenschap in ondernemingen en sociale zekerheid. Ik probeer mijn contact met de buitenwereld tot een minimum te beperken zodat er zo min mogelijk andere dingen dan wetsartikelen en arresten van de Hoge Raad in mijn hoofd bij komen.

Duimen dus morgen voor mij tussen 9.00 en 12.00 uur! En morgen weer een nieuw bericht.


Geplaatst door Mieke
29 januari 2004

Is dit informatie?Bij de parkeerplaats van het Educatorium van de Universiteit Utrecht op de Uithof staan deze paaltjes. Kennelijk hebben die cijfers en letters op deze paaltjes betekenis voor iets of iemand. Ik vraag me wel af voor wie en wat het betekent. Iemand enig idee?


Geplaatst door Mieke
Mieke's tentamenMieke belde zojuist om te laten weten hoe het tentamen voor haar rechten studie is verlopen.

Ze had er een goed gevoel over maar hield toch een slag om de arm.

Het zou namelijk wel eens anders uit kunnen pakken was haar voorzichtige conclusie. Uit ervaring met vorige tentamens weet ik dat ze altijd wel voldoendes haalt, dit ondanks het feit dat ze er pas op het laatste moment echt voor gaat zitten. Het gaat haar wel redelijk gemakkelijk af dus.


Geplaatst door Hans
30 januari 2004

Honden zijn ook mensen!

Dat is kennelijk de gedachte van H&M, het bij jonge mensen zeer populaire kledingbedrijf. Niet alleen kun je daar terecht voor je eigen hippe outfit maar nu vanaf februari kennelijk ook voor die van je (schoot)hond. In de collectie sweatshirts, rood glanzend regenjasje of een effen met geruite voering. En dan natuurlijk nog de riemen en halsbanden plus tassen met polkadots om de lieve schatjes in mee te nemen als je gaat winkelen. Ik zag het vandaag in de krant en wilde jullie dit - zeker in vervolg op de gewaden van Karin en Mathilde - niet onthouden. Trendy voorjaar wordt het dus, voor het hele gezin!


Geplaatst door Mieke
31 januari 2004

UitverkoopjesDe uitverkoop is al bijna weer afgelopen. In tegenstelling tot andere jaren heb ik er bijna niets van gezien. Normaal gesproken schuim ik toch wel even mijn populaire winkels af of ze nog een fraai artikel hebben dat ik voor de normale prijs te duur vind maar in de uitverkoop betaalbaar. Vooral bij merkkleding scheelt het altijd veel geld! Toch ben ik op de valreep nog even naar mijn favo kledingzaak (zie foto) gegaan. Alle gestickerde items 15 euro dus gisteren op de koopavond even wezen neuzen. En ja hoor, een jurk van het merk Hebbeding van â?¬ 102,50 voor â?¬ 15. En een roze sjaal met bijbehorende beenwarmers van â?¬ 30 voor â?¬ 12. Afgelopen week nog een wollen jas gescoord (van Art) die van â?¬ 169,50 afgeprijsd was naar â?¬ 60. Ik ben weer helemaal blij.

Wat is jouw uitverkooptopper?


Geplaatst door Mieke
Server niet gevonden?

Hebben jullie dat ook dat je af en toe deze melding krijgt?Als je deze boodschap krijgt, op OK drukt en dan weer dezelfde URL kiest dan komt je gewoon op de goede site terecht. Maar het is buitengewoon storend. Ik heb het voornamelijk (of misschien wel alleen) bij blogs van web-log.nl.

Weet iemand hoe dat komt maar vooral weet iemand hoe je zorgt dat het ophoudt? Ik weet dat sommige anderen er ook last van hebben. Aan de andere kant ken ik ook mensen die zeggen er totaal geen last van te hebben.

Hoe zit dit en wie helpt mij uit de brand?


Geplaatst door Mieke
01 februari 2004

Sigaret wordt luxe!

Van de week las ik in de krant: sigaret wordt even luxe als een sigaar. Mijn fantasie gaat werken en ik zie voor me dat er mensen zijn die na het eten met een glas lekkere cognac een sigaret van een bandje ontdoen en die â?? natuurlijk alleen in goed gezelschap â?? met aandachtige teugen oproken. In de krant stond een historisch overzicht van de sigarettenprijzen: van â?¬ 1,36 in 1980 tot â?¬ 4,60 na de prijsverhoging per 1 februari 2004 (dat is fl. 10,12 voor een pakje sigaretten van 25 stuks!!!!).

Ik ben in ieder geval blij dat ik vanaf 1 januari 2000 een niet-roker ben geworden. Het is niet alleen duur maar ook vies en je hele huis stinkt naar rook, net als je kleren en je haar. Pas toen ik er mee gestopt was ontdekte ik wat een rare gewoonte het eigenlijk is en hoezeer het mijn leven jarenlang heeft bepaald. Ik ben blij dat ik aan deze luxe niet meer mee hoef te doen!


Geplaatst door Mieke
Alweer Valentijnsdag!

Ik word helemaal gek van de kitschhartjes die je tijdens winkelbezoek tegenkomt. Moet ik nu ook zo'n pluche zoetruikend roodroze hartje meenemen om aan mijn geliefden blijk te geven van mijn gevoelens? Zou mijn dochter van 12 teleurgesteld zijn als ik dit jaar dit commerciële gebeuren voorbij laat gaan omdat ik het niet kan verenigen met mijn werkelijke gevoelens voor haar? Of til ik er te zwaar aan en moet ik gewoon mee gaan in de stroom?
Geplaatst door Hans
Valstrikken van de taal

Leren lezen is niet gemakkelijk. Je kunt daar als kind heel gemakkelijk de mist mee in gaan terwijl je net het idee hebt dat je het snapt. Typisch voorbeeld daarvan is het jongetje dat net gehoord heeft dat de ph soms wordt uitgesproken als een f en vervolgens een stuk moet lezen over een circus waar de piste moet worden aangeveegd met een poephark. Dat is een waar gebeurd verhaal.

Onderstaand gedicht lijkt wel voor dat jongetje geschreven maar komt uit de bundel â??Ik wou dat ik twee hondjes wasâ?? waar ik eerder in deze weblog over schreef.


PH-factor

Tussen Schifol en Ofeusden

Was een plek waar ik graag neusde

â??t was goed vissen bij de ofaalbrug

met mâ??n werfengel; ik kwam steeds terug

en de dofeinde ofemelend die daar groeide

merkte ik dat â??t stekje ieder boeide.

Maar toen ik laatst weer op kwam draven

Had men de brug verwerkt tot klein kafout

Men had zich bovendien brutaal verstout

Het schoon dofei te scheren met een filishave!

Rob KatGeplaatst door Mieke
02 februari 2004

Ga maar vast sparen!Vandaag vernam ik dat er sprake van is dat hulpmiddelen zoals rollators niet meer vergoed zullen gaan worden in de toekomst. Dat heeft te maken met het feit dat een rollator vooral een hulpmiddel is dat nodig wordt met het voortschrijden der jaren.

Reden voor het gebruik is meestal geen ziekte maar ouderdom en derhalve kan iedereen daar rekening mee houden en er voor sparen. Dat is de redenering.Een beetje rollator kost â?¬ 153,50 plus â?¬ 10 verzendkosten. En de leverancier belooft je dat je daarna weer zorgeloos op stap kunt!

Geen vuiltje aan de lucht dus?!?!?


Geplaatst door Mieke
Sleutel tentamen arbeidsrecht

Dit bericht is eigenlijk alleen interessant voor diegenen die - net als ik - vorige week woensdag tentamen hebben gedaan voor het vak arbeidsrecht. De standaardantwoorden van dat tentamen worden opgehangen in een gebouw in de Utrechtste binnenstad. Voor mij - en vele andere deeltijdstudenten - erg onhandig. Dit bericht is dan ook bedoeld voor mijn medestudenten die er veel aan zullen hebben. Het secretariaat van de vakgroep arbeidsrecht was zo vriendelijk mij de sleutel van het tentamen arbeidsrecht (faculteit rechten UU) van afgelopen woensdag de 29 januari door te mailen.

Om deze sleutel in te zien kun je op dit woord sleutel klikken. Aan deze sleutel kunnen geen rechten worden ontleend, maar dat spreekt voor zich.


Geplaatst door Mieke
Het moet niet gekker worden!

Dagelijks krijg ik tientallen virusmaailtjes binnen. Dat is op zich niets nieuws. Gelukkig is mijn Mac niet gevoelig voor virussen en ik heb er dan ook nog nooit last van gehad. Ik heb zelfs niet eens een virusscanner.

Vandaag echter brak mijn klomp een virusmailtje verstuurd door mijzelf en ook nog gericht aan mijzelf!!!

Dankzij de handige Spamcop-site kon ik snel uitvinden dat het mailtje oorspronkelijk van Planet af kwam en daar heb ik geen account.

Dat krijg je met die nieuwe virussen het wordt zo ondoorzichtig dat niemand meer echt weet hoe het zit.
Geplaatst door Hans
03 februari 2004

Chattaal beïnvloedt CITO-toets

BeN WeEr SiNgLe en Ajax is Un (*)Suppur(*)tiem. Jongeru pratu tegenwoordug so tegu elkaar als se ff chatten en weetu bijna niet meer hoe ze moetu pratu of skrijfu.

Jongeren gebruiken op internet - bijvoorbeeld bij het chatten - een taaltje dat het midden houdt tussen engels en fonetische spelling. Daarbij worden hoofdletters en kleine letters willekeurig door elkaar heen gebruikt, bestaan leestekens alleen als versiering van de tekst en worden allerlei tekens zoals &*%$#-@!()[>â?¬ ruimschoots tussen de woorden gestrooid. Pas had ik een gesprekje met een vader die over zijn zoon toch wel zorgen heeft mbt de CITO-toets omdat hij als gevolg van veelvuldig gebruik van die chattaal slechter Nederlands schrijft. Bij het maken van een werkstuk voor school was onlangs gebleken dat zoonlief van behoorlijk wat woorden de correcte spelling niet kent. Is dit het begin van het verdwijnen van de Nederlandse taal zoals wij die kennen nu de jonge generatie die minder gaat gebruiken?
Geplaatst door Mieke
Voorpremière Lost in Translation

In de VARA-gids van deze week stond een aanbieding voor gratis kaartjes voor de voorpremière van Lost in Translation. Ik dus vanmorgen om 9.00 uur meteen aan de telefoon om kaartjes te scoren voor de voorstelling in Utrecht. Door overbelasting van de telefoon bij belbios kreeg ik geen kaartjes voor Utrecht maar twee kaartjes voor de voorpremière in Amsterdam. Dat is balen! Dat komt eigenlijk helemaal niet uit want dan moet ik eerst vanuit centrum Nederland naar Amsterdam en later op die dag moet ik de andere kant op naar Apeldoorn. Wat nu? Nog maar een keer gebeld. En gelukkig, ik kon ook nog kaartjes bemachtigen voor de voorstelling in Utrecht. Ik ben weer helemaal happy.

Maar nu â??zitâ?? ik dus met twee kaarten voor de voorpremière van deze topfilm in Amsterdam. Terug geven aan de belbios is gezien alle geautomatiseerde systemen geen optie want kost bergen tijd en telefoontikken.Daarom de volgende oplossing: degene die met het beste motief of verhaal komt vóór vrijdag 13 februari krijgt de twee kaartjes. De voorstelling waar het om gaat is in Pathé De Munt Amsterdam, op de 15e februari a.s. om 10.00 uur.


Geplaatst door Mieke
Ik zou best willen maar ik kan niet

Dit is een plaatje dat de belastingdienst hanteert om ons te stimuleren per diskette aangifte te doen. Dolgraag, zou ik dat willen maar ik kan niet. De belastingdienst heeft voor mijn computer geen diskette.

Vanavond onderweg naar huis in de auto hoorde ik er op de radio weer over. De vragen die door kamerlid André Rouvoet van de Christenunie zijn gesteld over het beschikbaar stellen van de belastingdiskette uitsluitend voor windowsgebruikers. Al jaren moeten Mac- en Linuxgebruikers andere oplossingen zoeken voor hun jaarlijkse en verplichte belastingaangifte. Nou ben ik zelf ook een Mac-gebruiker â?? van (bijna) het eerste uur â?? dus gaat deze kwestie mij aan het hart. Daarom het verzoek aan alle lezers van deze weblog: teken allen de petitie want dit soort onderscheid in belastingplichtigen is natuurlijk onaanvaardbaar. Tenminste ik neem aan dat ook windowsgebruikers dit een rare zaak vinden en niet bepaald conform de slogan 'leuker kunnen we het niet maken, wel gemakkelijker'. We houden jullie op de hoogte.


Geplaatst door Mieke
04 februari 2004

Scrabble bij de open haardDe laatste tijd komt het wel eens voor dat wij een gezelschapsspelletje doen. Dat is begonnen rond de feestdagen en dat doen we nu nog af en toe wel eens. Kennelijk roept de winter die behoefte meer op dan andere jaargetijden. Het heeft ook wel wat hoor, open haard aan en gordijnen dicht, spelletje doen met kopje thee er bij (of een wijntje) en natuurlijk proberen de ander te verslaan. Dan vliegt de tijd en is het soms ineens half twee. Vroeger met de kinderen was het altijd Mahjongh dat de klok sloeg, maar met zijn tweeën is dat niet zo leuk dus wordt het Scrabble. Klinkt misschien oubollig maar we doet dat â??bloedserieusâ?? met het woordenboek erbij. Soms strijken we met de hand over ons hart ook al staat een woord niet in het woordenboek. Maar als het om de punten gaat zijn we niet zo mild. Ik ga meestal voor de lange woorden of woorden met dure letters en Hans aast altijd op de vakjes met verdubbeling of verdriedubbeling van de woordwaarde. Dus het is meestal een spannende strijd die altijd maar met een nipte overwinning wordt bezegeld.


Geplaatst door Mieke
05 februari 2004

Twilight Zone

Twilight is schemering, de periode tussen de dag en de nacht waarin het één noch het ander bestaat of allebei een beetje. Het is het moment waarin zomaar onverwachte dingen kunnen gebeuren en vreemde, onverklaarbare en bizarre verschijningen of verdwijningen aan de orde kunnen zijn. Zo'n verdwijning die absoluut onverklaarbaar is is die van mijn ladenblok. Het is in feite niet 'mijn' ladenblok in de letterlijke zin des woords maar het ladenblok waarin ik mijn spullen bewaar bij één van mijn opdrachtgevers.De afdeling waarvoor ik werkzaam ben verhuisde vorige week van de 4e naar de 8e etage van het hoofdkantoor. Mijn ladenblok - dat op slot zat - is door de verhuizers (naar hun eigen zeggen) verhuisd van de 4e naar de 8e etage. Een ladenblok van een collega werd verhuisd van de ene kant van de 8e verdieping naar de andere kant van de 8e verdieping. Géén meubilair heeft de 8e verdieping verlaten. Toch is het zo dat zowel haar ladenblok (niet op slot) als mijn ladenblok (wel op slot) zich niet op de 8e verdieping bevinden. Het is een raadsel dat alleen verklaard kan worden vanuit de gedachte van een twilight zone waarin dit soort dingen wel vaker gebeuren.

Mocht iemand een ladenblok vinden, net zoiets als het linkerblok van het plaatje hierboven, herkenbaar aan òf een stapel Loesjekaarten erin (de mijne) òf een roze flesje parfum en een omvangrijk werkarchief (die van mijn collega) ergens in of buiten de twilight zone, reageer dan meteen op deze website alsjeblieft!


Geplaatst door Mieke
06 februari 2004

Over reclame gesproken....

Op het internet zijn niet alle reclame boodschappen goed afgestemd op de content
Geplaatst door Hans
Een nieuwe kans

Vandaag zag ik weer die reclamespot over donor worden. Ken je die dat Robert ten Brink in die lotto-weekend-miljonair-quiz aan een man vraagt of zijn vrouw haar organen ter beschikking stelt bij haar overlijden? En hij weet het niet, dus kiest nee om het zekere voor het onzeker te nemen. Het hoofdschudden van zijn vrouw op de tribune geeft aan dat het antwoord fout is en dat hij dus zo ernstig veel geld gaat verliezen.

Iedere keer als ik dat zie moet ik denken aan iemand die ik ken. Het is een jonge vrouw, rond de twintig, en een nichtje van een vriendin van mij. Ze heeft CF (oftewel Cystic Fybrosis een ongeneeslijke longziekte) en heeft dit jaar een longtransplantatie ondergaan. Toen ik haar de laatste keer zag - begin vorig jaar - was ze zwak en voelde zich beroerd. Nu gaat het heel goed met haar.

Het is bijna ongelooflijk.

Dat dat zomaar kan.

Absoluut een wonder dat zoâ??n jonge vrouw die bijna niks kon en een slechte prognose had met haar ziekte nu een â??normaalâ?? leven kan leiden. Wel met medicijnen en zo maar so what.

Dat heb je er dan toch al snel voor over lijkt mij eigenlijk.

Misschien denk je er over om (net als ik) een donorcodicil te nemen waarmee je andere mensen een kans geeft als je er zelf geen meer hebt! Mocht je nog geen codicil hebben is het misschien een goed idee om eerst nog eens te bekijken hoe e.e.a. precies in zijn werk gaat.


Geplaatst door Mieke
08 februari 2004

Expres of per ongeluk?

Soms zie je wel eens iets waarvan je je afvraagt of het expres of per ongeluk zo is gemaakt. Een poosje terug liep ik met mijn familie door Hoorn en kwamen we langs dit huis. Toen we langs de gevel liepen vroegen we ons verwonderd af of de huizen in Hoorn net zo verzakt zouden kunnen zijn als die in Amsterdam. Het was hier toch heel andere grond? Over dit thema ontspon zich een debat maar we kwamen er niet uit omdat niemand ècht zeker wist hoe het zat, dus al gauw liepen we door. Op de hoek van de straat even verder op moesten we wachten op de rest van de familie en keek ik toevallig nog even om naar dat verzakte huis. En toen zag ik het plaatje zoals dat op de foto staat. Een kaarsrecht huis! Niks verzakt of scheef door slechte grondomstandigheden! Dit was een concept. Hier was over nagedacht. Een architect met gevoel voor humor of een vrolijke dronk ontwierp dit huis om ons allemaal helemaal op het verkeerde been te zetten. Dat was bijna gelukt!


Geplaatst door Mieke
In de file

Ik moet een paar keer per week naar Amsterdam en sta dan vanuit het centrum van het land natuurlijk in de file. Nou zijn er in principe twee tactieken mogelijk: ga vroeg voor de file uit of laat aan het eind van de file. Ik probeer het een beetje af te wisselen maar heb het niet altijd in de hand dus kom soms toch nog in de file terecht en dan ben ik twee uur onderweg voordat ik thuis ben.

Gelukkig is er altijd veel te doen onderweg ook al is rijden niet aan de orde. Bijvoorbeeld telefoontjes plegen. Er zijn een aantal mensen, collegaâ??s en vrienden, die ongeveer hetzelfde werkpatroon hebben als ik en derhalve ook ongeveer op dezelfde tijden in de file zitten zij het op een andere plek. Dat is dus een moment bij uitstek om ervaringen uit te wisselen, kwesties te bespreken, afspraken te maken of vergaderingen voor te bereiden.Een andere activiteit die ik tegenwoordig in de auto ook doe is fotograferen. Nu het weer langer licht wordt kan dat ook weer en je komt onderweg de mooiste dingen tegen. Jammer is wel dat je niet altijd op die plekken stil komt te staan waar iets moois te fotograferen valt maar er blijft genoeg te zien over. Bruggen, landschappen, prachtige luchten, bijzondere autoâ??s en vrachtwagens, de mensen in de andere autoâ??s en natuurlijk het lichtspel in de schemering.

En tot slot is er natuurlijk de muziek en de radio. Soms draai ik lekker CDâ??tjes in de auto maar ook vaak luister ik naar de radio naar het nieuws, actualiteiten of kunst en cultuur. Thuis kom ik er eigenlijk nooit aan toe om de radio aan te zetten maar in de auto vind ik het een heerlijke tijdsbesteding.


Geplaatst door Mieke
09 februari 2004

Kunst tussen de schuifdeuren

Hans zit sinds september vorig jaar op schilderles en is daar razend enthousiast over. â??t Is een cursus voor beginners en gevorderden voor schilderen in acryl. Ik heb een aantal jaren geleden ook eens een paar cursussen gedaan. Meer algemeen waren die met allerlei technieken: aquarelleren, olieverf, acryl, pastel en nog veel meer. Hans zijn enthousiasme wakkerde bij mij het vuurtje ook weer aan. En het is heerlijk om te doen. Natuurlijk nog even los van het resultaat is het een combinatie van inspanning en ontspanning die je zeer tevreden weer naar huis doet gaan. Althans... tenzij je kwast niet wil schilderen wat je ogen zien. Ergens onderweg tussen ogen en kwast gaat wel eens wat fout. Niet in de laatste plaats omdat wij gewend zijn veel te veel te denken bij het kijken.

Bij schilderen gaat het gewoon om het maken van lichte en donkere vlakjes in verschillende tinten die tezamen het schilderij vormen en diepte, rondingen, licht en schaduw creëren als we er naar kijken. Het idee van â??schilderen op nummerâ?? - of hoe heet zoâ??n pakket ook al weer - is daarom geniaal omdat het het denken over wat het moet worden bij de schilder effectief uitschakelt. Wij schilderen echter niet op nummer dus moeten ons de kunst van het schilderen zelf meester maken. En dus ook leren kijken. Door onze oogharen ook nog (omdat je dan goed kunt zien hoe licht en donker zich tot elkaar verhouden) en afstanden schatten we door met één oog dicht langs ons penseel te kijken dat je met een gestrekte arm in de richting van het object houdt. Iedereen die wel eens op zoâ??n cursus heeft gezeten weet wat ik bedoel.

Afijn er is nog veel meer over te zeggen. Maar doen is leuker. Wie weet laten we nog wel eens een product van onze kunsten zien binnenkort...


Geplaatst door Mieke
Kinderspelletjes voor volwassenen

Na pinguin meppen en alle variaties daarop was er ook nog kavia meppen, mollen meppen enzovoorts. De nieuwste rage is kabouter dart of kortweg 'Bouterdart' In plaats van de bereidwillige pinguins zijn er nu kabouters die het maar al te leuk vinden om met hun puntmuts als dart geworpen te worden. Het blijft een beetje wreed, want als ze niet goed geworpen worden ploffen ze te pletter op de grond en het kan even duren voordat je de slag te pakken hebt met de muis. Maar gelukkig herstellen ze zich snel. Een beetje naïef zijn ze ook wel want ze laten zich gemakkelijk dronken voeren en vasbinden. Verder is er nog het irritante repeterende muziekje dat net als bij Super Mario verslavend gaat werken. Er zijn gevallen bekend van top managers en CEO's die zo verslaafd zijn dat ze hun dagen enkel nog vullen met het spelen van melige computerspelletjes voor kinderen.


Geplaatst door Hans
10 februari 2004

NS = Nooit Stipt

Iedere keer doe ik het weer.

En iedere keer denk ik bij mezelf: ik had beter moeten weten.

Ik moest vandaag naar Heerlen èn ik had veel werk te doen zoals het lezen van stukken en het voorbereiden van notities. Dus ik dacht: ik ga met de trein. Uitgezocht hoe laat de rechtstreekse trein ging van Utrecht naar Heerlen en ruim 20 minuten voor het vertrek was ik op Utrecht CS. Het zag er gezond uit tot 2 minuten voor het geplande vertrek. Toen kwam de mededeling dat mijn trein ongeveer 30 minuten vertraging had. Ondertussen vertrok nog wel een trein naar Maastricht maar ik besloot die niet te nemen zodat ik aan één stuk door kon werken zonder over te hoeven stappen.

Ongeveer 40 minuten later dan gepland verlieten we Utrecht. Ik installeerde me uitgebreid met mijn laptopje in de eerste klas en ging er eens goed voor zitten. Net goed op dreef en er klonk een stem door de intercom: â??deze trein gaat niet verder als(!) Eindhoven, u wordt verzocht daar allemaal uit te stappenâ??. Potverdorie, nou moest ik toch nog overstappen. In Eindhoven aangekomen stapte ik â?? samen met een aantal andere geïrriteerde reizigers â?? uit op het tochtige perron. Wachten dus maar op de stoptrein die 20 minuten later zou arriveren. Uit navraag bij de conducteur bleek dat men onze trein 'uit de vaart had genomen' omdat er door de vertraging een aantal treinen te dicht op elkaar zouden rijden op het zelfde traject. Dat was waar, althans voor het traject dat we net hadden afgelegd. Voor Eindhoven-Heerlen gold dat echter niet.

NS bedankt hoor!

Ik ga in het vervolg lekker weer met de auto!!!!
Geplaatst door Mieke
11 februari 2004

Ik ben helaas Socrates niet

Voor degenen die het Griekse tijdperk gemist hebben: Socrates was de eerste van de drie invloedrijkste filosofen (naast Plato en Aristoteles) uit de Griekse oudheid. Hij leefde van 469-399 v.C. Hij was de eerste die het handelen van de mens centraal stelde in zijn wereldbeschouwing vanuit de vraag: hoe moeten wij zo verantwoord mogelijk leven?

Soms zijn er situaties dat je iets wilt vertellen zonder dat je nou direct de identiteit wilt prijsgeven van degene over wie je vertelt. Dat zijn situaties waarbij het goed zou zijn als mensen zouden weten hoeveel positiefs er eigenlijk gedaan of bewerkstelligd kan worden door relatief kleine daden. Je kunt in je eentje een groot verschil maken. Het kost niet veel moeite maar je geeft iemand anders zijn of haar vitaliteit (letterlijk of figuurlijk terug). â??Service to othersâ?? in de meest brede zin des woords.

En dan zijn er wel eens mensen die met hun eigen uitspraken over dingen niet geassocieerd willen worden. Wellicht denken ze; â??stel je voor dat iemand in de gaten heeft wie ik ben of over wie ik het heb! Wat nou als mensen er achter komen hoe ik daar tegenaan kijk en hoe ik er over denk of praatâ??. Tja, en wat moet je daar dan weer mee. Moreel dilemma.

Socrates zou vast een fantastische oplossing hebben bedacht maar ik ben Socrates niet, dus ik ben niet zo inventief. Ik heb het â??omstredenâ?? stukje tekst op deze weblog dus gewoon maar weggehaald. Maar wat me wel dwars zit is dat de vorm nu ter discussie staat en dat is jammer, dan gaat het niet meer over de goede dingen en de inhoud waarover het stukje geschreven werd.


Geplaatst door Mieke
12 februari 2004

Ik zou zakken als een baksteen!

Ik heb zoâ??n 30 jaar geleden mijn rijbewijs gehaald. In twee keer wat toen heel bijzonder (weinig) was. De eerste keer was ik gezakt omdat ik reed als een taxichauffeur. Dat vond ik zelf wel een compliment omdat ik toen in Amsterdam woonde en de taxichauffeurs daar wel moesten kunnen rijden, maar ik was toch niet geslaagd. De tweede keer moest ik om half negen â??s morgens afrijden en had ik mij verslapen. Het is denk ik aan het feit te danken dat ik door mijn rij-instructeur uit bed werd gebeld en nog niet wakker was, dat ik toen slaagde. Maar goed, mijn point is dat mijn kennis van de wat minder courante verkeersborden mogelijk niet helemaal meer up-to-date is, hoewel ik dagelijks op de weg zit en wat daar staat zonder problemen (h)erken.

Bij de slagboom die toegang geeft tot het kantoor van één van mijn opdrachtgevers staat dit conglomeraat verkeersborden. De pijl is niet moeilijk. Die snap je meteen: die kant moet je op! Dat bord daar boven wordt al ingewikkelder. Daar zien we een woonhuis, een kind, een voetganger en een auto. Je zou denken dat het hier een woonwijk betreft waar vanwege de kinderen die er overal spelen en de verkeersdrempel door de autoâ??s langzaam moet worden gereden en door de voetgangers rustig gelopen. Niets is minder waar. Geen kind te bekennen! Evenmin een woonhuis. Autoâ??s ook niet. Die staan in de parkeergarages onder de kantoorkolossen. Het enige dat je aantreft zijn voetgangers. Maar die lopen niet rustig maar zeer gehaast met strakke gezichten omdat ze haast hebben van het ene naar het andere gebouw.

De twee borden rechts zijn verbodsborden. Zoveel weet ik er nog wel van. Iets van 30 ton mag hier niet in en iets met over de 5,0 ton gewicht op de assen ook niet. Mmm, zouden er voetgangers zijn die aan die kwalificaties voldoen? In dat geval is de dubbele waarschuwing wellicht op zijn plaats: betreden op eigen risico. Ik ben bang dat ik als ik nu examen moest doen, ik als een baksteen zou zakken.
Geplaatst door Mieke
13 februari 2004

Vrijdag de dertiende

Voor wie het niet in de gaten heeft. Het is vandaag vrijdag de dertiende


Geplaatst door Hans
14 februari 2004

Vind je naamgenotenTyp je ook wel eens je eigen naam in bij een zoekmachine? Vraag je je ook wel eens af hoeveel mensen er rondlopen met jouw naam?

Als het gaat om je familienaam kun je er nu snel achter komen op de site familienaam. Typ je naam in en je krijgt een overzicht van hoeveel mensen er zijn met jouw naam en waar die zich bevinden in Nederland.

Met mijn achternaam zijn er totaal 69 mensen bekend in het bestand van telefoonabonnees en de grootste concentratie naamgenoten woont in het oosten van Nederland.


Geplaatst door Mieke
Toch een beetje Valentijn?
Geplaatst door Hans
Games voor 40+ vrouwenPas maakte een vriend mij attent op het volgende stukje:

In tegenstelling tot wat je zou denken zijn het niet de tieners die het meest online gamen. Uit een onderzoek van AOL blijkt namelijk dat vrouwen van boven de 40 bijna 50% meer tijd besteden aan online gamen dan mannen en vaker dagelijks online games spelen dan tieners. Wat verder opvallend is, is dat meer dan een kwart van de ondervraagde vrouwen hun favoriete games tussen 12 uur 's nachts en 5 uur 's ochtends speelt. Het meest populair zijn de woord- en puzzelspellen.

Bron: Macned.nl Auteur: Xavier


Als ik nu mezelf neem (ik ben ook boven de 40) dan gaat dat helemaal niet op. Sterker nog, ik game nooit online. En als ik nou eens even mijn vrienden en kennissenkring in gedachten langs ga dan ken ik niet één vrouw die games online speelt. Sterker nog in mijn directe (fysieke) omgeving bevindt zich een groot aantal digibeten of semi-degibeten. Veel van hen vragen zich af wat je anders aan internet zou hebben behalve E-mail, zetten hun computer uit na ieder gebruik en kunnen zich niet voorstellen dat of waarvoor ze ook ADSL nodig zouden kunnen hebben. Overigens geldt dit zowel mannen als vrouwen dus daar onderscheiden de sexen zich niet. Het onderzoek is van AOL. Ik denk dat het in Nederland echt heel anders ligt maar misschien vergis ik me. In ieder geval kan ik me niet voorstellen dat ik ooit tijd genoeg over zou hebben om er iets van in te ruimen voor gamen online.


Geplaatst door Mieke
16 februari 2004
Ik wil ze houden, die bomen!Het was winter, althans dat was het eventjes, toen deze foto werd gemaakt. Het is de vraag of de bomen op de achtergrond bij mijn heg er deze zomer nog zullen staan. Ze gaan namelijk het bos hierachter â??opknappenâ??. Ze willen graag één laan met bomen en dan moet de rest weg.

Als je zelf een boom wilt weghalen dan heb je een kapvergunning nodig maar als de gemeente vindt dat een bepaald perceel te veel onderhoudskosten met zich meebrengt dan nemen ze gewoon het besluit dat de bomen wegmoeten om cosmetische redenen. En ze noemen dat dan vervolgens dat ze de bomenrand gaan â??opknappenâ??.

Ik zal ze missen als ze er niet meer staan. Al vindt de gemeente dat het er niet mooi uitziet of die bepaalde stijl niet heeft, die bomenrand. We hebben natuurlijk met zijn allen geprotesteerd als bewoners van deze straat. Maar some are more equal than others. En ik moet toegeven, ze nemen veel zon weg. Maar toch, ik wil dat ze blijven staan!!!!


Geplaatst door Mieke
Collecte voor Amnesty nu ook onlineIn de week van 15 t/m 21 februari gaat Amnesty International landelijk collecteren. Het is nu ook mogelijk om online te doneren via dit formulier. Een schot in de roos van Amnesty die in ieder geval mij meteen tot daden uitnodigt.

Ook worden nog mensen gezocht om te collecteren en in het bijzonder mensen die dat willen doen op Schiphol. Kijk voor meer info op de site van Amnesty.nl.

Ik heb zojuist mijn donatie online gedaan. Wie volgt.....


Geplaatst door Mieke
17 februari 2004

Geslaagd!Dank aan iedereen die heeft geduimd en bemoedigende woorden heeft gesproken en geschreven. Ik ben geslaagd voor mijn tentamen arbeidsrecht. Hoezee!


Geplaatst door Mieke
18 februari 2004

Investeren in een computertas?

Soms heb je van die bijna-ongelukken. Dat je bijna je laptop laat vallen, dat je net niet valt met dat ding in je handen, dat hij bijna van het kleine tafeltje in de trein glijdt bij een bocht. Meestal besteed je daar geen aandacht aan en tel je hooguit heel eventjes je zegeningen. Maar pas geleden maakte mijn collega mee dat het echt fout ging en door toedoen van een derde zijn tas met laplop onder invloed van de zwaartekracht een verdieping naar beneden op de grond kwakte. Een total-loss van de vier maanden oude laptop is het gevolg gezien het feit dat de rechterhoek helemaal uit het lood is.Maar goed, daarom ben ik dus op zoek naar een solide tas. De mooiste en stevigste die ik tot nu toe gezien heb zijn die van Crumpler. Het zijn stoere tassen - en leuke kleuren - die er niet uitzien als de standaard-computertas (al is oranje wel erg stoer). Ze zijn niet goedkoop en bovendien heb al een computertas, al is die niet zo heel erg stevig. Maar na het verhaal van mijn collega ben ik de prijs van zoâ??n tas toch iets anders gaan beoordelen. Ik hou me aanbevolen voor tips over een goede computertas.
Geplaatst door Mieke
Test â??Man van deze tijdâ??

Uit onderzoek blijkt dat mannen steeds meer betrokken zijn bij de zorg voor de kinderen en meer bereid zijn in het huishouden aan te pakken. Door allerlei oorzaken komt het daar echter niet van.

De test â??Man van deze tijdâ?? is bedoeld voor de man, maar het is ook belangrijk om te weten wat in de ogen van de vrouw nou de ideale man is. Doe de vrouwentest en sta stil bij wat voor jou de ideale verdeling van de zorgtaken is tussen man en vrouw. Klik op het plaatje en doe de test. Na de test kun je ook bekijken hoe bekende mannen de taken verdeeld hebben. Je kunt door de test in te vullen een fantastische Apple iBook winnen als je tussen 14 januari en 1 maart 2004 meedoet.
Geplaatst door Mieke
20 februari 2004

Powerball verslavend

Ik heb nu ook zo'n ding: een powerball. Van de week kwamen ze en de eerste dag kreeg ik er niks mee gedaan. Kijkend naar het plaatje op de gebruiksaanwijzing kreeg ik ineens door wat de bedoeling was. Ik hield hem bij het opstarten - met het touwtje voor beginners zoals ik - anders vast en ja hoor, daar ging hij. Meteen goed op gang gaf het ding een fantastisch blauw licht. Wow, das nog eens cool! Bovendien kan je er als het eenmaal goed gaat bijna niet meer mee ophouden.

Ondertussen heb ik nu te maken met mijn eerste dipje dat het niet meer zo goed lukt als gisteren. Maar ik hoop dat dat snel overgaat. Want het is echt verslavend zo'n powerball.


Geplaatst door Mieke
21 februari 2004

Leve de Wegenwacht

Het is jaren geleden dat het me overkwam, pech onderweg. Maar vanavond gebeurde het weer eens. We kwamen uit Utrecht waar we hadden gegeten en toen ineens, vlakbij Bunnik ging de motor ineens horten en stoten en begon het gaspedaal te haperen. De benzinemeter stond laag maar gek genoeg bleef de motor wel stationair lopen. Gelukkig waren we op dat moment in het zicht van een infobord in Bunnik en met de motor op stationair konden we gelukkig die parkeerplaats bereiken. Wij zijn van het type mensen dat ieder jaar trouw lid blijft van de Wegenwacht en dat was maar een geluk. Gebeld dus en we kregen te horen dat ze er tussen de 10 en 60 minuten zouden zijn. Na ongeveer 25 minuten zagen we hem aankomen aan de overkant. Onze redding in de nood.

Toch maar even wat brandstof er ingegooid om zeker te weten dat het niet daar aan zou liggen en de wegenwachter dook vervolgens onder de motorkap om het e.e.a. te inspecteren. Alles leek zo op het eerst oog in orde. De olie ook wat laag maar hij vermoedde toch dat er iets anders aan de hand was dan een brandstoftekort. Na een onderzoek van 10 minuten stelde hij voor om een stukje achter ons aan te rijden om te kijken hoe het zou gaan. We moesten immers toch niet echt ver mee. Maar dan moesten we wel zo snel mogelijk even een aantal dingen laten controleren zodra we thuis waren.Pffft, dat was een gerust gevoel zeg, die man die ons achterna reed om het landweggetje dat we nog over moesten voordat we weer op de provinciale weg waren vlakbij huis. Toen hij eenmaal een andere kant op reed dan wij waren we gelukkig bijna thuis. Ik was even vergeten wat een zegen het is dat je in dit land de wegenwacht kunt bellen als je langs de kant van de weg komt te staan. Overigens heeft de WW nu een actie waarbij je â?¬ 10 verdienen kunt als je een lid aanbrengt. Dat niet iedereen automatisch lid is van dit fantastische instituut is mij een raadsel. Leve de Wegenwacht, ik zal in het vervolg weer wat vaker dankbaar zijn voor hun bestaan.


Geplaatst door Mieke
Appel Klokhuisdag

Zo heet de kwartaaldag van de Apple gebruikersgroep in Nieuwegein. Duizenden mensen ontmoeten elkaar dan in de Blokhoeve en handelaars sparen hun koopjes en aanbiedingen op tot het weer zover is. Voor ons extra leuk omdat we dan andere applegebruikers ontmoeten die we regelmatig in de 'macgroep'-chatbox tegenkomen. Deze groep is alleen bereikbaar via het eigen macprogramma iChat dat weer door America On Line (AOL) aangestuurd wordt. Hierdoor is een unieke groep mensen bij elkaar gebracht die elkaar vrijwel allemaal kennen en soms op dagelijkse basis met elkaar communiceren. De deelnemers komen van Groningen tot Brugge en variëren in leeftijd tussen de 15 en de 65 en beide sexen zijn goed vertegenwoordigd! Doordat Apple eerder fans kent dan gebruikers hebben we met elkaar gemeen dat we graag alle leuke en nieuwe dingen van het gebruik met elkaar uitwisselen en heeft de groep een heel ander karakter dan de meeste chatboxen. Behalve over problemen, tips en trucs gaan de discussies ook andere interesses en wordt er gedold en gelachen. Door een koppeling met het muziekprogramma iTunes kunnen deelnemers bij elkaar zien welke muziek er wordt gedraaid op de computer.Als we elkaar dan weer binnen het grotere gebeuren op het balkon van de Blokhoeve in levende lijve ontmoeten heeft iedereen wel iets bij zich. Dat varieert van zelfgebakken cakes tot Turkse koekjes. Binnen no time staan de laptops (iBooks en Powerbooks) op tafel en wordt er druk draadloos uitgewisseld en gecommuniceerd via Airport en Blue Tooth.

Vrijwel iedereen heeft een Sony Ericsson telefoon die nog verder bijdraagt in het draadloze BlueTooth-plezier. Doordat virussen op het Apple platform nauwelijks voorkomen, gaat dat spontaan en onbekommerd. Morgen staan de foto's weer online die iedereen genomen heeft en is het weer uitkijken naar de volgende bijeenkomst.


Geplaatst door Hans
23 februari 2004

Twilightzone II - update

Ik schreef eerder over de twilightzone waar mijn ladenblokje en dat van mijn collega in verdwenen moesten zijn na de verhuizing van onze werkplekken van de 4e naar de 8e etage. Nou, er is nieuws. Niet over mijn ladenblokje maar over dat van mijn collega. Dat is gevonden, op de 7e etage en vanmorgen werd zij gebeld. Verheugd en opgewonden toog zij naar de 7e etage. Daar trof ze haar ladenblokje aan waarvan de bovenste la inderdaad haar persoonlijke spulletjes bevatte. Haar werkarchief echter was er uit verdwenen. De nieuwe bezitster van het kastje was enigszins geërgerd na de ontdekking van rommel van een voormalig eigenaar en was zelfs zeer korzelig toen bleek dat ze het ladenblok weer af moest staan. Ze wilde er ook geen afstand doen en kon geen inlichtingen verschaffen over de verblijfplaats van de archiefmappen. Glazige ogen en een lege blik waren het enige antwoord op alle vragen om nadere toelichting of informatie over hoe het allemaal zat of gekomen was. Mijn collega heeft haar roze flesje parfum terug. En ik hoop nog altijd op de recovery van mijn ladenblok uit de twilightzone.


Geplaatst door Mieke
24 februari 2004

De perfecte boodschappentas?

Heb jij ook zoâ??n stapel plastic tasjes thuis liggen? Ga je â?? net als ik â?? ook zo vaak even winkelen zonder een tas mee te nemen? Dan is dit ook een oplossing voor jou: de ideale boodschappentas. Het model is dat van de forse plastic tas en ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. De tas is gemaakt van nylon vliegerstof , waterafstotend en superlicht en laat zich tot een heel plein pakje opvouwen. Nou zijn er wel van die andere opvouwbare tasjes maar die zijn echt heel suf. Deze zijn hip en in prachtige kleuren te koop in een groot of klein model. Ze zijn te krijgen in diverse museumwinkels en op de site van ontwerpster Susan Bijl. Ik denk dat ik er maar eentje bestel.

Of heeft er iemand nog een tip voor een andere handige en mooie multi-purpose boodschappentas?


Geplaatst door Mieke
Do you believe in Miracles?Je leert het overal: Geloof in jezelf, geloof in je doelen, affirmaties, goalsetting, primary creëren en waar je in gelooft zal wonderlijk uitkomen. maar toch... kan het dan nog wel eens mis gaan. Het filmpje demonstreert dat overduidelijk.


Geplaatst door Hans
25 februari 2004

Buitenshuis ook online

Ik heb onlangs ontdekt dat ik in alle gebouwen van de juridische faculteit van de UU zomaar draadloos kan internetten met mijn laptop. Er ging echt een wereld voor me open van mogelijkheden om ook de tijd tussen de colleges (of zelfs tijdens saaie colleges) beter te kunnen benutten: dingen opzoeken, even chatten met deze en gene of â?? als het erg saai wordt â?? even een paar weblogjes langs surfen. Vanaf het moment van die ontdekking vergezelt mijn laptop me naar ieder college en iedere werkgroep. Toen ik over mijn ontdekking vertelde tegen Hans zei hij dat er veel meer plekken zijn waar je zomaar draadloos kunt internetten. In Amsterdamse cafés op het Leidseplein, Spui en de Nieuwmarkt. Ook de UT in Enchede heeft een aantal hotspots gecreëerd in het uitgangscentrum van Enschede (o.a. op de Oude Markt). Je kunt daar dus straks een terrasje pakken met je laptopje op tafel. In Utrecht is dat in het Mediaplaza, de Jaarbeurs en rond Neude en Stadhuis. Ik vind het fantastisch. Het schijnt dat zelfs op grote stations en bij hotels van grote ketens het goed internetten is. Op de website van Hotspots Freeband info over hotspots in een aantal grote steden. Wie weet nog meer plekken waar je draadloos kunt internetten? Graag jullie ervaringen en lokaties.


Geplaatst door Mieke
26 februari 2004

Ontdek de echte Corneille

Zoals eerder vermeld zitten Mieke en ik op schilderles. Niet dat het een cursus vervalsen is maar soms krijgen we de opdracht om een stijlimitatie te doen.

Ditmaal was Corneille het slachtoffer of beter gezegd het lichtende voorbeeld.

We stonden zelf te kijken van het resultaat en vroegen ons af of iemand nog precies zou weten welke afbeelding hier de echte Corneille betreft. We zijn benieuwd of iemand kan raden welk schilderij van Mieke, van Hans of van Corneille is? Graag aangeduid als Links midden en rechts.

Over enkele dagen maken we de uitslag bekend
Geplaatst door Hans
27 februari 2004

Generatiekloof?ge·ne·ra·tie·kloof (de ~)

1 het verschil in opvattingen, normen enz. tussen naast elkaar levende generaties.


Geplaatst door Mieke
Frustratie!

Dit is zoâ??n spelletje waarvan je het niet uit kunt staan dat je het niet (goed genoeg) kunt. Dus hou je er weer snel mee op denkend: â??stom spelletjeâ??. Maar dat is natuurlijk niet zo. Het is een heel slim spelletje en jij bent degene die stom is. Ik ben wel benieuwd hoe jullie het er van af brengen.

Klik op het plaatje en probeer het zelf. Wat is jouw score?

De mijne na een keer of 15 oefenen was: you lasted 13.052 seconds.


Geplaatst door Mieke
28 februari 2004

Twilightzone III - update

Het schijnt zo te zijn dat er meer dingen (in de twilightzone) verdwenen zijn op kantoor. Daarom wordt er op dit moment een inventarisatie gehouden van wat er kwijt is en sinds wanneer. Een vriendelijke collega deed in overleg met en namens mij opgave van vermissing.

Subject: Opgave van vermissing

MK (staat in het adressenboek) is sinds enige weken haar bureau-rolblok kwijt. Is gebeurd tijdens de verhuizing van 4e verdieping naar 8e verdieping. In dit bureaurolblok zijn spullen opgeborgen inzake het veranderingstraject van onze afdeling. Met name bevinden zich in dit rolblok unieke (beschreven) Loesje-kaarten.

Gaarne reactie of jullie dit rolblok hebben getraceerd.

Haar gegevens zijn:

- MK

- Gebouw B

- 8e verdieping

- geen vast toestelnummer (nl externe, die flexibel inlogt)

- standaard bureaurolblok dat is vermist sinds 29-1-2004

- rolblok is voor het laatst gesignaleerd op de 4e verdieping (in de punt).

Gaarne reactie doorgeven aan MK
Ik had eerlijk gezegd de hoop al weer een beetje opgegeven. â??Lost in transformationâ?? so to speak. Maar nu is er weer perspectief! Ik hou jullie op de hoogte. En mocht je een los ladenblok tegenkomen met ondermeer Loesje-kaarten erinâ?¦ mail me dan!


Geplaatst door Mieke
Het geheim van Ikea?

Gisteren even bij Ikea geweest. Hoewel ik in de Utrechtse Ikea ondertussen alle sluiproutes ken om niet langs alle artikelen te worden geleid, ben ik gisteren toch het hele traject gegaan. En dan overkomt het mij altijd dat ik met meer naar huis ga dan ik van plan was te kopen. Hoewel, das niet helemaal waar, ik had de meeste van die dingen toch nodig. We gingen voor schilderijlijsten en die hebben we ook gekocht. Maar verder nog twee nachtkastjes (nodig) en twee lampen (nodig), een boekenplank (nodig), magneten, een afstandsbedieningenhouder en eetstokjes (allemaal onnodig). En thuisgekomen de hele boel in elkaar zetten natuurlijk. Dat ging betrekkelijk voorspoedig al is één deurtje van een nachtkastje nog niet helemaal stabiel en was het monteren van de lamp zo onhandig dat er nu een kras op de vloerplaat zit. â??t Is altijd een klus, even naar Ikea. Het kost veel tijd, je doet het niet tussendoor. Je moet immers zelf alles uit dat magazijn halen, lang in de rij voor de kassa staan, die gebruiksaanwijzing lezen (dan eerst overtuigd zijn dat die niet klopt om dan toch te ontdekken dat hij wèl klopt), de boel in elkaar zetten èn het verpakkingsmateriaal opruimen. Zou dat het geheim zijn van het succes van Ikea? Dat je er zoveel voor moet doen dat het stadium van voldoening daarna vanzelfsprekend intreedt?


Geplaatst door Mieke
29 februari 2004

Twee dagen lang jarig

Een schrikkeldag is een dag die elke paar jaar ingelast wordt om de kalender in de pas te houden met het tropische jaar. Het tropisch jaar heeft als gemiddelde lengte geen geheel getal van 365 dagen maar er zit nog 0,2422 dag bij. In de Gregoriaanse kalender treedt de datum 29 februari alleen op in een schrikkeljaar. Deze dag wordt tegenwoordig als de schrikkeldag gezien, maar in de originele Juliaanse kalender zoals ongeveer tweeduizend jaar geleden ingesteld door de Romeinen werd de 23e dag van februari verdubbeld, was de tweede 23e februari dus de schrikkeldag, en heette de laatste dag van februari in een schrikkeljaar precies hetzelfde als in een niet-schrikkeljaar.

Voor mensen die op 29 februari geboren zijn is het jammer in de Gregoriaanse kalender. Die kunnen maar eens in de vier jaar hun verjaardag vieren en andere jaren bestaat hun geboortedag niet. Dan hadden de mensen die geboren waren op de 23e februari in de Juliaanse kalender het beter: die waren eens in de paar jaar twee dagen lang jarig!


Geplaatst door Mieke
01 maart 2004

Ontdek de echte Corneille II

Een aantal dagen geleden vroegen we jullie te raden welke van de drie afbeeldingen de echte Corneille was. Echt veel inzendingen waren er niet. Kennelijk is Corneille niet bij iedereen bekend, al zou je dat wel vermoeden.

Op volgorde van binnenkomst: Peter wordt verdacht van voorkennis en wordt bij deze gediskwalificeerd. Het rechtse schilderij is inderdaad het kunstwerk van Mieke!

Blommetjemac vond de linker het mooiste. 'Maakt me niet uit van wie die isâ??. Zij krijgt bij deze de titel 'kunstkenner' want het linkerschilderij was de echte Corneille! Hier op het plaatje het hoekje (dat we er natuurlijk even af hadden gelaten) met zijn handtekening.

Ingrid en Jeanette hebben mijn week weer goed gemaakt door mijn schilderwerk (middelste afbeelding) voor dat van Corneille aan te zien. Jullie kunnen bij mij geen kwaad meer doen dames.

Wie biedt?


Geplaatst door Hans
02 maart 2004

Mag ik even wat rust?

Ik droom bijna iedere nacht. Tenminste, iedereen schijnt iedere nacht te dromen, maar ik weet het ook nog bijna altijd. En de laatste tijd valt me op dat ik steeds van veel mensen droom. Ik ben nooit alleen in mijn droom. Er zijn altijd een heleboel mensen bij en het speelt zich altijd af op plekken waar het druk is. Los van wat dat betekent, zou ik wel wat meer rust willen in mijn droom.

Neem vannacht. Ik was op het strand en er was één of ander evenement gaande waardoor we ons moesten verplaatsen van de ene plek op het strand naar de andere. 'We' waren in dit geval een buurman van vroeger in Amsterdam, nog een paar mensen en ik. We moesten met een groepje van ongeveer acht mensen wachten in een soort stacaravan waar we op een bepaald moment zouden worden opgehaald door een busje. De buurman was het al na een half uurtje zat. Die had geen zin meer om nog te wachten en besloot niet meer te gaan. Dat vond de rest van het gezelschap niet leuk dus we probeerden hem ervan te overtuigen om toch te gaan. Hij was echter vastbesloten en ging naar bed (dat midden in die stacaravan stond). Net op het moment dat hij de dekens over zich heen sloeg stopte er een busje voor de deur. Zou dat â??het' busje zijn? Ik rende naar de deur, deed open en daar stond de postbode die altijd bij mijn huis komt met een pakje voor Mieke. Of ik maar even wilde tekenen. Toen werd ik wakker.


Geplaatst door Mieke
Wat weet jij van Europa?

â??t Is dat ik rechten studeer maar ik denk dat ik er anders helemaal niet zoveel zicht op zou hebben, op hoe belangrijk de Europese Unie is en hoeveel invloed via de EU op ons leven wordt uitgeoefend. Ik volg nu dit trimester een aantal vakken waarin het Europese recht uitgebreid aan de orde komt en ik denk dat veel Nederlanders â?? net als ik voorheen - de rol en betekenis daarvan niet kennen en/of onderschatten. Zo is er bijvoorbeeld de discussie over de Europese Grondwet die nog niet afgerond is en wellicht onder het Nederlandse voorzitterschap zal worden voortgezet. Als er een Europese Grondwet komt dan komt er daarmee een grote bevoegdheid te liggen bij het Europese Hof van Justitie voor handhaving van de rechten die dan in die grondwet zijn vastgesteld. Daarmee verandert onze nationale rechtsorde fundamenteel. Ik raad iedereen aan zich er toch eens in te verdiepen en het nieuws bij te houden inzake Europese kwesties. Een goede site om te beginnen is de portaalsite van de Europese Unie.


Geplaatst door Mieke
03 maart 2004

Verboden?!?

Je moet toch oppassen met webloggen blijkt steeds weer. Voor je het weet heb je iets gedaan dat verboden is. Neem nou de ervaringen van Ingrid met haar blogje over het 'Grijze Album'. Zij maakte mee dat er ineens een brief van een advocaat in de bus rolde over mogelijke strafbare feiten die zij zou plegen. Tja, je wilt natuurlijk geen moeilijkheden maar soms balanceer je kennelijk op een randje zonder dat je dat zelf in de gaten hebt. Het blijft in ieder geval spannend in weblogland.


Geplaatst door Mieke
05 maart 2004
Rondtrippelend met plumeau?

â??Er gloort hoop aan de horizon. Huiselijkheid wordt weer hip. Breien is trendy en zelf jam maken. Dromerig rondtrippelend met een plumeau. Zingend terug achter het fornuis, in een vrolijke bloemetjesjurkâ??.

Dat schrijft Sylvia Witteman in haar column in de Bij-Magazine, het huisblad van De Bijenkorf. Vervolgens krijgen we een paar paginaâ??s waarop allerlei dingen staan uitgestald waarmee we onze nieuw ontdekte huiselijkheid kunnen opleuken zoals een iPod met toebehoren of een espressomachine.

Ik moest er wel om lachen omdat ik me dan allemaal zelfbewuste en maatschappelijk actieve vrouwen die ik ken ga voorstellen die, in een gezellig jurk en gewapend met zoâ??n plumeautje, dromend over hun volgende appeltaart door hun eigen-huis-en-tuin gezelligheid zweven. Dat is beslist een komische gedachte. Natuurlijk is het fijn om een leuk en sfeervol huis te hebben, je goed te voelen en te omringen met mooie spullen. Het is leuk en bevredigend om tijd te besteden aan een gezonde en lekkere maaltijd die je met vrienden of geliefden nuttigt. Maar het is ook fantastisch als je een dag lekker hebt gewerkt en daarna kunt ontspannen bij een filmpje in de DVD-speler, een spelletje scrabble of een goed gesprek. Heerlijk om naar verre oorden te vliegen en tijd te besteden aan kunst, cultuur, film, muziek en theater.

â??Tijd is het nieuwe geldâ??, schrijft Witteman ook nog. Als ze bedoelt dat het artikel tijd schaarser is dan het artikel geld, dan klopt dat wel voor sommigen maar ik denk toch dat voor meer mensen geld schaarser is dan tijd.

Nee dank je dus. Weg met die plumeau! Laat maar zitten die nieuwe huiselijkheid. We gaan niet terug naar de tijd toen geluk nog heel gewoon was en er nog geen wasmachines en drogers bestonden. Al blijf ik goede herinneringen houden aan de geur van boenwas die er vooral in het voorjaar in mijn ouderlijk huis hing, ik denk dat het type vrouwen zoals die van Stepford alleen boeken en films bestaat.


Geplaatst door Mieke
07 maart 2004

Rare jongens die Amerikanen

In de USA bestaan een aantal vreemde wetten. Zoekend naar een plaatje van een plumeau voor de blog van een aantal dagen geleden, kwam ik van de week op een site terecht waar er een aantal rare Amerikaanse wetten op een rijtje staan. Hier een voorproefje maar wil je meer weten, ga dan zelf maar eens op zoek.

In Clarendon, Texas mogen er geen openbare gebouwen schoongemaakt of afgestoft worden met een plumeau en is het verboden om graffiti te spuiten op iemand andersâ?? koe! Wist je dat het in San Fransisco bij wet verboden is om je auto te wassen met je oude gebruikte ondergoed? Ook mogen olifanten daar niet over de markt lopen, tenzij ze aangelijnd zijn. In Atlanta kun je je giraffe beter niet aan een telefoonpaal vastbinden, ook niet als je maar heel eventjes weg bent. En als hond in Los Angeles moet je goed kijken waar je heen gaat met het loopse teefje want het mag absoluut niet binnen een straal van 500 meter van een kerk. Voor mensen die naar de USA gaan is het bovendien nog goed om te weten dat je New York niet mag breien als je in de jury van de rechtbank zit, in Hawaii geen muntstukken in je oren mag bewaren en in Oklahoma geen hap van iemand andersâ?? hamburger mag nemen. Als je daar nou allemaal maar rekening mee houdt, dan kan je niks overkomen. Het blijven rare jongens, die Amerikanen.


Geplaatst door Mieke
08 maart 2004

Allemaal digibeten...

Vandaag was ik op bezoek bij vrienden die ik al zeker twintig jaar ken en viel het me weer op: ik word omringd door digibeten. Eerlijk gezegd ken ik best erg veel mensen die een computer als een noodzakelijk kwaad beschouwen waar je verre van moet blijven, die geen ADSL nemen of kabel omdat ze nooit internetten of maar een paar mailtjes per maand versturen of die hun computer slechts eens per week een half uurtje aan zetten en dan snel weer uit. Deze mensen kijken mij met grote glazige ogen aan als ik vertel wat ik allemaal doe met computer en laptop, wat ik allemaal van het internet haal, hoe ik communiceer met (wèl gedigitaliseerde vrienden en kennissen) en hoe ik omga met digitale fotografie en muziek op mijn computers en iPod. Ze hebben nog nooit gehoord van chatten of weblogs en zien er ook helemaal de lol niet van in. En ik ken er nogal wat van, van die digibeten. Ben ik de enige? Of ligt dat aan het feit dat mijn leeftijdsgenoten over het algemeen niet met de computer zijn opgegroeid? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.


Geplaatst door Mieke
Internationale vrouwendag

Het is vandaag Internationale Vrouwendag. Voor mij is dit een dag waarop weer eens goed gekeken wordt hoe het er nu voor staat met de rechten en de (maatschappelijke) positie van vrouwen. Wat hebben we bereikt en wat staat ons nog te doen? Er is bijvoorbeeld een tweedeling ontstaan in ons land tussen allochtone en autochtone vrouwen en dat is op zich al een punt van grote zorg. Wat is voor jou een thema dat belangrijk is in het kader van de Internationale Vrouwendag 2004?


Geplaatst door Mieke
09 maart 2004

Verkouden...

Ik ben verkouden aan het worden. Wist je dat je iedere dag zoâ??n 17.000 keer adem haalt en dat je met iedere ademteug miljoenen bacteriën, schimmels en virussen mee naar binnen krijgt? Dat niet ieder virusdeeltje een infectie veroorzaakt ligt aan ons afweersysteem dat krachtig genoeg is om de vreemde indringers te weren. Maar ongeveer drie keer per jaar gaat het mis en heb je een luchtweginfectie oftewel verkoudheid.

De troost is dat het snel weer over gaat en het vervelende is dat er niet echt iets aan te doen is. Zorgen dat je voldoende gewapend bent met papieren zakdoeken (met balsem ivm risico van schrale en rode neus) en neusdruppels om â??s nachts te kunnen blijven ademen is eigenlijk het enige. En dan niet te veel tegen de zon in kijken in de auto (veroorzaakt een niesaanval), dan loopt het meestal wel goed af. En wat je ook niet moet doen is je bril proberen schoon te maken met van die balsemzakdoeken. Lukt niet! Sterker nog, je bril wordt er steeds viezer van en dat draagt dan weer bij aan de malaise waar je toch al in zit. Ik hoop dat het een beetje mee gaat vallen met die verkoudheid en dat ik er weer gauw vanaf ben.


Geplaatst door Mieke
Brrrr een spin

Ik ben bang voor spinnen, althans het zijn mijn vrienden niet. En zojuist â?? toen ik even een potje thee aan het maken was - kwam er een hele grote joekel tevoorschijn die, bijna over mijn tenen, keihard van de keuken naar de kamer rende. Ik zag hem ergens wegkruipen bij de kachel tussen het hout dus die komt wel weer tevoorschijn zeer binnenkort.

Nou heb ik een spinnenvanger, dat is een fantastisch apparaat waarbij het monster 'klem' kom te zitten tussen de haartjes (=zacht) en je hem of haar op je gemak kunt laten verhuizen naar de tuin. Werkt ook fantastisch voor kevers of anders groot kruipend ongedierte dat af en toe op bezoek is. En is echt een uitkomst voor angsthazen zoals ik. Zelfs de meest dikke spin durf ik op die manier nog wel te â??pakkenâ?? en buiten los te laten. Nou is het dus alleen afwachten totdat de griezel zich durft te vertonen. Ik heb dan het liefst dat hij even stil zit zodat ik hem kan vangen. Kom maar op eng beest, ik ben er klaar voor!


Geplaatst door Mieke
11 maart 2004

Het Beurtbalkje

Ik wist niet dat het zo heette of zo genoemd werd, dat ding dat je op de kassaband moet leggen om aan te geven waar je boodschappen ophouden. Eergisteren hoorde ik Jan Mulder in BvD er voor het eerst over praten en toen ben ik verder gaan zoeken naar het beurtbalkje. En het blijkt zelfs een eigen site te hebben en een eigen lied trouwens ook.

Het triggered mij in ieder geval om te kijken of er nog meer woorden mogelijk zijn voor dat ding dat we allemaal met grote regelmaat gebruiken. Hier zijn er een paar: kassabanddivider, volgendeklantbalkje, volgendeklantbordje, kassabalkje, klantenstopper, kassastopper, shop-stop, boodschappenbumper, pauzelatje. Wie weet nog een andere - liefst betere - naam voor het â??beurtbalkjeâ??.


Geplaatst door Mieke
Gevangen!!!

Ik ging even koffie halen en ineens werd mijn blik getrokken naar de vloer naast de bank. Daar was iets wat er normaal niet was. Daar zat hij. Doodstil. Ik bevroor in mijn beweging en sloop langzaam, om hem niet te laten schrikken, achterwaarts terug richting mijn werkkamer. Daar hangt in de kast onder de trap de spinnenvanger. Met dit ding voor mij uit in de aanslag (haartjes uitgespreid) ging ik op hem af en ... hij bleef keurig zitten en liet zich als een â??watjeâ?? door de spinnenvanger inkapselen. Ik heb hem vrijgelaten achter in de tuin. Volgens mij heeft hij het daar reuze naar zijn zin. Hij snelde meteen naar de holle ruimte achter het trapje waar hij uit het zicht verdween. Zo, ik heb mijn huis weer voor mij alleen.


Geplaatst door Mieke
12 maart 2004

Digibeten II

Er zijn er meer dan je denkt en zelf mensen die best vertrouwd zijn met computer en internet voelen zich soms digibeet. Maaike reageerde naar aanleiding van de vorige log van Mieke: Ik ben niet zo'n enthousiaste chatter en mailer als jij kennelijk bent maar wil wel wat meer gebruik maken van alle mogelijkheden die het internet te bieden heeft. Maar wie helpt mij op weg???

Davis reageerde met de volgende tip: Ik denk dat juist de chat een goede instap is om kennis te maken met internet en je op die manier te ontwikkelen in het digitale tijdperk. Mijn Moeder is 50 heeft sinds kort laptoppie met draadloos internet en ze sleept de hele familie nu erin mee. Helaas geen mac.

Wat ik zelf iemand aan zou raden die zich afvraagt wat je nou eigenlijk met het internet kunt doen was het volgende: a. zorg dat je minstens een adsl of kabel aansluiting hebt en laat je PC dag en nacht standby staan. b. Maak van Google je startpagina en zoek alles waar je gedurende de dag aan denkt of wat je interesseert op, om te kijken of het aanvult wat je al weet. Laat je niet gek maken door alle zoekresultaten maar bekijk er steeds een of twee.

Wat zou jij een 'digibeet' aanraden die voor het eerst (thuis) een computer met internet heeft staan en aan jou vraagt: Waar moet ik beginnen? Wat kan ik doen met het internet?

Ik ben benieuwd naar de tips.


Geplaatst door Hans
13 maart 2004

Wat is computeren?

Ik schreef eerder over digibeten en Hans vroeg een paar dagen geleden tips voor digibeten maar mij houdt op dit moment een andere vraag bezig. Wat is eigenlijk computeren? Heel vaak hoor je mensen zeggen dat ze willen computeren. Of als je vraagt wat iemands interesses zijn dan hoor je ook met regelmaat dat computeren een grote hobby is. Van Dale On-line woordenboek zegt het volgende over de betekenis van het woord â??com·pu·te·renâ?? (onov.ww.): 1 [inf.] met de computer werken of spelen.

Toch heb ik het idee dat mensen die met de computer werken die bezigheid niet duiden als computeren maar als werken. Computeren gaat naar mijn idee vooral over twee dingen. Het bedienen van de computer in het algemeen (vergelijk autorijden wat sommige mensen ook als hobby benoemen). Het gaat daarbij dan niet om het resultaat dat je er mee bereikt maar louter en alleen om het â??er mee bezig zijnâ??. Aan het woord computeren kleeft een hobby-aspect. Het is iets dat leuk is en waarmee je voor de lol tijd kunt besteden. Daarom wordt het woord computeren niet zovaak gebruikt in een functionele context. Als op je werk zou horen: â??zit jij lekker te computeren?â?? heb je niet het idee hebt dat iemand je probeert je vragen of je lekker aan het werk bent.

Dus als ik een definitie van computeren zou mogen aanpassen dan zou die ongeveer als volgt luiden: â??het bedienen van een computer zonder aanwijsbaar doel of met recreatieve oogmerkâ??. Maar ik ben wel benieuwd wat anderen onder computeren verstaan. Wie biedt?


Geplaatst door Mieke
14 maart 2004

Waterflesje gezocht

Sinds enige jaren is het waterflesje een bijna onmisbaar attribuut. Het is heerlijk, zeker in de zomer, om steeds je eigen flesje koel helder water mee te nemen. De mijne gaat dus mee naar mijn werk, naar college en vaak heb ik in de auto ook nog wel een reserveflesje liggen voor noodgevallen.

Ik heb al enige tijd een rood waterflesje (rechterflesje van Spa Rood oorspronkelijk) dat me heel goed bevalt maar een paar weken geleden heb ik een ander waterflesje gekregen van iemand. Het allerhandigste aan dit flesje (links op de foto) is het ringetje dat aan het dopje bevestigd is waardoor je het achteloos aan de vinger slingerend met je mee kunt dragen. Een ander handig ding is dat je de bovenkant van de dop, met je vinger nog in het ringetje, kunt omklappen om een slokje te nemen.

En zonder die vervelende bijgeluiden die je met zoâ??n bidonding altijd hebt. Op de één of andere manier maken die dingen altijd lawaai omdat ze vacuüm zuigen.

Mijn nieuwe favoflesje is echter zeer tweedehands om niet te zeggen beduimeld en gebutst. Hij staat niet eens meer recht op tafel zoals je ziet. Hij is al in de vaatwasser geweest maar heeft gewoon zijn beste tijd gehad. Ik heb overal al gezocht maar kan zoâ??n waterflesje nergens vinden. Nou zei Hans dat hij ze in België al eens gezien heeft bij Delhaize of GB in het rood en in het blauw. Wie weet hoe ik aan die flesjes kan komen? Ik zou best een paar rode en een paar blauwe willen kopen. Wie helpt mij? Belgen, ik vertrouw op U! Trouwens alle tips voor handige flesje zijn welkom.

vijf reacties

berta

Wat leuk al die oude logjes!!!

(ik heb ze niet allemaal gelezen…)

berta (URL) - 11-09-’04 23:03
sab

als ik heel eerlijk ben, vind ik het een beetje onoverzichtelijk dit alles bij elkaar. maar er zal wel een reden voor zijn

sab (URL) - 13-09-’04 13:20
Mieke

De reden is dat je zo kunt zoeken op onderwerp en op trefwoord in de archieven op categorie en bij het zoekvenster. Daarom plaatsen we de archieven hier. En ook omdat we niet weten wat er met web-log gaat gebeuren in de toekomst en dan zouden we het risico lopen onze archieven kwijt te zijn.

Je zou natuurlijk alles 1 voor 1 terug kunnen plaatsen maar zoveel tijd hebben we allebei niet dus alles in 1 keer is een pragmatische overweging.

Mieke - 13-09-’04 13:37
sab

maar dan mag ik het nog onoverzichtelijk vinden toch?? Maar is meer dat ik me afvraag waarom je een weblog in hemelsnaam als zoekarchief zou willen gebruiken…

sab (URL) - 13-09-’04 14:32

Een of meer reacties staan in de wachtrij om goedgekeurd te worden.(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.