Easy

15 09 04 - 08:09

Je zult wel denken: wat is dit in godsnaam? Het ding heet Easy en doet zich voor in een donkerrode kartonnen doos waarin het is ingebed in een met zwart 'velours' bekleedde bodem. Chique de friemel dus. Het is een driedelige set: een capsulesnijder (rechtsboven), een extra spiraal (rechts) en de kurkentrekker zelf.

Het is een echt een handig ding: je klemt hem om de fles, duwt de hendel omlaag en voila... de spiraal boort zich in de kurk. Nu de hendel nog omhoog en 'plop' de kurk floept er moeiteloos uit. Als je dan de hendel weer samenknijpt dan verwijder je de kurk van de spiraal. Te handig om waar te zijn en een oplossing voor alle mensen zoals ik die het altijd aan de stok hebben met de gemiddelde kurkentrekker. De Easy is verkrijgbaar bij Gall & Gall maar je moet er het pittige prijsje (zo'n 25 euro) wel voor over hebben.

twaalf reacties

sab

en zo wordt het opentrekken van een fles steeds fijner. maar als ik zelf meer wijn zou drinken zou ik toch liever zo’n officiele opener uit de kroeg hebben. maar daar moet je dan ook weer plaats voor hebben op je aanrecht.

sab (URL) - 15-09-’04 09:34
Mieke

@ Sab: Welke bedoel je precies? Dat is niet zo’n sommeliersopener toch?

Mieke - 15-09-’04 09:42
sab

Weet ik veel hoe zo’n ding heet, hij zit vast aan de toog, (en je kunt er als hem niet weer intrekt goed je handen aan openhalen).

sab (URL) - 15-09-’04 09:45
Peter

Dat ding van TupperWare werkt ook prima hoor. Ziet er wel gelikter uit dan dat ding van TupperWare.

Peter (E-mail ) (URL) - 15-09-’04 09:46
Kaatje

Die easy ging bij ons heel snel stuk. Nu hebben we weer een oude sommeliers opener, maar wel één waar je de fles in twee etappes mee kunt openen.

Kaatje (URL) - 15-09-’04 10:21
Mieke

@ Kaatje: oeps, dus dat hangt ons ook nog boven het hoofd. Ja, zo’n oude sommeliersopener in twee etappes is idd ook handig en mooi. Kreeg je trouwens geen nieuwe Easy toen hij zo snel stuk ging?

Mieke - 15-09-’04 10:24
Anja

Wij hebben ook zo’n tweetraps sommeliers kurkentrekker en dat bevalt na alle experimenten met designexemplaren het allerbeste. Deze ken ik trouwens niet maar we hebben wel van alles en nog wat gehad op dat gebied (en weer weggedaan dus).

Anja - 15-09-’04 11:04
Anne-Floor

Ik zou het niet aandurven voor zoveel geld. Geen enkele kurkentrekker overleeft mijn lompheid…

Anne-Floor (URL) - 15-09-’04 15:07
brigitte

Wij gebruiken zo weinig een kurkentrekker dat we prima kunnen volstaan met een oirdinaire.

brigitte (E-mail ) (URL) - 15-09-’04 20:35
V@nM@n

Gewoon een kelnersmes met kurkentrekker voldoet bij mij al jaren. Als voormalig (hobby)wijnmaker had ik ook al van alles geprobeerd. De kurk erin gaat prima, maar eruit is een ander verhaal.

V@nM@n (URL) - 15-09-’04 23:24
Mieke

He wat leuk, heb jij wijn gemaakt? Mijn zwager heeft dat ook een tijdje gedaan. Maar het was bij hem niet zo’n succes. Bij jou wel?

Mieke - 15-09-’04 23:47
IngKey

Ik heb zo’n ‘mannetje’. Armpjes omhoog, ring op de fles, armpjes naar benenden, spiraal gaat in kurk en hoppa. (Geloof ik.)

IngKey (URL) - 16-09-’04 10:46


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.