PHP in 10 minuten?

16 09 04 - 00:03

Ik heb besloten me eens wat verder te verdiepen in de techniek achter deze weblog en mij PHP eigen te gaan maken. Per slot van rekening ben ik een echte exacteling en vind ik het leuk om mij in logische vraagstukken te verdiepen. Hans tipte mij dat er een boekje bestaat PHP 5 in 10 minuten waarin in een nutshell alles wordt uitgelegd. Ik geloof niet dat het al te moeilijk is nadat ik het even een beetje had doorgebladerd en ik zag al meteen een aantal dingen die ik wil gaan proberen op onze weblog. Maar laat ik niet te hard van stapel lopen want de ervaring leert dat je toch eerst wat routine moet hebben voordat het inderdaad in 10 minuten gepiept is. Maar een paar weken moet genoeg zijn om wat tailormade veranderingen te produceren. Jullie zullen het wel zien (hoop ik).

negen reacties

LadyBass

Goeie tip, had net bedacht dat ik ook maar eens aan php moet gaan geloven, zet hem op mijn “verlanglijstje”!

LadyBass (URL) - 16-09-’04 00:11
han

ik ben heel benieuwd Mieke!!

han (URL) - 16-09-’04 07:44
Vampire

Ik heb inmiddels al een boek liggen… Niet een kleintje, maar echt een volwassen boek. Jammergenoeg heb ik me de tijd nog niet gegunt om het door te bladeren, maar binnenkort ga ik starten.

Vampire (E-mail ) (URL) - 16-09-’04 07:47
IngKey

Leuk! Wil ik ook. Maar…..mijn website heb ik gemaakt met WebPro, wil ik eigenlijk ook eens uitproberen met Frontpage 2002 (vorig jaar cursus in gedaan), kennis van HTML lijkt mij ook wel handig, eigenlijk wil ik gewoon ALLES weten! ;-) Helaas kan er maar 1 ding tegelijk.

IngKey (URL) - 16-09-’04 10:41
Frozen

suc6 ermee. Ik wil het ook leren, heb wel 2 e-bookjes erover maar nog steeds niet aan toe gekomen.

Frozen (URL) - 16-09-’04 13:41
Anne-Floor

Ja, php! Had een dag maar 36 uur en een week 10 dagen zeg ik dan altijd. Maar wie weet, misschien komt het er binnenkort wel een keer van! Met de veranderingen op mijn site red ik me tot nu nog prima met mijn kennis van html, dus zo lang dat nog toereikend is, begin ik maar niet aan php. Er moet ook nog gestudeerd worden…;-)

Anne-Floor (URL) - 16-09-’04 15:35
V@nM@n

PHP stelt eigenlijk niet zoveel voor. Lijkt een beetje op op andere talen zoals C++ of Perl. Maar in 10 minuten…. PHP vergt wel een gedegem (X)HTML achtergrond. Veel succes ermee.

V@nM@n (URL) - 16-09-’04 16:08
brigitte

Mieke, ik begrijp werkelijk geen snars meer van jouw time-management. Met alles wat jij doet…. hoe heb je nog tijd over om te slapen? ;-)

brigitte (E-mail ) (URL) - 16-09-’04 19:20
Mieke

@ Brigitte: soms stort ik ook wel eens even in en dan moet ik echt vroeg naar bed of krijg ik kwaaltjes maar meestal vind ik het leuk om druk te zijn.

Mieke - 16-09-’04 23:38


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.