Huiselijkheid

17 09 04 - 14:12

Ik vond het vorige week wel leuk dat jullie me hielpen kiezen welke foto ik in zou zenden. Daarom weer een verzoek om jullie mening voor de Photo Friday Challenge van deze week: Domestic. Ik interpreteer domestic als huiselijk en heb hier zes foto's uitgezocht die voor mij aspecten van huiselijkheid uitbeelden. Klik op het plaatje om ze alle zes te zien en klik dan even op één van de beschrijvingen hieronder voor de foto die jouw voorkeur heeft.

Verder ben ik natuurlijk ook benieuwd naar jullie commentaar over de verschillende foto's maar die kun je kwijt in het reactiegedeelte.

zeventien reacties

IngKey

Mag een pot thee ook? ;-)

IngKey (URL) - 17-09-’04 14:34
Mieke

Mmm, ja, daar heb ik eigenlijk niet zo’n mooie foto van maar is wel een zeer huiselijk tafereeltje. Heb je die prachtige theepot gezien trouwens die ik pas had gepost in de linkdump. Maar ja die is nog niet leverbaar in NL. Maar welke foto zou jij kiezen IngKey?

Mieke - 17-09-’04 14:43
Anne-Floor

Mijn zus en ik stemmen zeer eensgezind voor de aardbeientaart! Wat een aparte foto!

Anne-Floor (URL) - 17-09-’04 15:40
sab

()(&(^#($*#&(*$ op de verkeerde geklikt en ik wilde niet eens stemmen!!!

sab - 17-09-’04 16:32
LadyBass

Hey da’s raar, Anne-Floor en haar zus hebben gestemd, Sab heeft gestemd (en gezien haar reactie niet op de chocoladetaart) en ik heb op de chocoladetaart gestemd en er zijn 3 stemmen ipv 4??

Er wordt toch niet gesjoemeld met de uitkomst?

De chocoladetaart is natuurlijk erg tof, maar het aansnijden van de aardbeientaart is wel wat meer huiselijk dan alleen de taart. Het tosti-ijzer had ik niet herkend en de koffiekan vind ik wat oubollig. Volle wijnglazen hadden me weer meer aangesproken dan deze. Maar dat zegt waarschijnlijk meer over mij dan over de foto. ;)

LadyBass (URL) - 17-09-’04 17:14
sab

ik weet niet wat het is, maar die chocotaart zal wel een psychisch onder bewust domestic feeling oproepen (op de bank, dekentje over me heen, warme of koude choco met slag, filmpje en chocotaart) dat gevoel krijg ik niet bij aardbeien (cow)

sab - 17-09-’04 17:39
Mieke

@ LadyBass: Ik denk dat Anne-Floor en haar zus samen maar 1 keer gestemd hebben. Of er is een hacker die de stemming aan het beïnvloeden is. Dat zou natuurlijk een ramp zijn!!!

Mieke - 17-09-’04 17:44
Hans

Ik denk dat jullie het begrip domestic toch te kort doen door het alleen uit te leggen als huiselijk. Huiselijk maar dan wel herkenbaar van een bepaalde afkomst.

Zoals ik ook in het vorige blogje uit probeerde te leggen als iets van hier (of iets van daar).

Het kan dus ook iets typisch Nederlands zijn. Of iets dat je vooral ‘hier’ aan treft.

Hans (E-mail ) (URL) - 17-09-’04 18:33
Mieke

Ik neig zelf naar de aardbeientaart als inzending maar ik neem nog eventje de tijd om na te denken.

Mieke - 17-09-’04 22:03
Arjan

Eerlijk gezegd ben ik van mening dat de eerste foto er met kop en schouder s boven uit steekt.

Arjan (URL) - 17-09-’04 22:18
Mieke

Jij houdt zeker wel van een lekkere bak vers gemalen koffie Arjan? :-)

Mieke - 17-09-’04 22:34
han

ik heb de aardbeientaart gestemd.

doe mij maar een stukje trouwens! ;)

han (URL) - 17-09-’04 22:56
Mieke

Hoewel het kopje koffie de meeste stemmen kreeg heb ik toch besloten de aardbeientaart in te sturen naar Photo Friday (sorry Arjan). Voor het kopje koffie moet je eigenlijk het geluid van de malende bonen en de geur van de verse koffie erbij hebben om echt domestic te kunnen zijn. Wil je kijken bij PF dan kun je hier klikken. Dank jullie wel voor je feedback. Het is leuk om je eigen idee te toetsen aan een stelletje andere mensen. Misschien volgende week weer.

Mieke - 18-09-’04 00:21
Nijntje

Valt er ook wat te winnen met de inzendingen? Zo ja wat? Heb je al wat gewonnen? En hoe zit het eigenlijk met de taartenbakwedstrijd? Met al de foto’s van aardbeientaart en chocoladetaart krijg ik er meteen weer zin in!

Nijntje (URL) - 18-09-’04 13:48
Anne-Floor

Eh ja, onze stem was maar een stem… :-\

Anne-Floor (URL) - 18-09-’04 14:42
Mieke

@ Nijntje: LadyBass en ik vergaderen binnenkort over tijd en plaats van de chocoladetaart-battle (waar ook andere taarten welkom zijn vanzelfsprekend). Zo spoedig mogelijk nadien horen jullie allemaal wanneer het plaats zal vinden. Maar het komt er aan!!!

Mieke - 18-09-’04 16:30
Vampire

Tuurlijk ga ik voor de taart aansnijden.. brengt dat op 7 stemmen. Temeer omdat ik de gelukkige was die die taart mocht proeven! Heerlijk wastie :)

Vampire (E-mail ) (URL) - 19-09-’04 19:30


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.