Allure?

18 09 04 - 00:05

De strijd tegen borstkanker krijgt allure, aldus de Volkskrant gisteren. Deze conclusie wordt getrokken n.a.v. het feit dat De Dam in Amsterdam begin oktober een week lang roze verlicht zal worden. Ook de Tokyo Tower, de Tafelberg in Kaapstad, de boog van Constantijn in Rome, het Empire State Building in New York en het stadhuis in Vilnius zullen een week lang op deze wijze (verwijzend naar The Pink Ribbon) verlicht worden. Deze mondiale aktie is op touw gezet omdat de maand oktober wereldwijd is uitgeroepen tot borstkankermaand. In Nederland verschijnt er een speciaal glossy magazine 'Pink Ribbon' en het cosmeticamerk Estée Lauder deelt bij alle verkooppunten felroze lintjes uit.

Maar allure, ik weet het niet hoor. Ik heb er een beetje moeite mee. Volgens mij is er van allure geen sprake als je 1 van die 9 vrouwen in Nederland bent die borstkanker krijgt. Het is prima dat er aandacht komt voor vroegtijdige opsporing en herkenning maar het woord allure in combinatie met borstkanker stuit mij een beetje tegen de borst.

tien reacties

Kaatje

Ik snap jouw opinie wel alleen vind ik het juist wel goed dat mensen er even bij stil staan.

Kaatje (URL) - 18-09-’04 12:46
Simone

Allure door roze verlichting?…

Simone - 18-09-’04 12:47
Frozen

Tuurlijk is het goed dat er bij stil gestaan wordt. Maar allure vind ik ook niet echt passen eigenlijk

Frozen (URL) - 18-09-’04 13:08
Mieke

@ Kaatje: als ik de indruk heb gewekt dat ik het niet goed vind dat mensen er bij stil staan dat is dat niet de bedoeling. Natuurlijk moet er aandacht zijn voor deze rotziekte en voor het feit dat er door vroegtijdige opsporing soms veel gedaan kan worden.

Mieke - 18-09-’04 13:36
IngKey

Mee eens.

IngKey (URL) - 19-09-’04 19:47
Lucy

Allure vind ik ook wat al te glossy klinken voor zoiets als borstkanker. Dat het tijdschrift verkocht wordt met de mededeling dat het ‘feel good’ zal zijn doet mij toch even slikken, al snap ik dat het anders helemaal niet verkoopt natuurlijk.

Ik moet verder eerlijk bekennen dat ik een rose speldje op mijn spijkerjack ga doen om aan te geven dat ik ook vind dat er meer aandacht voor de strijd tegen borstkanker moet komen. Want 1 op de 9 is echt vreselijk veel. 70% overleeft daarvan de eerste 5 jaar en de rest komt er niet altijd zonder ‘kleerscheuren’ vanaf. Psychisch geeft het natuurlijk ook een geweldige dreun.

Ik ben hier zomaar terecht gekomen omdat ik via google zocht naar een plaatje van dat magazine om er op mijn site even aandacht aan te besteden. Reclame in dit geval is oké omdat de opbrengst naar Pink Ribbon gaat.

Ik kom nog eens buurten hier!

Lucy (URL) - 22-09-’04 20:17
Mieke

@ Lucy: Ik ga ook zo’n speldje op mijn jas doen als ik er eentje kan bemachtigen. Ik heb je site gezien: heel goed! Volgens mij een echte aanrader voor iedereen die zelf of van dichtbij met borstkanker te maken krijgt of meer wil weten over wat er dan met je gebeurt. Zo veel verhalen van zoveel vrouwen (en ook mannen).

Mieke - 22-09-’04 22:05
Lucy

Op de Pink Ribbon site kun je de speldjes bestellen: http://www.pinkribbon.nl/index.html (klikken op promotieartikelen). Ze kosten 2 euro per stuk, er worden geen verzendkosten berekend.

Lucy (URL) - 23-09-’04 08:52
Mieke

@ Lucy: Ik heb meteen een paar speldjes besteld en een poster. Dank je voor de tip.

Mieke - 23-09-’04 09:08
Lucy

Hallo Mieke,

Ik heb het toch niet kunnen laten en een stukje geschreven over het Pink Ribbon magazine> Mocht je belangstelling hebben: http://borstkankertrefpunt.web-log.nl/in..

Groet,

Lucy.

Lucy (URL) - 25-09-’04 10:51


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.