Fuego!

20 09 04 - 00:00

Gisterenavond met Sab naar Fuego geweest in de RAI in Amsterdam. Ik wist eigenlijk niet wat ik me erbij moest voorstellen maar het woord dansshow doet zeker het eerste deel van de avond absoluut te kort. Het is een totaalshow met meeslepende muziek, fantastische belichting, schitterende kostuums en een onorthodoxe choreografie waarin in de verte nog wel flamencoinvloeden zijn te ontdekken. De dansers en danseressen bewegen als een organisch geheel over het toneel en vormen sculpturen die voortdurend van vorm veranderen. Prachtig was het openingsnummer op de muziek van het O Fortuna uit Orffs Carmina Burana waar eerst vrouwen maar later ook de mannen met zwarte doeken een prachtige sfeer neerzetten. We herkenden nog Private Investigations van Dire Straits en genoten van de prachtige vondsten zoals de lampjes onder stoelen (zie plaatje). We zaten op de eerste rij dus hadden superplaatsen en konden alles van dichtbij bekijken.

Na de pauze de traditonele flamenco opgevoerd in een kleurige show met life muziek en virtuoze dans. Toch waren we van het eerste deel het meeste onder de indruk. Gaan zien deze show, je kijkt je ogen uit. Minpuntje vonden wij dat het geheel (pauze niet meegeteld) net een uur in beslag neemt dus niet al te lang is. Begrijpelijk wel weer als je ziet wat de dansers op het toneel presteren.

Het plaatje komt uit het programmaboekje want fotograferen was streng verboden. Er werden trouwens wel opnames gemaakt voor TV en video dus kijk op 9 november naar RTL4. Wie weet geniet je net zo als wij gisteravond. Wil je meer weten kijk hier (leuk videootje onder andere).

vijf reacties

LadyBass

Oooooooow, helemaal mijn ding. Wil ik ook heen, waarom moet ik de komende tijd zo veel ‘s avonds werken :S?

LadyBass (URL) - 20-09-’04 00:16
Mieke

Je kunt op 10 oktober gaan naar Nijmegen in de Stadsschouwburg. Het is zeer de moeite waard.

Mieke - 20-09-’04 09:05
IngKey

Ziet er mooi uit en klinkt nog beter. Vast wel dure kaartjes?

IngKey (URL) - 20-09-’04 11:21
Mieke

Ik weet het niet, ik werd getrakteerd door Sab :-D.

Mieke - 20-09-’04 11:25
Nijntje

Het werd dus een fantastische avond! RTL4 kunnen wij hier niet ontvangen :-(

Nijntje (URL) - 20-09-’04 16:48


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.