Powerball uit het stof

27 09 04 - 00:07Nu ik het sporten weer op heb gepakt is ook mijn Powerball weer te voorschijn gekomen uit het stof. Het ding schijnt goed te zijn tegen allerlei RSI-achtige kwalen en gezien de kracht die er ontwikkeld wordt door het draaiende binnenwerk kan ik me daarbij wel wat voorstellen. Overigens in het trainen van armspieren en schouders met dat ding geloof ik niet zo in maar goed, anti-RSI is al genoeg nut voor mij. Al eerder logden ik er over (zie hieronder). Ik was even bang dat ik het verleerd zou zijn na een paar maandjes pauze maar nee, tevreden snort mijn Powerball er weer op los. Wat vroeger een eindeloos getob was met dat touwtje is nu heel simpel. Het is zoals met alles gewoon de slag die je te pakken moet hebben. Er is nog 1 ding dat ik nog wel wil leren. Je schijnt dat ding ook aan te kunnen rollen met je hand of over je been. Maar dat kan ik nog niet. Dooroefenen dus. De foto is gemaakt door Hans, terwijl ik speciaal voor het prachtige licht dat de powerball geeft in het donker 'trainde'.


20 februari 2004

Powerball verslavend


Ik heb nu ook zo'n ding: een powerball. Van de week kwamen ze en de eerste dag kreeg ik er niks mee gedaan. Kijkend naar het plaatje op de gebruiksaanwijzing kreeg ik ineens door wat de bedoeling was. Ik hield hem bij het opstarten - met het touwtje voor beginners zoals ik - anders vast en ja hoor, daar ging hij. Meteen goed op gang gaf het ding een fantastisch blauw licht. Wow, das nog eens cool! Bovendien kan je er als het eenmaal goed gaat bijna niet meer mee ophouden.

Ondertussen heb ik nu te maken met mijn eerste dipje dat het niet meer zo goed lukt als gisteren. Maar ik hoop dat dat snel overgaat. Want het is echt verslavend zo'n powerball.

veertien reacties

Anne-Floor

Een oud-collega van mij had ook zo’n ding en dat gebruikte hij inderdaad als anti-RSI-middel.

Anne-Floor (URL) - 27-09-’04 01:18
Mieke

Het was in onze omgeving zo rond februari van dit jaar een echte hype. En zo gaat het met hypes, zoiets zakt dan weer af. Maar het is wel goed om weer op te pakken. Dus ik ga trouw iedere dag even powerballen: vijf minuten links, vijf minuten rechts en dat dan drie keer net als bij de krachttraining.

Mieke - 27-09-’04 01:50
Vampire

Ik rol hem op mijn tafel aan.. gaat beter als het touwtje; trouwens…. waar is mijn touwtje??

Vampire (E-mail ) (URL) - 27-09-’04 07:30
han

verrek, heet dat een powerball?

een teamlid van softbal had er ook een en ik had het uitgeprobeerd. heel erg heftig!! (maar o zo goed voor de spieren ;))

han - 27-09-’04 07:38
Kaatje

Ik wil ook zo’n ding. Maar toen ik hem op schiphol teste (daar verkochten ze ze), lukt het niet :-(

Kaatje (URL) - 27-09-’04 13:44
Peter

Ik ben ook alweer een tijdje bezig Mieke. En moet ook nog steeds het touwtje gebruiken.

Peter (E-mail ) (URL) - 27-09-’04 14:11
Mieke

@ Kaatje: op het linkje dat je kunt vinden bij HIER GAAT HET VERDER kun je ze bestellen.

@ Peter: Gelukkig ben ik niet de enige die het nog niet zonder touwtje kan.

@ Vampire: Kan ik dat van jou leren met die tafel?

Mieke - 27-09-’04 14:21
Jaguaromac

ik zeg verder niks… :-)

Jaguaromac (E-mail ) (URL) - 27-09-’04 15:49
LadyBass

@ Kaatje: ik mocht het gisteren ook proberen. Hans had hem al aan het draaien gebracht en ik nam hem over. Ik had het gevoel dat die bal mijn hele hand over nam. Ik geloof niet dat ik hem zelf aan het werk zou kunnen krijgen. Misschien toch een gadget waar ik eens naar op zoek moet….

LadyBass (URL) - 27-09-’04 15:58
Vampire

Tuurlijk kun je het van me leren.. is echt niet zo moeilijk. Als ik mijn neefje kan leren didgeridoo spelen, dan moet dit ook lukken :-)

Vampire (E-mail ) (URL) - 27-09-’04 19:16
V@nM@n

Ik heb destijds zo’n ding willen kopen, ben er alleen nooit aan toegekomen. Wel leuk gefotografeerd b.t.w.

V@nM@n (URL) - 27-09-’04 20:16
Hans

Dank V@nM@an :-)

Hans (E-mail ) (URL) - 28-09-’04 00:29
Downer

Zoals bij V@nM@n is het er ook bij mij nooit van gekomen.

In eerste instantie dacht ik ook dat het weer zo’n hype-hebbeding was, maar het schijnt dus echt wat te doen.

De foto is prachtig :-)

Downer (URL) - 28-09-’04 15:16
Neneh

Ja, echt een superfoto!

Dit (mijn foto) was meer toevallig dan expres en ik vond het werkelijk goed passen bij beide thema’s ‘red’ en ‘speed’

Neneh (URL) - 05-10-’04 15:54


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.