Demonstreren II

03 10 04 - 13:51We waren ruim op tijd van huis gegaan maar we waren niet de enigen die naar Amsterdam gingen dus het duurde even voordat we uiteindelijk op Amsterdam WTC konden uitstappen. Omdat ook het openbaar vervoer niet reed besloten we te gaan lopen naar het Museumplein. Wij vrouwen moesten eigenlijk allemaal wel plassen na die lange treinreis dus gingen we op zoek naar een WC.

We waren niet de enigen, zo bleek al gauw. Bij een huis dat verbouwd werd stond zo'n bouwtoilet zonder slotje. Op de deur was een sticker geplakt met de tekst: 'Kabinetsplannen hier doorspoelen'. Een heel rijtje vrouwen had zich er voor verzameld om aan die oproep gehoor te geven alvorens verder te demonstreren. Het stonk er behoorlijk maar het moest maar en wij waren al lang opgelucht. Het gesprek in de rij ging natuurlijk over de bouwvakkers en hoe die zouden reageren als ze de maandag hun toilet volgeplast zouden aantreffen. Maar bij deze bedankt mannen, jullie hebben ons echt uit de nood geholpen!

Zoals beloofd hier nog meer foto's en hier een klein filmpje om de sfeer te proeven.

negen reacties

berta

Prachtige foto’s en filmpje.

Nee ik sta er niet op, maar ik heb ‘Mevrouw Boe’ zelf ook op de foto!!!

berta (URL) - 03-10-’04 14:45
Mieke

Ha ha, leuk! Dan moeten we toch vlak bij elkaar hebben gestaan.

Mieke - 03-10-’04 14:50
Downer

Leuk om op verschillende sites die foto’s te kijken.

Filmpje is gaaf, je zit gelijk weer helemaal in dat sfeertje ;-)

Downer (URL) - 03-10-’04 15:02
Hansje

Schitterende foto’s! Heb ik toch nog het Museumplein gezien. :-)

Hansje (URL) - 03-10-’04 18:12
Jaguaromac

Spijtig dat ik er niet bij kon zijn! Geweldig die opkomst!

Jaguaromac (E-mail ) (URL) - 03-10-’04 20:43
V@nM@n

Nou, zo te zien heb ik uiteindelijk niets gemist. Ik heb al meer foto’s ontdekt dan dat ikzelf had kunnen maken. Nou maar hopen dat het wat helpt.

V@nM@n (URL) - 03-10-’04 21:41
Mieke

@ VanMan: je hebt toch wel digitaal gedemonsteerd? Zie mijn logje van 29 september j.l.

Mieke - 03-10-’04 22:06
IngKey

Bij de toiletten op station Amsterdam Centraal stonden ook hele lange rijen wachtenden. En ook daar hingen de stickers. :-)

IngKey (URL) - 03-10-’04 22:21
Nijntje

Zondagmorgen kon ik op het museumplein zien hoe de restanten van de dag ervoor aangepakt werden. Ze hadden vast de hele dag tijd nodig om op te ruimen.

Nijntje (URL) - 04-10-’04 12:43


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.